Teknik Malas tanpa INDI

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.16745
USD / JPY
104.61
GBP / USD
1.29333
USD / CHF
0.91573
USD / CAD
1.33172
EUR / JPY
122.126
AUD / USD
0.70346

CG Sponsors




gundurowo

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Dec 27, 2007
Messages
8,434
Reaction score
269
Points
81
Pair : GBP/JPY

TF : DAILY

CARA-CARANYA:

Bila candle daily baru open, amik range high-low smlm..kira bape pip...

katakanlah range smlm 200 pip..

so, tuk ari ni punya, korang kira camni... 30% x 200 ( nilai range smlm)..untuk kes ni..jawapannya 60..

so, time candle daily baru open tu..korang set BUY STOP NGAN SELL STOP 60 PIP DARI HARGA DAILY OPEN..NO TP NO SL

persoalan :

1) bila nk close ni?
- besoknya korang close.

2) bila dah hit buy, leh padam ke yg sell stop tu?
- takyah padam la, biar jer.

3) kalau hit dua2, nk wat camne?
- biar je..tunggu sok plak, buat cam biasa.jgn risau, GJ ni ada harinya dia akan trending sampai 300-400 pip sehari..itu yg kita tunggu..:D

4) modal brapa elok ?
- 100usd layan la 1 sen...lain2 buat kiraan sendiri..hehehe

5) leh guna pair lain tak?
- sukati korang, rugi padan muka :eek::eek:

6) kalau guna GJ je, tapi MC gak, camne tuh?
- kalau MC, anggap je takde rezki :">

7) sepanjang guna teknik ni, untung ke??
- korang guna la sendiri, then tau untung ke tak..result lalu tak bagi jaminan untuk result akan dtg..ada paham????

Sapa-sapa yg ada cadangan nk upgradekan lagi teknik ni, leh la contribute kat sini...:D

Sekian..thread dibuka untuk merapu ( PINJAM AYAT KO MASTA ATLANTIS):">:">

p/s: kalau la range hari ni terlalu besar...better esoknya takyah la trade pakai teknik ni...kalau kecik sgt pun takyah gak..carik yg sedang2 je..

contoh : Stakat ari ni, range dalam 430 pips...so,sepatutnya sok wat PO kena tambah ngan 129 pip..nilai terlalu besar, elok diabaikan..

kalau range cam 100 je high low,soknya patut wat PO tambah ngan 30 pip..seelok2nya takyah la..tapi kalau hati kering, bleh je nk wat...:D
 
Last edited:
Sponsored Post

gundurowo

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Dec 27, 2007
Messages
8,434
Reaction score
269
Points
81
disebabkan aku br nk tdo and konfem takleh bgn kul 8 pagi ( daily open)..aku wat je PO skang..



selamat mlm :p
 

rizan

Active Member
Joined
Jan 8, 2007
Messages
1,138
Reaction score
13
Points
25
30% tu datang mana bro..
 

zerotech

Super Active Member
Joined
Mar 3, 2009
Messages
9,284
Reaction score
106
Points
73
disebabkan aku br nk tdo and konfem takleh bgn kul 8 pagi ( daily open)..aku wat je PO skang..



selamat mlm :p
gempak nih.. kalau ikut sekarang nih dah popit dalam 40++ nih...
 

moneymaker3000

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 24, 2007
Messages
25,256
Reaction score
517
Points
176
yeahh masta gundu dah buat teknik baru!
 

keycap1

Fun Poster
Joined
Feb 9, 2010
Messages
197
Reaction score
2
Points
15
macam best jer...simple giler teknik ni....yg penting profit
 

jejantas

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2007
Messages
24,648
Reaction score
919
Points
161
aku yg tetapkan...ikut je...kalau tanak ikut...sukati la ko nk amik bape persen pun...:))

p/s:titon dlu :D

ehehheheheheheheh korang nih .. jgn byk tanya.. cuba dulu.. kan TT kan eheheheheheh
 

faizh

Fun Poster
Joined
Dec 25, 2009
Messages
127
Reaction score
1
Points
15
Go

newbie tumpang tanye..kalau nak po buy stop kene tambah 60pip?kalau po sell stop pon tambah 60 pip gak?..ke kalau buy tolak 60 pip kalau sell tambah 60 pip?:D
________
GLASS BUBBLERS
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register