BTC USD 75,698.5 Gold USD 4,346.65
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Syed Saddiq, Bella Astillah nikah 10.10.26 di Menara Merdeka Maybank

hiduprakyat

CG Top Poster Club
gem
Messages
27,488
Joined
Dec 6, 2010
Messages
27,488
Reaction score
1,681
Points
201
418499-418499.jpg


Syed Saddiq, Bella Astillah nikah 10.10.26 di Menara Merdeka Maybank

KUALA LUMPUR: Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman dan tunangnya, Bella Astillah mengumumkan bakal melangsungkan pernikahan di aras 118, Menara Merdeka Maybank di sini, pada 10 Oktober depan.

Syed Saddiq, 34, dan Bella, 32, yang mengikat tali pertunangan pada 28 Mac lalu, turut mengumumkan hari bahagia mereka mengangkat konsep serba putih yang disulami elemen Arab atau Islamik atas permintaan keluarga.

Berkongsi berita gembira itu dalam siaran langsung program hiburan MeleTOP, malam tadi, klip video khas yang memaparkan Syed Saddiq dan Bella mengenakan busana tradisional serba putih, turut ditayangkan.

Klip video itu memperlihatkan Syed Saddiq dan Bella berjalan sambil berbalas kata-kata romantis sebelum tarikh pernikahan mereka didedahkan pada penghujung video, sekaligus mencetuskan keterujaan dalam kalangan penonton.

Syed Saddiq berkata, keputusan untuk memilih tarikh 10 Oktober dibuat selepas mengambil kira pelbagai persiapan, selain menghargai doa serta nasihat yang diterima daripada orang ramai sejak mereka mengumumkan pertunangan.

"Saya terhutang budi kepada semua yang tidak putus mendoakan dan sampaikan nasihat. Saya memang baca dan ambil secara serius.


Lebih istimewa, Syed Saddiq dan Bella merancang menganjurkan majlis persandingan dalam bulan sama, selain bakal mengadakan beberapa majlis lain di sini, Muar dan Sabah.

Syed Saddiq turut meluahkan penghargaan kepada pihak pengurusan Menara Merdeka Maybank kerana memberikan keizinan untuk mereka melangsungkan majlis pernikahan di lokasi berkenaan.

Tambahnya, pemilihan lokasi itu mempunyai nilai sentimental tersendiri kerana majlis mereka bakal menjadi antara acara pernikahan pertama yang dianjurkan di tingkat 118 bangunan berkenaan.

"Saya turut ucapkan terima kasih kepada Menara Merdeka 118 kerana bagi (keizinan) bernikah di sana. Istimewanya, ini bakal menjadi yang pertama majlis pernikahan diadakan di tingkat 118," katanya.

Turut hadir dalam program itu ialah ibu bapa Syed Saddiq dan Bella.

Pengumuman Syed Saddiq dan Bella berhubung tarikh hari bahagia mereka cukup dinanti-nantikan peminat sejak pasangan yang mula berkenalan dengan lebih rapat, tahun lalu itu, bertunang, akhir Mac lalu.


Sejak itu, ramai yang mula meneka tarikh pernikahan mereka terutama selepas Syed Saddiq dan Bella berkunjung ke pejabat mantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad di Putrajaya, bulan lalu. Ia menguatkan lagi spekulasi perkahwinan mereka akan berlangsung dalam masa terdekat.

Sebelum ini, Syed Saddiq mengesahkan tarikh pernikahan dengan Bella sudah dipersetujui keluarga, namun belum sedia mengumumkannya.

Syed Saddiq dan Bella dilapor mula berkenalan dengan lebih rapat pada 2025 sebelum mengikat tali pertunangan pada 28 Mac lalu.

Sebelum ini, Bella mendirikan rumah tangga dengan penyanyi dan pelakon dari Singapura, Aliff Aziz, pada 2016. Pasangan itu bercerai buat kali pertama pada 2019 sebelum kembali rujuk dalam tempoh edah.

Bagaimanapun, mereka bercerai kali kedua pada 13 Jun 2024. Hasil perkahwinan itu, mereka dikurniakan dua cahaya mata, Mohamad Ayden Adrean, 9, dan Ara Adreanna, 6.

Kredit ➡️ Berita Harian Online
 

‘Ibu bapa saya dah terima Bella 110 peratus’​

SADDIQ-BELLA.jpg

TAK habis-habis memuja, Syed Saddiq menjelaskan kehadiran Bella Astillah sebagai bakal menantu dalam keluarganya sudah lama diterima bahkan lebih daripada sepenuh hati oleh ibu bapanya.

“Ibu bapa saya dah terima Bella 110 peratus” PETALING JAYA – “Alhamdulillah hari ini ibu bapa saya dah terima Bella 110 peratus.”

Demikian perkongsian Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq yang bersyukur apabila kehadiran penyanyi dan tunangnya, Bella Astillah diterima baik seluruh ahli keluarganya.

Pada masa sama, pemilik nama lengkap Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, 34, menganggap fasa mencabar telah dilalui dan kini mereka lebih fokus menikmati momen manis bersama.

“Alhamdulillah setakat ini cabaran dan dugaan dah lama kita lepasi. Ini fasa bahagia.

“Saya doakan supaya fasa bahagia ini tak terhenti, itu paling penting. Kadang-kadang orang kata darah manis tak boleh banyak keluar.

“Tapi saya rasa kita banyak keluar, lari bersama pun banyak. Itu lebih mendekatkan kita dan kita saling memahami,” katanya dalam program MeleTOP, malam tadi.

Tambahnya, pesanan berharga yang diterima daripada bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad dan isterinya, Tun Dr. Siti Hasmah mengenai kehidupan berumah tangga.

“Kena bijak untuk berkompromi, tolak ansur itu penting. Bukan setakat nasihat daripada abuyah dan mama.

“Bila jumpa Tun Dr. Mahathir dan Tun Hasmah, perkara paling penting kena bijak tolak ansur.

“Kerana dalam mana-mana hubungan tidak ada kesempurnaan. Kalau kita kejar kesempurnaan, kita hilang kebahagiaan,” katanya.

Malam tadi, Syed Saddiq dan Bella membuat pengumuman tarikh pernikahan mereka yang bakal berlangsung pada 10 Oktober depan di Menara Merdeka 118.

Pengumuman tersebut dibuat selepas lima bulan mengikat tali pertunangan pada 28 Mac lalu. Kemenangan Syed Saddiq yang kekal dibebaskan Mahkamah Persekutuan pada Julai 2026 atas pertuduhan bersubahat pecah amanah, salah guna harta dan pengubahan wang haram (AMLA) dana Angkatan Bersatu Anak Muda (Armada) pada 13 Julai lalu juga melancarkan lagi perancangan penyatuan dua jiwa itu. – KOSMO! ONLINE

==============================

Asal asyik pasal hubungan je di IG, meh la kongsi tips rahsia awet muda plak. Bella ni senyum selalu, tu rahsia muda kot, ala malas2 nak follow sangat, tp cam best je kalau bahagia selalu. 😏

 
Back
Top
Log in Register