SUSPICIOUS : I-R-Niaga Car Rental dan HR City Travel & Tours Sdn Bhd

CG Sponsors




aizat1612

Super Active Member
Joined
Jul 3, 2009
Messages
5,456
Reaction score
6
Points
70


ATAS YANG TIDAK DAPAT DIELAKKAN, PERNIAGAAN INI DIBERHENTIKAN DARIPADA PROMOSI. HARAP MAKLUM.






Assalam,

PENGURUSAN BARU !!!!

Kami Syarikat I-R-Niaga Car Rental dan HR City Travel & Tours Sdn Bhd kini beroperasi di lokasi2 berikut:
UPM Serdang,

(1)UiTM Shah Alam,


(2)UiTM Puncak Perdana,


(3)UIA Gombak,


(4)Universiti Malaya,

(5)UKM Bangi,

(6)Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM),

(7)USIM Nilai,



(8)UiTM Melaka

(9)UiTM Jengka

(10)UiTM Seri Iskandar, Perak

(11)Universiti Teknologi Petronas

(12)Universiti Malaysia Terengganu

(13)Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI)

(14)Universiti Teknologi Malaysia,Skudai

(15)Universiti Sains Malaysia, Pulau Pinang

Kini memiliki kekuatan dimana lebih dari 300 buah kereta sewa dan lebih 100 rakan niaga yang beroperasi di beberapa cawangan yang dinyatakan.

Yang takde kereta tapi nak buat INCOME dengan cara ini jugak dialu-alukan...
[maksudnya beli kereta baru, then terus pajak terus pada kami...Anda akan dapat untung jugak...Urusan Loan pihak kami yang akan uruskan nanti].. Kami uruskan dari A - Z, Full Loan tanpa keluar modal anda sendiri.

Utk info, kami mencari keta seperti berikut utk pajak pada pelanggan-palanggan sedia ada kami
*Viva Auto
*MyVi Auto
(Buat masa ni, ini sahaja kereta yang pihak kami ambik...kereta lain tidak ambik)


Hubungi wakil kami sekiranya berminat & Buat TEMUJANJI anda....

# En Irwan > 013-2321728
# En Rizal > 016-2023896


LIKE FB: www.facebook.com/TukarHutangkeBisnes
EMAIL: [email protected]


==> Bagi mereka yang ingin menyewa kereta, anda jugak boleh hubungi kami.
Hubungi kami utk harga sewa kereta...
Kami ada kereta ViVa dan MyVi yang ready utk disewakan.


#-JAMINAN 100% MONEY BACK-#


PS: Saya jarang on9 thread.., sila SMS nombor yang tertera diatas utk info selanjutnya..(Beritahu Nama Penuh anda & Lokasi anda utk rujukan kami)
Harap Maklum!.
Tq​

Assalamualaikum,

first aku x tahu nak letak thread ni kat section mana.

cerita nya macam ni.
sebelum ni aku buat sendiri bisnes kereta sewa dengan suami aku.jadi aku dan suami aku yg akan pergi hantar dan ambil kereta setiap masa.
alhamdulillah bisnes okay, income bagus.
then aku di sahkan mengandung jadi aku x larat nak pergi hantar dan ambil kereta macam selalu.
suami plak agak problem lah if nak buat sorang2.
so decide nak JV dgn company kereta sewa yg bertapak di UPM Serdang selama 2 tahun.
aku JV kereta VIva Elite Auto.

so masa nak sign agreement semua tu aku dah pilih pakej A meant pakej tu aku akan dapat profit rm200 je stiap bulan dan installment, roadtax, service kereta semua company tanggung.

bermulanya kisah pada pertengahan bulan februari apabila ada seorang staff company ni call bagitahu kereta aku excident dan di hantar ke bengkel.aku pun tanya lah serba sedikit kereta aku.
katanya di langgar belakang.
rosak bhgn belakang je lah dan claim insurans kereta yg melanggar tu.
aku pun ok je lah sebab diorang cakap diorang akan handle semua tu.
tiap2 bulan aku mintak update dari company tu samada kereta aku dah siap ke belum.
installment kereta aku masih diorang bayar cuma profit diorang dah stopkan.
tapi diorang asyik cakap masih di bengkel.

sampai lah bulan JUne aku dapat panggilan dari bekas staff company tu ajak aku berjumpa.

dan aku baru lah tahu cerita sebenar.
kereta aku hilang dari bengkel.
dan lebih menyedihkan tak ada sorang pun staff company tu yg tahu pasal kereta aku selama ni, ape yg rosak dan di bengkel mana.
orang yg uruskan pasal kereta aku dulu pun dah lama resign.
aku nak marah sebab bila aku kol company tu asyik cakap kat bengkel.
lepas aku tahu hal sebenar aku saja kol company tu lagi dan jawapan yg sama di beri kan di bengkel.
then aku terus mintak alamat bengkel tu sebab cakap nak pergi tengok sendiri kereta tu.
diorang buat x layan sampai lah suami aku datang sendri ke company tu marah2.
baru bagitahu kereta aku hilang dan siap tuduh menuduh sapa yg bertanggung jawab.
sedangkan aku try kol nombor org yg di tuduh tu pun orang tu cakap company tu nak pusing cerita.
dan orang tu siap tunjuk pic kereta2 JV company tu.
aku tengok kereta tu jahanam depan.staff tu cakap company tu bukan nak repair langsung.kereta JV pun semua diorang x hantar service.

dan kereta aku sebenarnya telah pun di keluarkan dari bengkel sejak bulan mac.maknanya kereta aku hanya sebulan sahaja di bengkel.
tapi sampai bulan 6 asyik cakap kereta aku masih di bengkel.
diorang x pernah usaha cari dan diorang memang xkan usaha.sebab bagi diorng tu bukan kereta diorang.

lebih mengharukan aku nak claim insurans pun roadtax aku mati.
dulu diorang cakap urusan roadtax diorang yg uruskan.
siap tahan lagi profit aku 3 bulan utk urusan renew roadtax jadi apa motif profit aku 3 bulan di tahan sedangkan roadtax dah 3 bulan x renew.
bila aku tanya, alasan di beri agreement aku x sampai setahun lagi.
diorang akan renew bila kereta dah cukup setahun.
what the hell.
masa sign agreement cakap lain dah sekarang cakap lain.
aku pun usulkan balik agreement aku then diorang baru uruskan jugak pasal renew roadtax tu lepas aku sound.
lepas je renew selesai owner company tu terus stopkan pembayaran installment kereta aku dgn alasan dia dah bnyak tanggung rugi sebab kereta aku ni.
then terus dia block aku.
dia suruh aku buat claim je.
aku rasa aku yg lagi banyak rugi bila hantar ke company dia ni.
dengan saman kereta aku langsung diorang x follow up dengan penyewa sedangkan dah berpuluh kali aku suruh settlekan.x jugak settle sampai sekarang.
jadi banyak lah aku kene tanggung sekrang ni dengan kereta entah ke mana.kereta aku ni dah 3 bulan x berbayar.


dan sekarang kereta suami aku pun ada pada company tu.
pada asalnya suami aku pun pilih pakej tetap macam aku.
tapi owner tu sendri memandai pergi tukar ke 70% 30% bermakna keuntungan suami akan dapat 70%. dan apa2 kerosakan kereta pun suami kene tanggung 70%.
tapi profit suami tetap dapat sama tiap2 bulan.installment pun tetap je tiap2 bulan.bila kereta tu rosak terus company tu tolak profit suami.

dan bukan aku sahaja terkena, ramai lagi JV lain yg terkena dgn company ni.
company ni pernah masuk paper sebab kejayaan owner ni lah.owner melayu.
tapi lama2 company ni jugak masuk paper seminggu sebab JV complaint pasal keburukan company ni.
sapa yg ada JV dngan company ni better hati2lah.
sekarang aku dah tanggung rugi banyak.
jangan korang plak terkena.

agency kereta sewa tu namanya HR City travel and tours.
sebab owner tu cabar aku lah so aku dedah kan siapa sebenarnya HR travel ni..
 
Last edited:
Sponsored Post

japoniser

Super Active Member
Joined
Aug 12, 2010
Messages
5,219
Reaction score
40
Points
70
uish..cmne ni bro...bro ni mcm2 lubang ader ni..cer citer
 

imutm

Active+ Member
Joined
Aug 18, 2010
Messages
2,604
Reaction score
1
Points
25
brapa lama kontrak? exora bold brapa sebulan dia bayar...
 

syahays

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2010
Messages
23,441
Reaction score
49
Points
120
lama betol..8 taun..huhu..
 

kimicnol

Fun Poster
Joined
Feb 23, 2011
Messages
221
Reaction score
0
Points
10
pm me "Yang takde kereta tapi nak buat INCOME dengan cara ini jugak dialu-alukan."
 

buffet2

Active Member
Joined
Jul 30, 2008
Messages
1,249
Reaction score
29
Points
40
tt citer je kat cini term and condition..

lebih telus..
 

aizat1612

Super Active Member
Joined
Jul 3, 2009
Messages
5,456
Reaction score
6
Points
70
Kontrak depends on owner berapa thn nk pajak.. Ada Agreement.
Dalam kontrak tu ada bagitahu :-

- Harga Pajakan melebihi instalment keta
- Service owner akan tanggung
- tayar owner tanggung
- insurans/roadtax owner keta tanggung
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register