BTC USD 24,306.0 Gold USD 1,798.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Wanted Wifi extender long distance (lebih kurang 2km)

mohdxerox

Fun Poster
Messages
117
Joined
Jan 10, 2011
Messages
117
Reaction score
0
Points
10
Salam semua otai2 nk tya...wifi extender apa yg terbaik untuk long distance dalam 2km....elok yg outdoor atau indoor dh ckup..terima kasih semua :)
 
Sponsored Post

pcbase

Active Member
Messages
1,893
Joined
Aug 1, 2008
Messages
1,893
Reaction score
25
Points
30
2km jauh tuan. YES 4G pakai comersial grade tower sekolah pun tak sampai 2km. wimax tu based dia ialah wifi dihasilkan oleh intel.

cuba cerita sikit kenapa nak buat wifi 2km ni.
 

no trade

Super Active Member
Messages
9,689
Joined
May 16, 2008
Messages
9,689
Reaction score
466
Points
96
Jauh betul 2km. Nak tarik signal jauh tu ke?
 

mohdxerox

Fun Poster
Messages
117
Joined
Jan 10, 2011
Messages
117
Reaction score
0
Points
10
sebenarnya nk tarik wifi dari rumah ke rumah...kira mcm seberang jln ja..huhu...xsmapi pun 2km..mgkin x smpi pun 1km..huhu...
 

kiddd2

CG Top Poster Club
gem
Messages
23,591
Joined
Jun 7, 2011
Messages
23,591
Reaction score
2,976
Points
201
wireless x yakin aku..

kalo wired ok laa..
 

t3rdtier

Active+ Member
Messages
3,084
Joined
Oct 21, 2010
Messages
3,084
Reaction score
127
Points
33
sebenarnya nk tarik wifi dari rumah ke rumah...kira mcm seberang jln ja..huhu...xsmapi pun 2km..mgkin x smpi pun 1km..huhu...

boleh jer.. tp xleh ada halangan dari point to point tu laa... ada yg guna 5gHz punya frekuensi.. nant kalau jumpa balik aku tepek kat sini...
 

mohdxerox

Fun Poster
Messages
117
Joined
Jan 10, 2011
Messages
117
Reaction score
0
Points
10
boleh jer.. tp xleh ada halangan dari point to point tu laa... ada yg guna 5gHz punya frekuensi.. nant kalau jumpa balik aku tepek kat sini...

xder halangan apa2 pun..huhu
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register