Strategy tester - Manual Backtest - Forex simulator

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.19161
USD / JPY
108.354
GBP / USD
1.38353
USD / CHF
0.93071
USD / CAD
1.26541
EUR / JPY
129.116
AUD / USD
0.76865

CG Sponsors




Kimie

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
6,744
Reaction score
112
Points
73
kepada mereka yang tak ada benda ni, digalakkan untuk download..

ni serupa macam kita fast forward waktu tengok video tapi ni fastforward MT4 chart, (backtest strategy secara manual)..

kita boleh lajukan pergerakan candle, dan boleh test strategy kita dan money managment..

so, tak perlu lagi main acc demo live chart berbulan2 untuk test system..



Cara2 nak guna benda ni:

1. Download link kat bawah tu, lepas tu install,
pastikan install di folder platform pilihan kita



2.Klik di bahagian View dan Klik strategy tester


3.Ikut seperti bahagian yang ditandakan dalam kotak


4.Kemudian tekan start



kalau nak buy/sell/close/pending order, kena guna script yang diberikan.. tak boleh right klik untuk open order macam biasa.. :D

segala skrip2 akan masuk secara automatik masa install tu..





sila download kat sini ek..

http://www.4shared.com/file/NLRaauY5/Forex_simulator.html

pesanan:

1. untuk ubah SL atau TP, hanya double klik line TP(hijau) atau SL(merah) dan tarik sesuka hati..
2. mintak maaf, mmg tak boleh multi time frame (kalau nak jugak, kene bukak MT4 lagi satu, tapi cpu usage pakai banyak, komputer jadi lembab..)
3. tak boleh tambah lot
4. tekan space bar untuk pause.
5. Cara2 nak download Data price lepas2 boleh klik sini

link download baru, thanks to forumer ck3er :)

 
Last edited:
Sponsored Post

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,313
Reaction score
442
Points
136
perkongsian mantap..mmg bagus utk newbies ni...
 

S.Y.E.D

Banned
Joined
Jun 6, 2008
Messages
18,685
Reaction score
588
Points
161
abam kimie memamg hencem harini :)paid
 

gundurowo

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Dec 27, 2007
Messages
8,434
Reaction score
269
Points
91
tq abam kimie...:">:">

p/s:lagu tak best :(scam:(scam :))
 

Kimie

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
6,744
Reaction score
112
Points
73
Cara-cara untuk download Data

Step Pertama


Step Kedua


Step Ketiga


Step Keempat


Step Kelima
 
Last edited:

palohhinai

Fun Poster
Joined
Jan 9, 2010
Messages
591
Reaction score
0
Points
10
mekasih t.t

so gua dah boleh trade sat dan sunday. lagu pun best u rock man :)cgrock
 

aladin

Active Member
Joined
Jul 14, 2009
Messages
1,892
Reaction score
47
Points
30
pasni sabtu ahad pun boleh trade la:)):))
:)cgrock
 

gaban77

Fun Poster
Joined
Jun 11, 2008
Messages
853
Reaction score
1
Points
15
ermm newbie lg niehh...msh x phm lg aper bende niehh..leh masta kimie terangkan 1 per satu..or masta2 yg lain pon bleh xdo masalah...
 

Kimie

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
6,744
Reaction score
112
Points
73
so gua dah boleh trade sat dan sunday. lagu pun best u rock man :)cgrock
hehehe.. sabtu ahad boleh test strategy trading..

macam main game, lama2 mesti terrer.. (harap2 la)

meh kita study chart sama2..:)cgrock
 

Kimie

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
6,744
Reaction score
112
Points
73
pasni sabtu ahad pun boleh trade la:)):))
:)cgrock
hehe.. untuk memantapkan trading strategy mmg bagus ni...

baru jumpa semalam, lama dah dok cari, tapi tak tau nak guna keyword apa kat google tu..

*dulu forumer carigold hanzahar penah bagi, tapi link dah tak leh download..#:-S
 
Sponsored Post
Top
Log in Register