Servis Root | Custom ROM Android| Bayaran Seikhlas Hati[CLOSED]

Recommended Brokers


Erazer

Active+ Member
Joined
Oct 19, 2012
Messages
2,648
Reaction score
124
Points
33
Details : HTC incredible s

sorry off topic .. Bro klau on suis hp htc nie.. hanya bergetar jea yang rase... display x kuar ape2... tau x ape problem kena repair.
kalau menyala power source tu, dia tulis charging tapi takleh on, maksudnya device ko tu soft bricked.
 
Sponsored Post

Zunan

Active Member
Joined
Jan 15, 2011
Messages
2,079
Reaction score
44
Points
30
Install custom rom ni tengok ko pakai recovery tools apa dan model phone jenis apa, ada pakai clockword, ada pakai odin, ada pakai rom flashing tools, tah macam2 ada..
sampai sini aku dah sangkut ... aku rasa phone aku palak clockword ...
 

satanicmantra

Fun Poster
Joined
Dec 4, 2011
Messages
949
Reaction score
8
Points
15
tt nak tanya sikit, tt pandai edit rom x?add skali dgn aroma installer..
 
Last edited:

Erazer

Active+ Member
Joined
Oct 19, 2012
Messages
2,648
Reaction score
124
Points
33
sampai sini aku dah sangkut ... aku rasa phone aku palak clockword ...
Kena tengok model hp ko gak, tapi biasa dekat xda, miniand,etc diorang ada release nightly dan stable build,cari stable build rom untuk model phone ko, kalau clockwork , ko kena reboot masuk recovery mode clockwork tu untuk flash custom rom.
 

Erazer

Active+ Member
Joined
Oct 19, 2012
Messages
2,648
Reaction score
124
Points
33
tt nak tanya sikit, tt pandai edit rom x?
kalau ada kernel source tu boleh la kot, tapi aku tak reti sangat, tapi boleh cuba la untuk deploy godak .


P/S: avatar team kang tu, hang developer ke? :">
 

satanicmantra

Fun Poster
Joined
Dec 4, 2011
Messages
949
Reaction score
8
Points
15
kalau ada kernel source tu boleh la kot, tapi aku tak reti sangat, tapi boleh cuba la untuk deploy godak .


P/S: avatar team kang tu, hang developer ke? :">
haha... br belajar..tp rajin tolong org je costum..skrg da slow sikit.. xde masa..
 

ikanpekasam

Active Member
Joined
Sep 13, 2011
Messages
1,311
Reaction score
4
Points
25
henpon jenis samsung galaxy s m110s korea
nak tanya tt,apa custom rom yg paling best utk model ni?

about phone:
basedband version:I9000ZSJPJ
kernel:2.6.35.7
bulid number:lidroid-i9000-1.2
 

misFX88

Fun Poster
Joined
Apr 4, 2011
Messages
560
Reaction score
2
Points
15
Kalo samsung note2 clone bleh ke tt.???
Nk jadikan normal balik....lepas root trus bengong2 plak....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register