BTC USD 49,083.3 Gold USD 1,784.49
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Tukar Nama

AZ98

Fun Poster
Messages
299
Joined
May 9, 2008
Messages
299
Reaction score
2
Points
15
Salam.nak tanya kat otai2 yg tahu pasal nak tukar nama kat gran motor.t.kasih
 
Sponsored Post

roBUST

Banned
Messages
12,406
Joined
Oct 13, 2008
Messages
12,406
Reaction score
136
Points
123
g JPJ..amik borang tukar nama .tuka skali insuran tau..sbb tuka nama cnfom tuka insuran...mcm aku total RM160++ cmtu la..hari tu buat
 

haudli

CG Top Poster Club
Messages
47,314
Paid Membership
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,314
Reaction score
442
Points
136
Salam.nak tanya kat otai2 yg tahu pasal nak tukar nama kat gran motor.t.kasih

gi bawak motor n geran ke puspakom,cakap nak wat b5(tukar nama)bayaran RM 30 agaknye..,pastu,kalau lulus,bawak geran,slip puspakom dan borang k3 yg dah siap diisi dan ader pengesahan dr owner lama ke maner2 syarikat insuran .bukak insuran atas nama bakal owner baru k

then pas dpt insuran,bwk sume dokumentersebut ke mane2 jpj berdekatan utk proses tukar nama(bayar RM100)..tunggu kat sana jap,dan tara dapat geran yg dah bertulis nama owner baru..pastu wat rodtax siap2 kat jpj..
 

TT

CG Super Hardcore Club
Messages
161,884
Top Poster #4
Joined
Jan 13, 2009
Messages
161,884
Reaction score
22,059
Points
1,671
nak tumpang tnya gak r..klo motor aku ilang kena curi bole tak dptkn balik no plat die..syg r no tu
 

g_kan

Active Member
Messages
2,279
Joined
Jan 22, 2008
Messages
2,279
Reaction score
180
Points
33
kalau malas2,upah runner jer,byr lbh skit jer diaorg buat keje,kat kedai moto ada bnyk jer runer2 ni..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register