BTC USD 57,430.1 Gold USD 1,788.88
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Man City Roberto Mancini dilantik Pengurus Manchester City

alisha_qistina

Super Active Member
Messages
6,412
Joined
Jun 27, 2008
Messages
6,412
Reaction score
257
Points
81
MANCHESTER: Mark Hughes dipecat sebagai Pengurus Manchester City semalam dan tempatnya diganti bekas jurulatih Inter Milan, Roberto Mancini, menurut pengumuman yang dibuat kelab itu awal pagi tadi.

Walaupun Manchester City hanya tewas dua kali sepanjang musim yang masih berlangsung ketika ini dan menang 4-3 dalam perlawanan menentang Sunderland pagi tadi, pemilik kelab daripada Abu Dhabi, Sheikh Mansour masih tidak berpuas hati dengan pencapaian Hughes.

Usaha Hughes untuk menjulang Manchester City tahun ini dlihat lebih sukar selepas tewas 3 - 0 kepada Tottenham Hotspurs Rabu lalu, di sebalik pelaburan melebihi 200 juta pound bagi membawa masuk beberapa pemain baru.

Pengerusi kelab itu, Khaldoon Al Mubarak, dalam kenyataannya berkata, keputusan melepaskan Hughes dibuat selepas hanya dua kemenangan dicatatkan daripada 11 perlawanan liga dan ia jelas tidak menepati sasaran yang sudah dipersetujui dan ditetapkan.

"Sheikh Mansour dan ahli lembaga pengarah merasakan tiada bukti jelas situasi itu akan berubah. Ia adalah satu pengumuman yang sukar memandangkan pelaburan peribadi yang dibuat sepanjang 15 bulan lalu.

"Kami hendak merakamkan penghargaan kepada Mark Hughes dan semoga beliau berjaya di masa depan," katanya. - AFP
 
Sponsored Post

haudli

CG Top Poster Club
Messages
47,314
Paid Membership
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,314
Reaction score
442
Points
136
da baguih ni,,tengok leh kejar balik x utk top 4.xpun jd top 6..
 

Niyang

CG Top Poster Club
Messages
42,519
Joined
May 13, 2009
Messages
42,519
Reaction score
1,497
Points
201
Mancini pun aku rase x lame.. MCiteh x belajar dari Chelsea dan Spurs ker? Elok dier appoint G.Hiddink..huhu
 

GnoLa ®

CG Top Poster Club
Messages
27,895
Paid Membership
Joined
Nov 23, 2007
Messages
27,895
Reaction score
23
Points
125
kita tgk la apa perubahan yg mancini leh bawak kat Man City ni...
kembang arr hidung alberq ti...

:p:p:p

klu guus hiddink mmg :)cgrock :)cgrock

 

zuljaalaa

Legendary Member
Messages
11,897
Joined
Jun 3, 2006
Messages
11,897
Reaction score
56
Points
125
ha ah bagus la tue..
harap leh kalah banyak sikit
 

thegreat

Super Active Member
Messages
6,372
Joined
Nov 13, 2007
Messages
6,372
Reaction score
31
Points
70
Mancini pun aku rase x lame.. MCiteh x belajar dari Chelsea dan Spurs ker? Elok dier appoint G.Hiddink..huhu

rajagopal dah bawa team malaysia mng pingat emas sukan sea selepas 20 thn...patutnya man city appoint rajagopal jadi coach baru team diorang ni....
 

GnoLa ®

CG Top Poster Club
Messages
27,895
Paid Membership
Joined
Nov 23, 2007
Messages
27,895
Reaction score
23
Points
125
rajagopal dah bawa team malaysia mng pingat emas sukan sea selepas 20 thn...patutnya man city appoint rajagopal jadi coach baru team diorang ni....

selepas 20 tahun ekk bro????

lebih kurang ngan kop jer tu...
baik kop bid cepat bro, sblm team lain sambar...

:D:D:D:D
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register