[Video Tutorial] Sistem PHP & MySQL Intermediate Level (Sistem Ahli Perpustakaan)

CG Sponsors




Sponsored Post

azam575

CG Hardcore Club
Joined
Jul 19, 2007
Messages
98,692
Reaction score
829
Points
576
salam bro,

buat video untuk buat sistem mcm nie buleh



nak versi website

buat borang aduan dan buleh send gambar ke server ...
 

gentlecode

Active Member
Joined
Oct 8, 2012
Messages
1,202
Reaction score
79
Points
30
salam bro,

buat video untuk buat sistem mcm nie buleh



nak versi website

buat borang aduan dan buleh send gambar ke server ...
Buat versi website, function capture camera dah xleh pakai. Upload je yg boleh.

Nak buat video utk sistem ni harga lain bro, x sama dgn harga sedia ada...:D
 

azam575

CG Hardcore Club
Joined
Jul 19, 2007
Messages
98,692
Reaction score
829
Points
576
Buat versi website, function capture camera dah xleh pakai. Upload je yg boleh.

Nak buat video utk sistem ni harga lain bro, x sama dgn harga sedia ada...:D
yang nie senang je kan ... mcm form je kan .... untuk user send detail ... pastu untuk admin ...bleh generated report ...

skang nie guna google form tapi tak leh antar gambor ... huhuhu
 

gentlecode

Active Member
Joined
Oct 8, 2012
Messages
1,202
Reaction score
79
Points
30
yang nie senang je kan ... mcm form je kan .... untuk user send detail ... pastu untuk admin ...bleh generated report ...

skang nie guna google form tapi tak leh antar gambor ... huhuhu
InsyaAllah leh buat.

Tapi utk web version, cuma fungsi upload je la. :)
 

gentlecode

Active Member
Joined
Oct 8, 2012
Messages
1,202
Reaction score
79
Points
30
Kpd semua yg PM, video sale ini onhold. Saya nak redo balik sistem ni dgn video yg baru.

So may take a while.

Terima kasih.
 

holighoz

Fun Poster
Joined
Jan 20, 2008
Messages
533
Reaction score
2
Points
15
Assalamualaikum wbt...

Di sini saya nak berkongsi sebuah video klip terakhir dari kesemua koleksi lengkap sistem PHP & MySQL yang saya buat sendiri, yang ditonton oleh pelajar IPT yang mengambil tuisyen dengan saya untuk menghasilkan final year project diorang.

Video tutorial ini dibuat bermula dari line 1, scratch kod. So, sangat sesuai utk newbies yang nak mendalami bahasa PHP dan MySQL.

Saya menggunakan kaedah procedural programming dan tiada object oriented yg digunakan utk tutorial ini. Jadi video tutorial ini boleh juga digunakan oleh newbies. Tapi bukan utk programmer yg dah advance.


Video 1: Membahagikan user sistem kepada 2 level, admin dan student
Video 2: Menyenaraikan ahli perpustakaan
Video 3: Edit dan delete ahli perpustakaan
Video 4: Penukaran password ahli perpustakaan utk login kali pertama
Video 5: Relationship - Peminjaman buku dari ahli perpustakaan
Video 6: Membina carian no KP ahli perpustakaan
Video 7: Membina profile pelajar
Video 8: Memberikan memo kepada ahli perpustakaan dan public user
Video 9: Delete ahli dengan proses verifikasi padam
Video 10: Membina markah dengan aplikasi kehadiran ahli perpustakaan

Video 10 seperti di bawah:

http://youtu.be/tiBp5Wrne5A

Sekiranya anda berminat nak mendapatkan kesemua koleksi video utk sistem ini, bolehlah hubungi saya di
call: 019 - 568 ENAM ENAM DUA TIGA.
whatsapp saja, no call: 019 - 521 KOSONG SEMBILAN SATU LAPAN

:)cgrock:)cgrock:)cgrock
tt...
berminat dgn koleksi video di atas....
pm detail....
thanx....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register