BTC USD 82,302.9 Gold USD 4,153.75
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Tambak Johor diroboh?

eboss

CG Hardcore
gemgem
Messages
85,650
Paid Membership
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,650
Reaction score
1,896
Points
591
SINGAPURA 21 Mei – Akhirnya, Tambak Johor akan dirobohkan bagi memberi laluan kepada jambatan baru apabila diperlukan.

Namun, kata Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, tiada tempoh ditetapkan untuk melaksanakannya dan itupun selepas satu kajian menyeluruh dilakukan terhadap keperluan mempunyai jambatan baru tersebut.

Menurutnya, beliau mahu melihat peningkatan dalam hubungan serta laluan rakyat antara Malaysia dan Singapura, termasuk cadangan menggantikan Tambak Johor dengan jambatan baru.

“Secara logik, kemajuan bermakna perubahan, kemajuan bermakna pembangunan, kemajuan bermakna hubungan komunikasi dan laluan pengangkutan lebih baik serta selesa antara kedua-dua negara.

“Jika itu diterjemahkan sebagai bermakna Tambak (Johor) patut diganti, maka betullah, tetapi kita tidak wajar tergesa-gesa dengan perkara itu. Kita perlu melihat dari segenap sudut, melihat sama ada kedua-dua negara setuju dengan projek berkenaan,” jelas beliau.

Perdana Menteri berkata demikian dalam wawancara eksklusif dengan akhbar Singapura, The Straits Times yang diterbitkan di sini hari ini.

Isu pembinaan jambatan baru bagi menghubungkan Johor Bahru dengan Singapura akan turut disentuh dalam pertemuan Najib dengan rakan sejawatnya, Lee Hsien Loong, esok.

Perdana Menteri ketika bercakap kepada pemberita di Johor Bahru, hari ini berkata, perbincangan itu akan diadakan dalam pertemuan empat mata dengan Hsien Loong.

“Jambatan bengkok ke, lurus ke, atas tanah atau bawah tanah, esoklah saya akan dibincangkan,” katanya pada sidang akhbar selepas merasmikan Bangunan Sistem Lingkaran Pendinginan Berpusat di Kota Iskandar, Johor Bahru.
 
hmmm... dah lama sgt dah projek tuh tersadai...
 
elokla..dah sendat aku tgk..kalu nak pi cs jer ..mesti jem teruk
 
ni idea Tun M kan...bukan stakat jem jer...agenda tersembunyi tun supaya pelabuhan tj pelepas bleh beat s`pore port...spatotnyer agenda ni pak lah bawak...tapi lain pulak jadinyer...adeih al ghazali..al syafie
 
ni idea Tun M kan...bukan stakat jem jer...agenda tersembunyi tun supaya pelabuhan tj pelepas bleh beat s`pore port...spatotnyer agenda ni pak lah bawak...tapi lain pulak jadinyer...adeih al ghazali..al syafie

atau dia mencari kepentingan peribadi?
 
kalu btl2 jd xpe...jgn jd cam ms pok lah tu...beriya2 sgt nak bt...alih2 xjd...

duit rakyat diguna utk bayar pampasan pd bende yg lum dibuat....

pastu gov xbg bonus.............ha................

duit hbs byr pampasan...
 
ni idea Tun M kan...bukan stakat jem jer...agenda tersembunyi tun supaya pelabuhan tj pelepas bleh beat s`pore port...spatotnyer agenda ni pak lah bawak...tapi lain pulak jadinyer...adeih al ghazali..al syafie

dulu Singapura carik pasal ngan Malaysia..
sbb tu Malaysia nak buat bengkok..
kasi rugi pelabuhan Singapura..
 
Back
Top
Log in Register