BTC USD 51,635.6 Gold USD 1,681.67
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Teknik 123 atau abc.

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.18453
USD / JPY
108.924
GBP / USD
1.38184
USD / CHF
0.93673
USD / CAD
1.26662
EUR / JPY
129.023
AUD / USD
0.76430

CG Sponsors




Name:

Active Member
Joined
Dec 25, 2012
Messages
2,163
Reaction score
280
Points
51
Bismillah,

Kalu profit aq akan kongsi kat sini .teknik basic digunakan sejak zaman dahulu lagi cuma rentak tak jumpa.

Result dah profit (real akaun bukan demo).

asas teknik abc cari kat internet banyak tapi persoalannya bagaimana nak entry ? dimana?bila ? kenapa?

patern tu konfim ke tidak? bagaimana nak konfim patern yg valid?

teknik ni bukan la power sangat.nak profit insyallah.

A.Indicator .

1.Trend power visual .(Indicator ni repaint ).
Color 1 hingga 3 set none ,4 & 5 biarkan
Sebab monitor bintang besar saja.

240618 : indicator file.

2.Fibo expansion.

B.Time frame .

Mana2 boleh tetapi lagi kecil time frame SL akan lagi kecil profit pun kecil
jika ada news kira bonus.

"Hanya pandu pada time frame yg di analysis."

C.Candle paten.

Jika boleh analisi trend lagi bagus ,kalau tidak cari bentuk
paten satu bawah satu atas .hanya gambar bintang besar.


230618.

D.Cara menentukan signal valid.

1.Bila terbentuk bintang "C" ,buat garisan 3 candle sebelum pada high ( bintang bawah) jika sell low .
2.Tunggu sehingga ada candle sentuh line tersebut selepas bintang.
Jika ada candle sentuh kebarangkalian trend akan berubah .level ini nak entry sl kena besar baru selamat 300pp atau lebih untuk EU.(bagi aq tak galakkan entry situ).
Selalunya bintang akan terbentuk lagi 1x atau 2x lagi sebab indicator repaint.biarkan dan jika terbentuk
ulang no 2.
3.Jika ad candle belon terapung atau ditambat ...maka konfirm signal valid.
contoh GU 220618.

010718: rule 4.
4.SNR C mesti atas SNR B.
File : GU 290618 rule4.


240618 :contoh EU 220618

E.SL dan TP.
240618.
Subjektif ,ikut masing2 ,aq punya rujuk pic bawah.

Noted :

Rujuk pada file Fibo ex_C..
SL pada low @ high (Bintang) + spreed (contoh 20pp) atau middle BB.(H4)

TP pada top BB atau fibo no. x 2 .
Jika BB top @ bottom > dari 200% fibo ex. ambil 200% (level selamat)

Cara 2.
080718
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=24652918&postcount=29

Cara 3.Entry paling tepat.

http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=24665597&postcount=34
 

Attachments

Last edited:
Sponsored Post

Mitokondrion

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Nov 25, 2008
Messages
11,890
Reaction score
333
Points
141
park .. mcm best teknik ni.
 

I'SPY

Active+ Member
Joined
Mar 2, 2009
Messages
3,776
Reaction score
19
Points
25
Ekss,mane teknik 123 abc niim master
 

Name:

Active Member
Joined
Dec 25, 2012
Messages
2,163
Reaction score
280
Points
51
sabar..

dah profit target area fibo ex. 200% dah lajak pulak.ambil ala kadar 790pp.
 

ipinos

Active Member
Joined
Feb 10, 2014
Messages
1,528
Reaction score
26
Points
35
Menarik.
Kita park dulu lah, lama dah tak memorex ni.:)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register