Teknik Mudah Trade (Scalping)

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.20721
USD / JPY
106.595
GBP / USD
1.3925
USD / CHF
0.90832
USD / CAD
1.27371
EUR / JPY
128.682
AUD / USD
0.77056

CG Sponsors




mysoul

Active+ Member
Joined
Dec 5, 2010
Messages
2,641
Reaction score
116
Points
43
Assalam.

saya ingin kongsikan teknik scalping yang saya gunakan.
bolehla cuba bagi yang berminat.

jika serasi Alhamdulillah.
jika tak serasi bertabahlah..

sila setting mengikut susunan gambar dan diletakkan dalam second window.

Broker apa yang sesuai?

setakat ni apa-apa broker pun boleh. Tapi jika rasa teknik ni ok dan sudi nak register under link saya pun boleh, di alu-alukan.. :D:D



Sila Klik Untuk Register XM

Sila klik untuk register akaun GMIEDGE

CARA SETTING INDICATOR TMT+MALOCK


Cara entry mudah je.

1 ) zoom out candle sehabis kecil atau sederhana kecil
2 ) lihat keadaan MA dan MAcd . Boleh entry bila MA1,MA5 dan MAcd mulai bersilang. Untuk lebih selamat boleh entry bila bersilang di kawasan OB dan OS RSI.

Selamat mencuba dan mencuba.

oh ya pair apa pun ok, tapi paling bestt xxx/JPY

:)cgrock:)cgrock:)paid:)paid
 

Attachments

Last edited:
Sponsored Post

mysoul

Active+ Member
Joined
Dec 5, 2010
Messages
2,641
Reaction score
116
Points
43
Ni chart saya yang latest.

1st window tu combine dengan bbma(basic).

entry still refer 2nd window setup:)

jangan pening2.

saya memang suka tengok chart selerak gitu :)):))
 

Attachments

mysoul

Active+ Member
Joined
Dec 5, 2010
Messages
2,641
Reaction score
116
Points
43
sangat sesuai untuk trade dengan Phone.

ok lah, nanti kalau ada yang dah guna teknik ni jangan lupa update sini ye.

TF mana pun ok. tapi nak best m5 ke atas la.. :) TP tu stakat 5-20 pips(4 decimal) atau 50 -200 point( 5decimal ) boleh pergi.bergantung size tf .:):)
 

mysoul

Active+ Member
Joined
Dec 5, 2010
Messages
2,641
Reaction score
116
Points
43
dah profit UsdJpy jika ambil tp 5-20 pips.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register