[Video Tutorial] Sistem PHP & MySQL Intermediate Level (Sistem Ahli Perpustakaan)

CG Sponsors




gentlecode

Active Member
Joined
Oct 8, 2012
Messages
1,202
Reaction score
79
Points
30
Assalamualaikum wbt...

Di sini saya nak berkongsi sebuah video klip terakhir dari kesemua koleksi lengkap sistem PHP & MySQL yang saya buat sendiri, yang ditonton oleh pelajar IPT yang mengambil tuisyen dengan saya untuk menghasilkan final year project diorang.

Video tutorial ini dibuat bermula dari line 1, scratch kod. So, sangat sesuai utk newbies yang nak mendalami bahasa PHP dan MySQL.

Saya menggunakan kaedah procedural programming dan tiada object oriented yg digunakan utk tutorial ini. Jadi video tutorial ini boleh juga digunakan oleh newbies. Tapi bukan utk programmer yg dah advance.


Video 1: Membahagikan user sistem kepada 2 level, admin dan student
Video 2: Menyenaraikan ahli perpustakaan
Video 3: Edit dan delete ahli perpustakaan
Video 4: Penukaran password ahli perpustakaan utk login kali pertama
Video 5: Relationship - Peminjaman buku dari ahli perpustakaan
Video 6: Membina carian no KP ahli perpustakaan
Video 7: Membina profile pelajar
Video 8: Memberikan memo kepada ahli perpustakaan dan public user
Video 9: Delete ahli dengan proses verifikasi padam
Video 10: Membina markah dengan aplikasi kehadiran ahli perpustakaan

Video 10 seperti di bawah:

http://youtu.be/tiBp5Wrne5A

Sekiranya anda berminat nak mendapatkan kesemua koleksi video utk sistem ini, bolehlah hubungi saya di
call: 019 - 568 ENAM ENAM DUA TIGA.
whatsapp saja, no call: 019 - 521 KOSONG SEMBILAN SATU LAPAN

:)cgrock:)cgrock:)cgrock
 
Last edited:
Sponsored Post

gentlecode

Active Member
Joined
Oct 8, 2012
Messages
1,202
Reaction score
79
Points
30
Sekiranya anda ada request untuk function function tertentu dalam binaan php dan mysql, bolehlah PM saya. Manalah tahu saya boleh buatkan videonya.
 
Last edited:

gentlecode

Active Member
Joined
Oct 8, 2012
Messages
1,202
Reaction score
79
Points
30
Selepas group projek tajuk ni melakukan enhancement dalam projek mereka, mereka dapat tempat ketiga dalam pertandingan projek akhir pelajar dalam kategori diploma programming.

Not bad, terbaik!
 

ilchwan

Fun Poster
Joined
Jul 1, 2009
Messages
268
Reaction score
0
Points
10
Pm price utk semua koleksi video tu...bleh?
 

azam575

CG Hardcore Club
Joined
Jul 19, 2007
Messages
98,686
Reaction score
829
Points
576
saya pon nak bro ...

ada tak sistem yang mirip dengan sistem disiplin
 
Sponsored Post
Top
Log in Register