Upgrade Laptop

Recommended Brokers


epi_san

Super Active Member
Joined
Aug 28, 2007
Messages
5,363
Reaction score
26
Points
70
amik la speed 8x2 speed 2666mhz.
stick yg current speed pun ok.

penglaman aku guna laptop, ram sedia ada 2gb.
lagi satu slot letak 4gb.
penyudahnya kene bsod.

aku tukar balik kasi sama macam yg asal (size dgn speed sama), alhamdulillah sampai sekrg ok.

tapi kalau nak try an error ape salahnya, nanti bagi la feedback kat sini.
budget tak keras tuan...
semalam survey harge...
final keputusan beli
1. Kingston HyperX ddr4 8gb 2400Mhz
(tak nak buat ram asal) jadi 8 + 4
2. Adata XPG SX8200 240gb m.2

Nk tumpang tnya soalan psl laptop.

Nak upgrade processor laptop boleh jgk ke? Contoh skang laptop pakai i5 2nd gen, nak cari processor yg sama socket tp lagi tinggi speed mcm i7...
ikut pengalaman ada laptop yang tak solder CPU.. laptop acer aku sebelum ni ada socket. dah rosak jadi aku amek CPU ngan ram dia buat sparepart. tapi GPU lekat. jadi kena baca manual laptop ada soket or solder.
 
Sponsored Post

Poinwan

Junior Member
Joined
Dec 28, 2018
Messages
84
Reaction score
4
Points
11
Go for symmetric modules always and just do not make it 4+8 or 2+4 or 8+16. Never understand even logic behind that;) By the way do you mean here laptop or desktop really ? So much memory, probably desktop, correct ? Go for higher than 2400 if you have AMD chip;)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register