BTC USD 83,606.9 Gold USD 4,182.13
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Tembok Ya'juj Ma'juj terbuka!


Daripada Abu Hurairah r.a. berkata, Rasulullah saw. bersabda, “…Selagi akan datang suatu masa di mana orang yang beriman tidak akan dapat menyelamatkan imannya, kecuali bila ia lari membawanya dari suatu puncak bukit ke puncak bukit yang lain dan dari suatu lubang kepada lubang yang lain. Maka apabila zaman itu telah terjadi, segala pencarian (pendapatan kehidupan) tidak dapat dicapai kecuali dengan perkara yang membabitkan kemurkaan Allah swt…”. (HR Baihaqi)

part ni ujian berat... betul2 terjadi sekarang
 
nice info tt.
aku memang peminat tegar Ya'juj Ma'juj ni.
dah beli buku pasal alexander the great.

tapi ramai pulak yang pertikaikan buku tu.
nanti aku bace habis tred tt tu..
 
untung laaa mereka2 yg dilahirkan pd zaman nabi muhammad...
dunia masih belum moden..
takde bank.. urusniaga secara sistem barter..
takkan nak apply cara tu pd zaman skrg??

untung jugak kalau dilahirkan sbg malaikat...
tak perlu terlibat dgn sebarang ujian dari Allah..
tiada nafsu makan.. nafsu tidur.. nafsu bukan2...


kehidupan kita semakin lama semakin kompleks..
takkan segala urusan jual beli kena menggunakn sistem barter?
teknologi makin canggih..
semua org nak pakai kenderaan, rumah, simpanan duit, pelaburan..
takkan tak boleh wujudkan sistem perbankan?
takkan org pinjam 10k, dan jumlah bayaran balik sehingga 20thn kendian masih sama nilainya iaitu 10k?
takkan nak beli rumah kat england kena bayar guna sistem barter?
 
Alhamdulillah...banyak pengetahuan yg kita dapat dari baca huraian yg panjang lebar dari TT...moga kita tergolong dalam golongan yg dilindungi dan dirahmati oleh Nya..
 
Alhamdulillah...banyak pengetahuan yg kita dapat dari baca huraian yg panjang lebar dari TT...moga kita tergolong dalam golongan yg dilindungi dan dirahmati oleh Nya..

sama2 la kita beramal ke jalan Nya:)
 
Back
Top
Log in Register