tuan domain

CG Sponsors




graynicolls

Active+ Member
Joined
Jan 25, 2009
Messages
3,757
Reaction score
37
Points
30
salam kpd otai2 sume.

nk tnye sket.aku kne buat web untuk satu jabatan gov negeri.bab2 design aku xde hal.nk tnye psl domain dgn hosting.sbb website ni dh lama xupdate(biasa r website gov negeri)maka kat jabatan ni xde sorg pun tau sape webmaster website ni,sape yg register domain sume.jd mcmana aku nk dapatkan blk domain name dgn hosting yg dipakai tu? domain name tu yg penting tu.hosting blh tukar je.

actually,this is my 1st website project.tu yg aku agak buta huruf tu.aku saje je ambik job ni sbb nk tambah ilmu.aku designer bkn webmaster.tlg r sape2 yg blh bg ilmu kat aku.aku xde sumber ilmu yg merupakan seorg org.setakat nk baca kat internet berlambak,tp aku xphm.

lps tu aku nk mintak sape2 tlg bgtau prosedur2 atau checklist yg perlu ada untuk satu2 website tu blh digunakan dgn jayanya.yg pentingnya bab domain dgn hosting.

ok,thnx sape2 yg sudi tlg #:-S
 
Last edited:
Sponsored Post

GilerGold

Currently marked as Scammer, (until issue resolved
Joined
Apr 13, 2007
Messages
1,024
Reaction score
0
Points
20
apa name domain tu???
 

ujai

Fun Poster
Joined
Jan 15, 2009
Messages
833
Reaction score
3
Points
15
bole try guna whois domain..
bole dapat details nama, alamat, email etc dari whois
 

lwashere

Active Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
2,159
Reaction score
18
Points
35
slalu kalo gov mesti cam milfd.gov.my bro kene cek kat domainregistry.my
 
Sponsored Post
Top
Log in Register