Sharing Your Method For Entry & Closing Position Buy/Sell Here

Latest Posts

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.10955
USD / JPY
109.830
GBP / USD
1.31406
USD / CHF
0.9678
USD / CAD
1.31395
EUR / JPY
121.862
AUD / USD
0.68419

CG Sponsors




onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,154
Reaction score
678
Points
76
Dah mc dah...:(( :((

Rasanye forex tak sesuai untuk org yg emosional mcm aku ni :( :(

Bermula dgn overconfident, tamak, bukak lot besar, tak letak SL, tak boleh terima kekalahan, dan akhirnya dilanggar market sampai terduduk penuh penyesalan..

Sabar bro semua org yg bergiat dlm forex merasa MC termasuk saya.:">
Yg penting cuba perbaiki diri dan jgn diulangi kesilapan yg sama.

Kalau rasa masih perlu diperbaiki emosi dan cara trading boleh trade demo dulu sehingga betul2 emosi dan tamak itu dpt dikawal.

Kemudian cuba lagi sehingga berjaya.
 
Sponsored Post

onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,154
Reaction score
678
Points
76
View pair GJ.

Refer pada TF H4, GJ skrg ini kita boleh lihat dalam trend menurun dan ini boleh dikenalpasti melalui channel descending/menurun seperti chart dibawah.

Pada masa ini sy cuba entry sell utk swing dan cuba utk hold sehingga target 138.950.

Walaubagaimana pun jika analisis salah, saya akan cut loss jika CS mula keluar ke atas upper channel.

 

onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,154
Reaction score
678
Points
76
Entry sell GJ masih floating..Hopefully price ke arah bawah dan descending channel H4 masih lg menunjuk trend ke bawah..Apa2 pun kena lihat next pergerakan market.

 

onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,154
Reaction score
678
Points
76
GJ on da way ke bawah..harap trend ke bawah masih valid dan majoriti trader push utk ke bawah..

H4 price masih dalam channel menurun. Jika level 138.800 dapat di pecahkan maka kemungkinan price akan ada momentum yg kuat utk ke bawah..Let see.

 

azriusre

Active+ Member
Joined
Sep 27, 2008
Messages
4,078
Reaction score
9
Points
25
Entry sell GJ masih floating..Hopefully price ke arah bawah dan descending channel H4 masih lg menunjuk trend ke bawah..Apa2 pun kena lihat next pergerakan market.

Kat mana nak dapat indi tu
 

Sjj Tiral.

Freshie
Joined
Jun 26, 2016
Messages
15
Reaction score
5
Points
8
Dalam bisnes forex yang menyebabkan akaun MC / RUGI ialah NILAI SIZE bila harga bergerak MELAWAN ARUS open position.
Contoh : Katakan lah equity akaun USD 300.00 dan open position seperti dibawah.
sell, size : USD 0.80
sell, size : USD 0.60
sell, size : USD 0.40
sell, size : USD 0.20
buy, size : USD 0.20
buy, size : USD 0.40
(SELL : 2.00, BUY : 0.60).
NILAI SIZE open position ialah SELL = USD 1.40
1 PIP harga bergerak KE ATAS, EQUITY USD 300.00 kurang USD 1.40, baki = USD 298.60
100 PIP harga bergerak KE ATAS, EQUITY USD 300.00 kurang USD 140.00, baki = USD 160.00
200 PIP harga bergerak KE ATAS, EQUITY USD 300.00 kurang USD 280.00, baki = USD 20.00
300 PIP harga bergerak KE ATAS, (Tak sampai 300, 214 pip, akaun close, sebab EQUITY habis).
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Untuk mengelakkan akaun dari MC / RUGI ialah dengan cara :
-----------------------------------------------------------------------------------------------
A. KURANGKAN NILAI SIZE dengan CLOSE position SELL, contohnya sebanyak = USD 0.60, jadi seperti berikut :
sell, size : USD 0.80
sell, size : USD 0.40
sell, size : USD 0.20
buy, size : USD 0.20
buy, size : USD 0.40
Sekarang NILAI SIZE open position ialah SELL = USD 0.80 (sell : 1.40 – buy : 0.60)
1 PIP harga bergerak KE ATAS, EQUITY USD 300.00 kurang USD 0.80, baki = USD 299.20
100 PIP harga bergerak KE ATAS, EQUITY USD 300.00 kurang USD 80.00, baki = USD 220.00
200 PIP harga bergerak KE ATAS, EQUITY USD 300.00 kurang USD 160.00, baki = USD 140.00
300 PIP harga bergerak KE ATAS, EQUITY USD 300.00 kurang USD 240.00, baki = USD 60.00
(Akaun tidak MC / RUGI walaupun harga bergerak KE ATAS 300 PIP).
-----------------------------------------------------------------------------------------------
B. TAMBAH NILAI SIZE position BUY contohnya sebanyak USD 0.70, jadi seperti berikut :
sell, size : USD 0.80
sell, size : USD 0.60
sell, size : USD 0.40
sell, size : USD 0.20
buy, size : USD 0.20
buy, size : USD 0.40
buy, size : USD 0.70
Sekarang NILAI SIZE open position ialah SELL = USD 0.70 (sell : 2.00 – buy : 1.30)
1 PIP harga bergerak KE ATAS, EQUITY USD 300.00 kurang USD 0.70, baki = USD 299.30
100 PIP harga bergerak KE ATAS, EQUITY USD 300.00 kurang USD 70.00, baki = USD 230.00
200 PIP harga bergerak KE ATAS, EQUITY USD 300.00 kurang USD 140.00, baki = USD 160.00
300 PIP harga bergerak KE ATAS, EQUITY USD 300.00 kurang USD 210.00, baki = USD 90.00
(Akaun tidak MC / RUGI walaupun harga bergerak KE ATAS 300 PIP).
-----------------------------------------------------------------------------------------------
C. TAMBAH NILAI SIZE position BUY contohnya sebanyak USD 1.40, jadi seperti berikut :
sell, size : USD 0.80
sell, size : USD 0.60
sell, size : USD 0.40
sell, size : USD 0.20
buy, size : USD 0.20
buy, size : USD 0.40
buy, size : USD 0.70
buy, size : USD 0.70
Sekarang NILAI SIZE open position ialah = USD 0.00 (sell : 2.00 – buy : 2.00)
1 PIP harga bergerak KE ATAS, EQUITY USD 300.00 kurang USD 0.00, baki = USD 300.00
100 PIP harga bergerak KE ATAS, EQUITY USD 300.00 kurang USD 0.00, baki = USD 300.00
200 PIP harga bergerak KE ATAS, EQUITY USD 300.00 kurang USD 0.00, baki = USD 300.00
300 PIP harga bergerak KE ATAS, EQUITY USD 300.00 kurang USD 0.00, baki = USD 300.00
(Harga bergerak KE ATAS atau KE BAWAH EQUITY tetap TIDAK BERKURANG).
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Semua cara diatas ialah untuk mengelakkan akaun dari MC / RUGI dan bukan teknik trade forex.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
 

pijul_ali

Fun Poster
Joined
Aug 29, 2011
Messages
656
Reaction score
0
Points
10
Salam...indi dlm ni mane yg masih valid ek?barry+labtrend tu valid lg x?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register