Servis Root | Custom ROM Android| Bayaran Seikhlas Hati[CLOSED]

Recommended Brokers


Erazer

Active+ Member
Joined
Oct 19, 2012
Messages
2,648
Reaction score
124
Points
33
Assalamulaikum, aku nak offer siapa-siapa yang nak root, upgrade custom ROM untuk android boleh la jumpa aku untuk upgrade sebab aku pun kesian gak kes sape-sape yang kena scam ngan elwin tu.Upah seikhlas hati :)paid, lagipun dah lama selalu upgrade rom dengan flash custom kernel since selalu lepak xda dan forum-forum seangkatan dengannya, so nak offer siapa-siapa yang nak upgrade custom ROM seperti openkang,cyanogen,paranoid rom,upgrade android rom ics,jellybean,blahblah boleh la pm den.Aku buat benda ni suka-suka je sambil duit yang dapat tu pun akan aku dermakan kemana-mana yang aku rasa nak derma :))

Apa kelebihan root dan custom rom?

* meningkatkan performance
* dapat install semua apps tanpa ada restriction
* dapat memindahkan semua apps ke SD Card
* dapat install custom ROM
* boleh melakukan overclock (turbo)
* dapat remove semua apps termasuk original apps yang memenuhi memori telefon
* menjimatkan bateri
* menguatkan signal 3G
* boleh menukar pelbagai pilihan font



Details : Phone Model
COD : Uptown Danau Kota
Postage : Kalau nak pos, boleh gak, tapi sendiri tanggung kalau apa2 terjadi dan tanggung kos pos.
Contact : PM | 0133610265
Price : Seikhlas hati, tak puas hati tak payah bayar :eek:

Terms And Condition (T&C)
1.PM/SMS aku 4 jam sebelum jumpa atau sehari dua lebih awal, kalau aku free aku akan bagitau aku free, kalau tak free, aku akan bagitau tak free, untuk aku sediakan tools2 dan ROM atau rooting tools yang berkenan phone korang, so takdelah terkejar-kejar.Yang SMS ke phone direct sila perkenalkan ID CG, sebab thread ni untuk geng2 cg je :))

Phone Model :

Option : Contoh | Root | Upgrade ROM | Root & Upgrade ROM | Bricked | Masalah lain sila nyatakan.

2. Kalau yang postage tu , sila tanggung sendiri kos pergi dan balik, dan aku tak tanggung dalam kehilangan waktu pengeposan ke apa, pastikan insured siap2 barang korang.

3. Kalau nak jumpa pastikan waktu malam selepas maghrib je, pagi sampai petang aku kerja :))

4. Phone| Tablet jenis china bagitau model siap, dan pastikan nama model tu betul, contoh galaxy note 2 clone : MT6577 HDC Galaxy Note 2 | MT6577| Zeepad All Winner A13 | etc, sebab phone dan tablet china ni ada beratus rom, silap flash, brick , dan nak cari satu2 tu ambil masa mau dekat 2-3 minggu :((


5.REMOTE DARI JAUH HANYA UNTUK SESIAPA NAK PHONE MEREKA DIROOTKAN SAHAJA.

- Install Teamviewer dalam PC

http://teamviewer.com

-PM ID dengan Pass teamviewer, pastikan masa hantar id ngan pass tu aku tengah online.

Sample.

Kali Linux Run Dekat MK808 Android Device Based On Finless ROM

Kamera cabuk + aircond so gambar blur , janji nampak :eek:







List Phone Yang Dah Diupgrade Dan Diupdate.

Fazrael Phone.[Sony Xperia Arc S]

tengah repair satu galaxy tab gt p1000, internal sd damage, terpaksa dissaemble untuk buang chip dan jadikan external card sebagai internal, kena mount balik :), dari ganti chip emmc tu harga dah separuh tab baik guna solution mcmni :)



Galaxy tab layan MIUI punya ROM, sikit je lagi nak siap ni :))

Running lupus kernel stock rom dengan custom rom ultima hd.





Baru je lepas repair htc one x,broken kernel,ugrade hBOOT,tah apa lagi :)paid, upgrade to latest sense 5 mcm guna htc one m7 :D



Galaxy note n7000 :)

List Phone Yang kawan Pernah Root Untuk Kawan-Kawan CG | Install Custom ROM | Repair|ETC

-Galaxy Note N7000
-Galaxy Note N7100
-Galaxy Note N7100 Clone
-Galaxy S3 Original
-Galaxy S3 Clone
-AllWinner A13 Tablet
-Sony Xperia Neo
-Sony Xperia Arc S
-HTC One X
-HTC One M7
-Galaxy Tab 7.0+
-Galaxy Tab 7.7
-Galaxy Tab 10.1
-Huawei G525
-Pipo S1
-Motorola Backflip
-Motorola Atrix
-Lenovo A706
-Lenovo S890
-Sony Xperia J
-Huawei Y300
-Xperia X10i
-Alcatel One Touch Glory 2s
-Ninetology Black Pearl 2
-Samsung Galaxy Y
-Samsung Galaxy Tab GT-P1000
-Lenovo P770
-HTC Flyer
-Google Galaxy Nexus 4
-Samsung Galaxy Nexus 7
-Motorola Defy+
-Motorola Razr XT920
-Sony Xperia V
-Samsung Galaxy SII
-Samsung Galaxy S4
-Samsung Galaxy S4 Clone

...Akan diupdate lagi...

Testimonial.

TQ TT...Servis Terbaik..:)cgrock

Salam, incik erazer, mkaseh bbyk nolong den root enset.hehe.mahap ler lamo ngambek mase.btw mkaseh bbyk ye.:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock


Terima kasih TT sebab tolong flash rom baru untuk hamba..:)
salam...:)

terima kasih kepada TT yg baik hati kerana telah bertungkus-lumus menyelamatkan den punye tab 7+ kekeke...
mlm ni dah buleh tdo lena.. :)paid

:)cgrock:)cgrock:)cgrock
Saper2 yg nk root tu rajin2 la jpe tt...sya dh 3_4 kali turun jpe mmg baik org nya...boleh guna teamview tp face 2 face lg puas hati....sya dh root 2 phone skrg boleh la transfer app ke sd card..
Tkadih Erazer


Salam semua saya nak bagi sikit Testimoni tuk service yg TT bagi ni. TT memang terbaik bab2 moding,root bagi je hp apa mesti dia boleh root and custom kan, setelah 2 malam berturut2 jumpa TT tuk root n custom rom dua bijik hp saya akhirnya berjaya, dlm masa yg sama banya tunjuk ajar yg TT bagi kat saya sampai saya sendiri pandailah sikit macam mana nak install custom rom kat hp murah saya ni hehehheheh TQVM TT, TT yg terbaik sebagai sifu sekali lagi TQVM TT you ROCK KAPAK Terbaik :)cgrock
device aku dah root da!! =D

remote dri jauh je..

hp aku ni hp clone je plak tu.. thanks sgt TT

=D
meh k bg testimoni sket...servis n layanan yg terbaik...:D:D sampai ke tgh pagi buta nk setelkan masalah..keke pakai remote lak tuh dr jauh..akhirnya dpt pakai HP yg ber'root'..hehe senang berusan ngan beliau!!:)cgrock:)cgrock utk beliau..hehe tq bigboss..ada apa2 nanti kita berurusan lg k..:D:D:)cgrock
tq bro hari tue tolong rootkan handphone....seronok sembang ngan bro...hehe.
lpas root mmg dpt nampak bateri ak bertahan..biasa shari dah kena caj ni sehari dlm 40% lg tinggal bateri ak...tq tt

:)best jpe tt...sempat kenal2 selain root note2....semoga usaha tt mendapat bertkat kerana menolong org mcm sya ni...nti jpe lg yer
thx kepada tt, phone black pearl ak dah berjaya diroot kan secara online je...hrap2 makin tahan lama bateri ak nih..
 
Last edited:
Sponsored Post

MachineEmperor

Active Member
Joined
Mar 16, 2012
Messages
1,752
Reaction score
16
Points
25
mulia sungguh hati tt....kalu root data semua hilang ke bos?
 

akongb

Fun Poster
Joined
Mar 3, 2010
Messages
699
Reaction score
0
Points
10
Cun ni bos.baru nak root aku punye tab 2 10.1.version 4.1.2....
 

Erazer

Active+ Member
Joined
Oct 19, 2012
Messages
2,648
Reaction score
124
Points
33
kalau yg dh brick leh buat x?
dah brick boleh gak tapi kena tengok samaada softbricked atau hard bricked, kalau hard bricked, hang sedia modal untuk beli hardware dia boleh je aku buat.


P/S: lupa plak ,bgtau model dulu, dan bagi screenshot nak tengok samada softbrick atau hard brick.
 
Last edited:

Zunan

Active Member
Joined
Jan 15, 2011
Messages
2,079
Reaction score
44
Points
30
boleh buat tutor x bos ... dah root xperia x10 tp cam ne nak upgrade andoroid plak .. kalau buleh pakai ISC pon dah cun ...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register