terkejut 'beruk' aku pasal maxis 3.5G

CG Sponsors




DDos

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,110
Reaction score
690
Points
166
salam

masa balik kampung raya aji ari tu aku memang terkejut 'beruk' sebab tetiba ada 3.5G maxis broadband kat kampung aku yg mana line voice pun tak pernah nak bagus, (duduk hulu kampung pulak tu) biasanya 2-3 bar saja, aku pun test le anak buah punya max broadband ni, memang laj gila, boleh capai maksima 2.5-2.8 Mbps dan kelajuan dolod boleh capai 350 KB/s , laju lagi dari streamyx aku kat melaka ni yg hanya sekitar 120 KB/s. nampaknya aku kena cut celcom dan sambar max pula la lepas ni :D


 
Sponsored Post

gentleman5555

Fun Poster
Joined
Nov 7, 2010
Messages
343
Reaction score
7
Points
15
kalau ramai dh tau,pas ni drop la kat kg ko tu pasal ramai lak yg guna
 

gengjawa

CG Top Poster Club, XM Official, Introducing Broke
Platinum Member
Joined
Dec 22, 2006
Messages
33,087
Reaction score
200
Points
123
mybe maxis tgh cari pasaran baru
kat town dah tepu
komplen byk plak
untung ler..
wak kg.yg berjiran ngan klia pun guna tempian umonile
mmg superb berbanding brokbang yg lain
nk mohon streamyx, port plak dah penuh..
 

gengjawa

CG Top Poster Club, XM Official, Introducing Broke
Platinum Member
Joined
Dec 22, 2006
Messages
33,087
Reaction score
200
Points
123
kalau ramai dh tau,pas ni drop la kat kg ko tu pasal ramai lak yg guna
ada betolnya tur..
cam wak surf celcom brokband kat area town
mmg dukacita:((
 

ratusanRM

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Apr 8, 2007
Messages
22,690
Reaction score
361
Points
131
tempat takde orang memang laju. Bila dah ramai user, mulalah lembap :(scam
 

KIOS

Legendary Member
Joined
Oct 24, 2008
Messages
15,888
Reaction score
93
Points
120
depa nak market kawasan yg tak tepu lagi...
kat bandar dah jenuh dapat komplain..
 

damreza

Active+ Member
Joined
Jul 4, 2006
Messages
2,870
Reaction score
13
Points
25
ada betolnya tur..
cam wak surf celcom brokband kat area town
mmg dukacita:((
Betul tuh sokong! sayo sebelum nie guna Celcom BB kat kawasan rumah 2-4 bulan lepas laju babas jer :eek: sekarang nie slow mcm siput nie duk balas CG pun slow huhuhu, inilah akibat nya WILAYAH CELCOM :(scam
 

kalau

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
tunggu la sampai area tu dah saturated ngan users, gerenti nanges balik....
 

mczoni

Fun Poster
Joined
May 10, 2008
Messages
914
Reaction score
27
Points
20
memg btui tmpt aku ni yg pdlaman ttiba ja maxis blh smpi 4-5 bar, dlu masa guna hp jgn kan masix celcom pn paya nak dpt line...skg aku dh guna maxis...tahniah kpd maxis dan good bye to celkumm...huhu...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register