BTC USD 56,118.7 Gold USD 1,777.14
Time now: Jun 1, 12:00 AM

TEKNIK CSR100 - "Trade with the Trend"

JGV100

Super Active Member
Joined
Nov 6, 2007
Messages
6,010
Reaction score
3,930
Points
941
AUDUSD H1 .. saya kurang pasti setup ni valid ke tak..🤔 kerana zone tu SBR nampak macam lebar sangat..mohon tuan JGV100 komen.😬 ty2
View attachment 287991


Memang tak valid tuan. Kalau tengok pada swing high & swing low pun agak kurang jelas. Chart jadi tak berapa nak CUN :)
 
Sponsored Post

dagoo

Active+ Member
Joined
Feb 23, 2010
Messages
3,703
Reaction score
175
Points
43
bagus method ni
1) simple straight forward
2) risk:reward yg berbaloi

Issues
1) unable to detect trend
2) perspective: lain org, lain die nampak, lajn time frame, lain org nampak


ni pendapat aku jek la. overall worth to study, worth to practice, BEST TRADING METHOD i know
again, ni pendapat peribadi aku saje.
thanks to JGV100
 

JGV100

Super Active Member
Joined
Nov 6, 2007
Messages
6,010
Reaction score
3,930
Points
941
USDJPY H1 buy Setup.. dah jauh berlayar..😬
View attachment 287855


Tahniah tuan. Good Job. Setup ni dah Hit TP (y)


Untuk Peminat2 USDJPY :cool:


Chart 1 : USDJPY TF H1 24-9-2020.....Potential RBS ;)


USDJPYH1 psu 24-9-2020.png



Chart 2 : USDJPY TF H1 24-9-2020.....Buy at RBS :LOL:


USDJPYH1 buy  24-9-2020.png


Chart 3 : USDJPY TF H1 24-9-2020....Hit TP = 28 pips :(paid



USDJPYH1 tp 24-9-2020.png
 

Ronin

Fun Poster
Joined
Feb 23, 2009
Messages
859
Reaction score
2
Points
15
menunggu price action untuk 2nd retest... adakah valid atau tidak
EURJPY.axH4.png
 

JGV100

Super Active Member
Joined
Nov 6, 2007
Messages
6,010
Reaction score
3,930
Points
941
bagus method ni
1) simple straight forward
2) risk:reward yg berbaloi

Issues
1) unable to detect trend
2) perspective: lain org, lain die nampak, lajn time frame, lain org nampak


ni pendapat aku jek la. overall worth to study, worth to practice, BEST TRADING METHOD i know
again, ni pendapat peribadi aku saje.
thanks to JGV100


Saya amat menghargai dan menghormati pendapat tuan tentang teknik ini. Terima Kasih (y)


Saya akui teknik ini bukan lah satu teknik holygrail yang akan memberikan analisa /keputusan betul/tepat setiap masa. Seperti teknik2 lain, ada kalanya iannya akan Hit SL juga tetapi dalam keadaan minima sekali. Pada saya yang penting adalah teknik ini cukup simple dan mudah di fahami oleh semua lapisan traders terutamanya pada yang baru nak belajar. Back to basic. Memanfaatkan S&R dalam trading dengan mengikut trend semasa sebab "Trend is your Friend". So isu "unable to detect trend" tidak timbul sama sekali kerana langkah pertama adalah untuk kita mengenalpasti trend. Setelah di kenalpasti trend barulah kita kena follow trend tersebut dengan mencari setup Buy di RBS atau Sell di SBR. Sangat simple dan straight foward seperti tuan katakan.


Untuk isu ke 2, saya bersetuju dengan tuan. Lain orang akan nampak lain setup. Lain TF juga akan memberikan berlaiinan setup. Tiada yang betul atau salah selagi ianya mengikut SOP yang telah di tetapkan oleh Teknik CSR100. Melukis dan melabel chart adalah perkara yang subjective. Terpulang kepada kreativiti seseorang. Itu sebab saya selalu tekankan kepada latih tubi berterusan. Praktis, praktis dan praktis sampai lebam untuk mendapat kemahiran yang secukupnya.


Apa2 pun terima kasih sekali lagi tuan atas feedback yang begitu baik 🙏🙏🙏
 

JGV100

Super Active Member
Joined
Nov 6, 2007
Messages
6,010
Reaction score
3,930
Points
941
Update: Winner trade🌈


Tahniah tuan kerana dapat mencari dan mengenalpasti Setup CSR100. Good Job (y)


Untuk Peminat2 EURCHF :cool:


Chart 1 : EURCHF TF H1 25-9-2020.....Potential RBS :rolleyes:

EURCHFH1 normal 25-9-2020.png



Chart 2 : EURCHF TF H1 28-9-2020......Buy at RBS :unsure:


EURCHFH1 buy2 28-9-2020.png



Nota : Price retraced sehingga fibo 50% sebelum mengaktivekan setup buy di RBS.


Chart 3 : EURCHF TF H1 28-9-2020.....15 pips :LOL:


EURCHFH1 15p 28-9-2020.png


Chart 4 : EURCHF TF H1 29-9-2020.....Hit TP = 33 pips :(paid



EURCHFH1 tp 29-9-2020.png
 

JGV100

Super Active Member
Joined
Nov 6, 2007
Messages
6,010
Reaction score
3,930
Points
941
Untuk Peminat2 GOLD (y)


Chart 1 : XAUUSD TF H1 24-9-2020......Potential SBR 2 :rolleyes:


XAUUSDH1 sbr2 24-9-2020.png



Chart 2 : XAUUSD TF H1 24-9-2020.....Sell at SBR 2 :unsure:


XAUUSDH1 100p 25-9-2020.png



Chart 3 : XAUUSD TF H1 25-9-2020.....Sell at 2nd Retest (SBR2) :unsure:


XAUUSDH1 sell 2nd 25-9-2020.png



Chart 4 : XAUUSD TF H1 25-9-2020......200 pips :LOL:


XAUUSDH1 200p 25-9-2020.png


Chart 5 : XAUUSD TF H1 28-9-2020.....Hit TP = 245 pips :(paid


XAUUSDH1 tp 28-9-2020.png
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.20540
USD / JPY
108.218
GBP / USD
1.39718
USD / CHF
0.91424
USD / CAD
1.25224
EUR / JPY
130.445
AUD / USD
0.77825

CG Sponsors




Top
Log in Register