BTC USD 60,054.2 Gold USD 2,411.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Setia lelaki pada isteri

Sponsored Post

Assalamualaikum!....tiba2 Pak Ya ago go bagi salam.Waalaikummusalam...jawab serentak pelangan kedai Mah janda.

...lama tak nampak ..hang pi mana ....celah Yeh Kokdiang sambil hembus asap rokok tiga lima.

...ooo aku pergi "k" el rumah sedara.....sambil bersalam dgm semua yg ada.


Pak Ya ago go dgn Yeh kokdiang kawan lama semasa zaman ago go dulu ,sama2 dlm group kugiran Purnama Merindu.

Kugiran purnama merindu memang top zaman tu.pak ya sebagai drummer,yeh kokdiang biasa la gitar utama, belagak je lebih

mentang2 gitar import dari Austrolia,bukannya org lain tak tahu gitar tu bapanya yg belikan.


Penyanyinya sapa lagi kalau bukan Mah janda kaya,ni rahsia tak ada org tahu.Masing2 bawa haluan sendiri setelah satu tragedi

menimpa kumpulan purnama merindu.khabarnya Pak Ya disondol oleh kerbau semasa sedang bermain drum di kenduri rumah tok penghulu.

sejak dari tragedi tu la mereka buat keputusan yg drastik bawa haluan masing2.Mah janda menamatkan zaman bujang dgn aruah Zidi

Raub pemain piano,yeh kokdiang masa tu dah ada isteri maklum la anak hartawan padi semua bapa tangung.


Pak long ada apa2 petua tak untuk murah rezeki...tiba2 Pak Ya bersuara kepada Pak long.

Pak long menoleh ke arah pak ya ,kau ni macam2 ...balas Pak long.

mmmm...ada... petua/ilmu samada serasi atau tidak kena tengok dulu.kejap ye....,balas Pak long.



Pak long merenung terus ke kalbu Pak Ya ago go,

mmmm...ada pak satu petua yg serasi...tiba2 suara pak bertukar menjadi suara org seberang.

...cite la long? bagai tidak sabar Pak Ya bertanya.

..dia dah masuk..sheikh mana pulak ni..balas Yeh kokdiang.

...pak long bukan jenis tu la ..sampuk Mah janda.

.......jenis apa, ni sooqa dah lain macam dah ni..balas yeh kokdiang pekat kedah.

masing2 menarik kerusi rapat ke Pak Long agar ilmu yg nak diturunkan jelas penerimaan.

bukan mudah pak long nak turunkan ilmu

begini ya pak....Pak Long mulakan bicara.

ilmu ini di pangil ilmu rejeki arah ...dgn nada tegas tetapi lembut ibarat kain baldu (baru2 ni jekel ada ofer diskaun 50%)

caranya ...gini ya di waktu pagi lihatlah gaya istri mu tidur.


kalau miringnya ke kiri maka carilah rejeki ke arah barat,

jika miring ke kanan timurlah arah rejeki hari tu,

Jika meniarap maka carilah rejeki arah utara atau selatan.

jika tidurnya telentang maka gak usah kemana2 karana rezeki di depan mata.


ciss..long buat lawak balas pak ya ..dibalas gelak ketawa pelangan Mah janda.

dah hampir zohor dah ni,jom kita ke surau...balas pak long...mah kira berapa semua ni aku belanja.

..yeh kamu tak join sekali? tiba2 pak long bersuara...datang bulan la long...balas yeh kokdiang ..banyak punya alasan..jom jom....Pak long membalas dgn agak keras.
 
Sponsored Post

Back
Top
Log in Register