To all signal provider

Recommended Brokers


Forex Chart

Status
Not open for further replies.
Sponsored Post

onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,155
Reaction score
678
Points
76
Saya just bagi guidelines pada signal provider supaya ikut format seperti di first post utk senang member buat reference disamping performance dpt dinilai.
 
Last edited:

MR.NUKE

Active+ Member
Joined
Nov 6, 2007
Messages
2,569
Reaction score
3
Points
25
harap2 lepas ni xde la lagi pemberi signal plastik.. huahuahuahua.. free free free last2 ada udang dalam tin sambal cap ayam..
 

bdrlshm

Freshie
Joined
May 26, 2008
Messages
12
Reaction score
0
Points
3
1.Pada semua signal provider please update your signal pada front page / 1st post setiap kali anda memberi signal.

Format yg dicadangkan seperti berikut,

Date:______ Time:_______

Buy/Sell:_______ Pair:_______ Valid Until:_______ (to be announced/intra day/end of the week)

TP:______ SL:______

Result:_______ (Hit TP or SL) Pips:______ (+pips/-pips)


2.Untuk signal yang seterusnya anda tidak perlu remove signal yg telah diberikan sebelum ini. Just update another signal dgn format yg sama seperti di atas.

3.Pada akhir bulan sila summarize kan performance signal yg telah diberi.

Format yg dicadangkan seperti berikut,

Result of month:______ (May/Jun/....)

Total Signals:______ Win Signal:______ Loss Signal:______

Total Pips:______ Positive Pips:______ Negative Pips:______

Ini adalah cadangan supaya setiap thread signal nampak lebih kemas dan mempunyai rekod yang tersendiri.

However saya ingin highlight lagi sekali di sini "Forex Signals: This section only discuss for free signal. Any paid signal service are prohibited. Good traders able to post & share their signal here, while 'stupid otai forex (ye ke otai?)' just only want to sell their signal which is useless. Please be alerted and avoid involving with this people.".

So apabila didapati anda memberi signal hanya untuk agenda yang tertentu maka tindakan yang sewajarnya akan diambil.

Harap maklum.



Kepada semua signal providers who are so generous, mana signalnyer lama dah tunggu ni, hah kalau pakai format yg disarankan ni, memang senang nak paham......mana signal nyer ni, tak sabor rasanyer nak test powerrrr.......!!!!!
 

shahross

Freshie
Joined
Mar 31, 2008
Messages
20
Reaction score
0
Points
3
aku memang sokong signal yg diberikan oleh traders mengikut format yg standard, dan ofcoz freee lah..he..he...
 

belida60

Active+ Member
Joined
Apr 3, 2008
Messages
4,637
Reaction score
172
Points
33
satu cadangan yang efektif. tq bro1. layanzzzzz....:D
 

kaze

Fun Poster
Joined
Jan 3, 2007
Messages
911
Reaction score
1
Points
15
nk bg cadangan kpd mod utk memberi arahan direct melalui PM kpd ahli2 yg membuka thread forex signal agar folo format yg baru ni.
Sbab tgk masih ramai yg buat dek je, klu semua folo format ni ahli2 leh tgk signal terbaru dgn mudah, n secara langsung dpt menilai prestasti signal2 yg lepas2 supaya tak tertipu, jika ada agenda terselindung nl jual ebook,signal,class dll hehehehe klu betul2 ikhlas tu alhamdulillah..
n klu signal provider ni tak folo gak, bg warning, thread akan ditutup hehehehhehe
 
Last edited:

togelmon

Freshie
Joined
Jun 6, 2008
Messages
13
Reaction score
0
Points
3
nk bg cadangan kpd mod utk memberi arahan direct melalui PM kpd ahli2 yg membuka thread forex signal agar folo format yg baru ni.
Sbab tgk masih ramai yg buat dek je, klu semua folo format ni ahli2 leh tgk signal terbaru dgn mudah, n secara langsung dpt menilai prestasti signal2 yg lepas2 supaya tak tertipu, jika ada agenda terselindung nl jual ebook,signal,class dll hehehehe klu betul2 ikhlas tu alhamdulillah..
n klu signal provider ni tak folo gak, bg warning, thread akan ditutup hehehehhehe
hahahah klu aku pulak,elok bg syarat ketat bg sape2 yg berhajat nk letak signal kat sini...
1. tunjuk SS (kurang2 1bulan)
2. teknik apa pakai
3. etc dll
 

sipout

Active Member
Joined
Dec 22, 2007
Messages
1,523
Reaction score
12
Points
25
pada aku..kalau byk sgt rule & regulation pada signal provider, besar kemungkinan takkan ada lagi free signal provider and pada newbies cam aku yag nk bljar forex mmg tak kesampaian la sebab org yg bagi R&R ni takde plak nk provide signal...huhuhu...

p/s..mende free tapi byk sgt protokol org maleh nk bagi...
 
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post
Top
Log in Register