SunLife Insurance Malaysia | Ada geng tak?

CG Sponsors




syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,580
Reaction score
2,173
Points
151
salam

aku ni bukan reti sangat pasal insurance ni...
aku pun tak tahu mcm mana....tiba2 aku rasa menarik dgn kata-kata ejen insurance SunLife Insurance Malaysia...

dan tidak semena-mena, terus aku join....

aku join plan Takaful yang jenis saving punya... dapat medical card + insuran nyawa...
250 bulanan....



ada geng tak kt sini???

siapa yg ambil plan yg sama dgn aku....huhu

boleh cerita kenapa korang ambil insuran ni..
dan apa pendapat korang tentang insuran ni???


terima kasih...
 
Sponsored Post

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,580
Reaction score
2,173
Points
151
kalau aku sendiri, aku join sbb:
- untuk masa depan
- kalau in case tiba2 aku sakit kronik, aku dah tak perlu risau
- kalau aku mati, aku tak perlu risau jgk
- dan contoh kalau aku langsung tak sakit, duit insuran yg aku bayar tu boleh diibaratkan duit simpanan utk masa aku tua nanti.. (boleh dpt semula duit yg aku bayar tu)

so, thats why aku rasa tak rugi pun aku join
 

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
34,722
Reaction score
1,999
Points
206
ini income replacement ke?
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,580
Reaction score
2,173
Points
151
ini income replacement ke?
jap..aku tak brapa tahu pasal term2 yg pelik2 ni..haha

income replacement benefit ni maksudnya dia bayar kalau kita sakit kronik atau accident yang menyebabkan kita tak dapat kerja dan tak dapat gaji....betul kan?

kalau betul, ya la tu....mmg ada income replacement benefit
 

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
34,722
Reaction score
1,999
Points
206
jap..aku tak brapa tahu pasal term2 yg pelik2 ni..haha

income replacement benefit ni maksudnya dia bayar kalau kita sakit kronik atau accident yang menyebabkan kita tak dapat kerja dan tak dapat gaji....betul kan?

kalau betul, ya la tu....mmg ada income replacement benefit
ya betul.
250 sebulan dia berapa? 500k ke?
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,580
Reaction score
2,173
Points
151
macam sikit je.
oohh ye ke boss....

saya pn tak berapa reti sgt....

tapi stakat apa yg boss tahu, insuran yg mcm mana paling terbaik....harap dpt share sikit...

thanks
 
Sponsored Post
Top
Log in Register