Sorok Dari Dajjal

CG Sponsors




usop_shippuden

Fun Poster
Joined
Dec 5, 2009
Messages
480
Reaction score
52
Points
20
“Sungguh orang-orang akan berlarian ke gunung-gunung untuk menjauhkan diri dari kejahatan fitnah Dajjal”. (HR. Muslim, Ahmad, dan Turmudzi).
"Barangsiapa mendengar nama Dajjal (ketika beraksi), hendaklah dia berlari dan berpaling darinya, karena demi Allah, apabila ia menemuinya sementara dia mengira bahwa dirinya adalah seorang mukmin, maka ia akan mengikutinya dengan segala syubhat kebatilan yang Dajjal timbulkan". (HR. Ahmad, Abu Dawud, dan Hakim).
BERIKAN IDEA TEMPAT2 MENYOROK DI MALAYSIA SUPAYA DAPAT MENJAUHI DAJJAL..selain Mekkah dah Madinah

1.GUA


2.TEPI LAUT


3.HUTAN


4.GUNUNG LEDANG
 
Sponsored Post

tokmat™

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Dec 23, 2005
Messages
33,932
Reaction score
274
Points
136
bawah kolong.....
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
153,394
Reaction score
21,050
Points
1,671
la kena menyorok ke?
 

alfa123

Fun Poster
Joined
Feb 15, 2010
Messages
120
Reaction score
0
Points
10
Ade surah yg NABI ajar bila dajal muncul tapi aku lupe
 

arifrahmanz

Active Member
Joined
Jan 2, 2009
Messages
1,894
Reaction score
7
Points
25
aku ade tgk2 forum2 lain n beberapa blog/website lain yg mengatakan mereka dah tgk gambar dajal..tapi sengaja diorg x post atas sebab2 tertentu..ade yg komen kat bawah tu jz letak email je n mintak diforwardkan gambar dajal utk mengelakkan dari tersebar kalau dipostkan...tapi bila yg dapat tu,masing2 macam bg hint2 yg memusykilkan..ape sebenarnya yg berlaku..ade sape2 member kat sini yg alert x?
 

qhalid

Active Member
Joined
Aug 31, 2008
Messages
1,951
Reaction score
8
Points
25
aku ade tgk2 forum2 lain n beberapa blog/website lain yg mengatakan mereka dah tgk gambar dajal..tapi sengaja diorg x post atas sebab2 tertentu..ade yg komen kat bawah tu jz letak email je n mintak diforwardkan gambar dajal utk mengelakkan dari tersebar kalau dipostkan...tapi bila yg dapat tu,masing2 macam bg hint2 yg memusykilkan..ape sebenarnya yg berlaku..ade sape2 member kat sini yg alert x?
nampak dajjal dlm google earth ker?:-?
 

qba437

CG Top Poster Club
Joined
Oct 20, 2008
Messages
32,537
Reaction score
92
Points
120
macam2 daa..tapi kalu nak sorok dari dajal memang tak leh..semua tempat dia pi..kecuali mekah dan madinah..

ps: timbul pula soalan..bagaimana nasib baitulmaqdis masa tuh? :-?
 

qba437

CG Top Poster Club
Joined
Oct 20, 2008
Messages
32,537
Reaction score
92
Points
120
aku ade tgk2 forum2 lain n beberapa blog/website lain yg mengatakan mereka dah tgk gambar dajal..tapi sengaja diorg x post atas sebab2 tertentu..ade yg komen kat bawah tu jz letak email je n mintak diforwardkan gambar dajal utk mengelakkan dari tersebar kalau dipostkan...tapi bila yg dapat tu,masing2 macam bg hint2 yg memusykilkan..ape sebenarnya yg berlaku..ade sape2 member kat sini yg alert x?
semua mengaku pernah tengok gambar dajal..sama macam kisah samiri yang mengaku pernah tengok tuhan..last2 apa samiri buat..?kesimpulannya dajal nih ada tanda didahinya..orang mukmin melihatnya sebagai musuh..tapi mereka2 yang kufur dang kafir melihatnya sebagai penyelamat..setakat yang aku tahu
 
Sponsored Post
Top
Log in Register