BTC USD 50,426.5 Gold USD 1,785.51
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Tak Boleh Download Driver Dari Website HP

ismail_haniyeh

Active Member
Messages
1,593
Joined
Aug 29, 2009
Messages
1,593
Reaction score
19
Points
25
Assalamualaikum..

rata2 orang tahu HP tak provide driver CD bila kita beli laptop mcm acer dll. So kalau kita format laptop kene download driver sendiri kat website HP. Setengah2 tempat bila kita nak download driver dari website HP tak boleh sebab link dia guna ftp. So ape yg perlu kita lakukan ialah tukar link ftp tersebut kepada http. Contoh:

Link asal : ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp45501-46000/sp45823.exe

Tukar ke : http://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp45501-46000/sp45823.exe

tu jer.. then copy link http tu paste kat internet browser korang atau kat download manager... kalau download manager korang dah set monitor clipboard die akan automatik keluar windows download tue.. semoga bermanfaat ye.. :)
 
Sponsored Post

fms

CG Top Poster Club
Messages
20,802
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,802
Reaction score
414
Points
141
k tq..
lagi satu yg nak guna XP, carik 3rd party driver je laa..
HP dah x support..
 

ismail_haniyeh

Active Member
Messages
1,593
Joined
Aug 29, 2009
Messages
1,593
Reaction score
19
Points
25
k tq..
lagi satu yg nak guna XP, carik 3rd party driver je laa..
HP dah x support..

betul2.. tapi ade setengah2 driver xp jugak utk model hp yg lain bleh pakai kat model hp yg lain... tapi kene edit sket2 inf file die.. tapi kene search sket la, biasa dalam website hp technician diorang ade tunjuk sket2, kat forum2 lain pon ade jugak kadang2... :)
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register