BTC USD 22,715.5 Gold USD 1,921.83
Time now: Jun 1, 12:00 AM

` Tanya - istilah "PRICE"

tebbaloi

Legendary Member
gem
Messages
13,457
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
bule tak otai² tolong explain pasal istilah price ni.. aku dah khatam ebook tapi still tak paham maksud dia lagiikk.. maklum la newbies katakan.. selama ni main hentam jekk... adeiii.. :p

cth nya :
price action
highest price
lowest price
yesterday price

apa lagik yg berkaitan dengan price.. macam utk price ni ada tak indikator dia sendiri utk pampang kat MT4???

--->sori kalu thread macam ni dah ada.. :D
 
Sponsored Post

LIpas_penIn

Fun Poster
Messages
312
Joined
Nov 26, 2006
Messages
312
Reaction score
12
Points
15
salam..

macam mana aku nak terangkan aaa...
macam ni la ( sorry klu susah nak paham)

Price Action
Gabungan pergerakan harga semasa. biasanya dikaitkan dgn support atau resistance ataupun pola candlestick.

price action ni lebih kurang dengan price pattern cuma yg membezakan price pattern biasanya ikut history pattern2 yg biasa wujud dalam market. price action pulak pure market action dan reaction.


Highest Price
Harga tertinggi yg market berhenti sebelum terjun. hehe, Price biasanya bergerak mengikut wave, dan setiap wave, harga last sebelum turun adalah di panggil highest price.

Lowest Price
sama macam highest price cuma ko terbalikkan dia.:)):)):))

yesterday price
entah, soalan umum sangat, tapi klu nak mudah punya pemahaman, semalam punya highest dan lowest price di panggil yesterday price. konsep yang biasa digunakan utk high dan low.


indicator untuk price action?
setahu aku takde. klu ada sekalipun indicator untuk detect candlestik pattern.


klu nak belajar lagi, pi lepak dekat thread csr100. depa kat sana semua main high dan low.
 

tebbaloi

Legendary Member
gem
Messages
13,457
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
salam..

macam mana aku nak terangkan aaa...
macam ni la ( sorry klu susah nak paham)

Price Action
Gabungan pergerakan harga semasa. biasanya dikaitkan dgn support atau resistance ataupun pola candlestick.

price action ni lebih kurang dengan price pattern cuma yg membezakan price pattern biasanya ikut history pattern2 yg biasa wujud dalam market. price action pulak pure market action dan reaction.


Highest Price
Harga tertinggi yg market berhenti sebelum terjun. hehe, Price biasanya bergerak mengikut wave, dan setiap wave, harga last sebelum turun adalah di panggil highest price.

Lowest Price
sama macam highest price cuma ko terbalikkan dia.:)):)):))

yesterday price
entah, soalan umum sangat, tapi klu nak mudah punya pemahaman, semalam punya highest dan lowest price di panggil yesterday price. konsep yang biasa digunakan utk high dan low.


indicator untuk price action?
setahu aku takde. klu ada sekalipun indicator untuk detect candlestik pattern.


klu nak belajar lagi, pi lepak dekat thread csr100. depa kat sana semua main high dan low.

makasih encik lipas.. info yg padat dan sangat berguna utk newbies cam aku .. sure lepas ni aku tak penin.. :)paid :)cgrock :)cgrock
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.08488
USD / JPY
130.464
GBP / USD
1.23502
USD / CHF
0.92522
USD / CAD
1.33834
EUR / JPY
141.545
AUD / USD
0.70591

CG Sponsors




Top
Log in Register