Teknik Serakah Fx

Latest Posts

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.09481
USD / JPY
108.376
GBP / USD
1.24676
USD / CHF
0.96493
USD / CAD
1.39509
EUR / JPY
118.651
AUD / USD
0.63571

CG Sponsors




jomie

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Sep 24, 2008
Messages
6,845
Reaction score
613
Points
111
Assalamualaikum w.b.t pada semua sahabat..

Ni ambe nak kongsikan satu TEKNIK yang mempunyai 1001 CARA untuk kita memperoleh profit.

Teknik Serakah Fx

:eek: Apa itu Teknik Serakah Fx?..Gapo dio natey Serakah Fx nih?.. :eek:

Teknik Serakah Fx merupakan adaptasi dari Teknik Overlay (Disparity System) yang dahulunya pernah terkenal beberapa tahun yang lepas, tetapi kemudiannya tenggelam oleh arus kejayaan para trader mencipta pelbagai teknik-teknik yang baru untuk memenangi forex.Teknik Overlay tersebut ialah teknik dimana trader akan Open Position sekiranya terjadinya persilangan atau pemisahan di chart antara 2 pair yang mereka faham tentang Correlation antara 2 pair tersebut.

Seperti yang disedia maklum, dalam diri trader hanya satu sahaja yang diingini iaitu PROFIT..betul?...Tetapi adakah trader benar- benar bersedia dengan pergerakan arah market?..

----------

Contoh Pairs yang digunakan dalam Teknik Serakah Fx

1) EURUSD/GBPUSD
2) AUDUSD/EURAUD

note : anda boleh mempelbagaikan lagi pair yang lain sekiranya anda tahu tentang Correlation antara Pair yang anda ingin gabungkan.
----------

Lahirnya Teknik Serakah Fx Cara V1

contoh Open Position yang dibuat.

Buy GBPUSD 1 Lot / Sell EURUSD 1 Lot
Sell GBPUSD 1 Lot / Buy EURUSD 1 Lot

- Trader akan close 2 posisi yang profit dan tinggalkan 2 posisi yang loss untuk kembali profit..

Bagaimana untuk mengetahui bilakah waktu yang sesuai untuk kutip profit ?

Tentunya melalui pemerhatian di chart (persilangan berlaku atau pemisahan berlaku) , dengan sedikit analisa, traders akan dapat mengetahui sekiranya harga ingin kembali ke harga asal sewaktu pembukaan post tersebut dan meneruskan perjalanan menuju pemisahan berlawanan arah antara pairs yang digabungkan.Maknanya traders akan dapat profit melalui keempat-empat post yang dibuka tadi.

Note : Diawal Teknik Serakah ini dikongsikan, ada juga yang sangsi tentang cara ini.Kerana mirip seakan Hedging Trading System (buka 2 post buy dan sell untuk 1 pair sahaja).Jadi mereka agak keliru tentang cara ini kerana pasti kita ketahui Hedging akan memeningkan kepala...Betul kan?

kemudian.........

Lahirnya Teknik Serakah Fx Cara V2

Cara ini menggabungkan 2 teknik iaitu

Teknik Serakah Fx + Teknik Keris Silang

(Cara Teknik Serakah V2a)

contoh Open Position yang dibuat.

Buy GBPUSD 1 Lot / Sell EURUSD 1 Lot
Sell GBPUSD 0.5 Lot / Buy EURUSD 0.5 Lot



Sekiranya GBPUSD naik dan EURUSD turun anda akan berada di tahap floating normal..betul? #:-S

Maka akan ada 2 posisi profit dan 2 posisi loss

Closed 2 posisi profit Biarkan 2 posisi loss tersebut.
Open kembali 2 posisi sama seperti posisi yang anda close tadi.


Sekiranya GBPUSD turun dan EURUSD naik anda akan berada di tahap floating normal..betul? #:-S

Maka akan ada 2 posisi profit dan 2 posisi loss

Closed 2 posisi profit Biarkan 2 posisi loss tersebut.
Open kembali 2 posisi sama seperti posisi yang anda close tadi.

Nota - If Overall Profit larger dan Overall Loss, just Close All

Nota - (just closed profit sell EU and buy GU utk collect profit...dan just closed profit buy EU and sell GU...jgn close jika Profit Sell EU and Sell GU...jgn close jika profit Buy EU and Buy GU...hanya close to take profit jika OP antara pair tersebut berlawanan)

(Cara Teknik Serakah V2b)

Melangkah lagi 1 tahap, dengan menggunakan pair AUDUSD / EURAUD pula (kena refer chart Overlay, jika silang dan proses bercerai berlaku, baru mula Open Position

contoh Open Position yang dibuat.

Buy AUDUSD 1 Lot / Sell EURAUD 1 Lot





(Cara Teknik Serakah V2c)

Cara Seterusnya - Buka 4 post dengan lot sama menggunakan 4 pairs melalui persilangan yang terjadi..

4 Open Position / 4 Pairs

EURUSD - SELL



GBPUSD - BUY



AUDUSD - SELL



EURAUD - BUY



---------------------------

Floating now

EURUSD - Profit
GBPUSD - Loss
AUDUSD - Profit
EURAUD - Profit

Overall = Maintain Profit (^_^)


kemudian gatal tangan...



Lahirnya Teknik Serakah Fx Cara V3

seperti yang diterangkan di Ebook


http://reliabledownloads.org/file/0Qai7

6 Position terus Open...ada beran?... :))


----------

Yang mana 1 cara anda mahukan?...Yang mana 1 cara anda fahami?..Yang mana 1 cara yang sesuai dengan personaliti anda?...

:)paid Tepuk Dada Tanya Selera :)paid

----------

Money Management

T.A.Y.O.R

:))Trade At Your Own Risk :))

----------
Hadiah Terbaru (11/11/2012) - Hanya Copy n Paste dalam folder masing2 dan run template

http://filesquick.net/file/0QaI6

--------------------------

Hadiah Baru Lagi dari sahabat kita...thanks bro dauskupang ! :D :D :D

Salam masta jomie,

ambe ade script untuk dikongsi....tiba2 jumpa dalam folder script :">:">:">:">

script ni untuk teknik V2a iaitu

Buy GU 1 Lot/Sell EU 1 Lot
Sell GU 0.5 Lot/Buy EU 0.5 Lot


(default lot 0.1 dan 0.05)

Bleh tukar size lot
Bleh set TP
Bleh set SL
Hanya untuk akaun standard 4 Digit dan 5 Digit sahaja...akaun cent atau mini xleh pakai...kalau nak boleh request saya boleh tolong cari kot2 ada dalam folder script tu :">:">:">:">

ada 2 script...bila dah close manual (syarat seperti panduan masta jomie) bleh terus run salah satu script untuk gantikan order tersebut.

Contohnya:

Bila Buy GU 1 Lot & Sell EU 1 Lot dah popit...close manual....pastu terus run script "1-Serakah Buy GU Sell EU 1Lot.ex4" untuk ganti balik post tersebut dan vice versa.

Harap boleh menyenangkan pengamal nafsu serakah V2a...:">:">:">


Bleh sedut seperti link dibawah:

http://www.4shared.com/zip/j3Drd5gK/Serakah_V2a.html

p/s: Sila test di akaun demo sebelum pakai di akaun real...



----------

:D Renung²kan...Selamat Bertrading :D

Wassalam.. :">

:)) Stick with da Pair brothers! (GBPUSD EURUSD) and you will find the profit! :))
 
Last edited:
Sponsored Post

elnino25

Super Active Member
Joined
Mar 29, 2010
Messages
7,387
Reaction score
56
Points
70
teknik baru lagi dari masta jomie..pollow skali..
 

jomie

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Sep 24, 2008
Messages
6,845
Reaction score
613
Points
111
Under develop lagi ni weh...cer try buat kat demo...ekekeke
 

syahays

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2010
Messages
23,441
Reaction score
49
Points
120
wahhh..teknik baru lagi...terbaikk..
 

looqui

Active Member
Joined
Jan 21, 2009
Messages
1,675
Reaction score
26
Points
30
waaaa..teknik ari selasa pon baru nak test suda kuar teknik baru lagi....saluteeee :)cgrock
 

elnino25

Super Active Member
Joined
Mar 29, 2010
Messages
7,387
Reaction score
56
Points
70
antara empat op tu yg mana close manual? yg xde tp eh tt?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register