• Forum searching, newly uploaded avatar and existing gif avatar currently not working properly. We are working on it.

Review peniaga online 11Streets

Recommended Brokers


Latest Threads

eureka9092000

Fun Poster
Joined
Jun 29, 2012
Messages
120
Reaction score
2
Points
0
Salam,

Saja nak buat aduan dan mintak pendapat, aku dah start jadi seller 11street ni dah lama.. dulu 11street buat bayaran elok je tapi sejak bulan Oktober 2018, payment kepada seller dah delay dan memang tak bayar langsung. sekarang ni duit saya hampir rm600 masih lagi dipegang oleh 11street. Nilai tak banyak sangat tapi rm600 tu macam2 boleh buat. 11street dah ambik portion 8% bila kita buat jualan.

Kalau korang pergi kat facebook rasmi 11street memang ramai complain tak dapat payment. Buyer yang beli kat 11street pun tak dapat barang sebab seller dah taknak hantar barang.

Dah email dan complaint kat fb 11street,masih sama. Asyik bagitau tengah tunggu related department feedback.

Ada tak warga carigold menjual di 11street? Macam mana cara saya nak buat aduan kepada badan atau kementerian yang sesuai? Plan saya nak buat report polis je senang. Mintak pendapat tuan2 semua.
 

Attachments

Sponsored Post

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
50,145
Reaction score
1,421
Points
168
Location
www.kedaifirdaus.com
Itu sebabnye ade suruh saya join shoppee eleven street lazada

Tapi still saya buat direct web saya

Deal direct tanpa web e commerce

Bila jadi camnie frust

Kalau web sendiri

Kita running sendiri

Nak deal ngan customer pun direct
 

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
7,541
Reaction score
373
Points
88
Location
malizia
jalan11 sudah berbulan masalah selepas shareholder korea menarik diri. penjual tak dapat duit. pembeli tak dapat barang. duit sangkut. rujuk tered jalan11 dalam forum sebelah
 

fms

Legendary Member
Joined
Feb 10, 2007
Messages
19,747
Reaction score
187
Points
63
kene elak dari web ni..Celcom punya owner..
elok beli kat Lazada ngan Shopee je laa..Shopee pon aku prasan caj extra klu guna kad kredit..
 

Gigahertz CS

Active Member
Joined
Sep 23, 2011
Messages
1,434
Reaction score
94
Points
53
Location
Ampang - Selayang
jalan11 sudah berbulan masalah selepas shareholder korea menarik diri. penjual tak dapat duit. pembeli tak dapat barang. duit sangkut. rujuk tered jalan11 dalam forum sebelah
forum mana bro? kt forum lain ada yang payment smpai 5k x dapat
 
Sponsored Post
Top
Log in Register