Setakat hari ni, aku dah berjalan dengan kereta kancil 660EX tahun 1997 yang dipasang dengan produk cikgureza dari tol bangi (full tank) ke taman bukit chedang seremban , pastu ke Bandar Seri Serting dan seterusnya kembali ke Seremban tanpa pengisian semula dan bacaan meter di kereta aku ialah sejauh 188KM dari tol Bangi Ke Seremban dan seterusnya ke Bandar Seri Jempol dan kembali ke Seremban. Dalam sejauh 188KM ni (sejak aku isi full tank dari tol bangi) , aku hanya isi minyak sebanyak RM 31.50 .
Perlu diingat, aku duk lalu Bukit Putus tuh, bukitnye tinggi dan aku rasa korang rata2 tau bukit putus/gunung angsi kuala pilah tuh.
188KM = Rm 31.50
Formula = RM Minyak / KM
31.50 / 188 KM = 0.16 sen
Jadinya , Rm 0.16 sen bagi setiap kilometer kereta aku berjalan. Sebelum pasang produk cikgureza ni , per KM aku ialah RM 0.40, tanpa i-caj ke , stromberg ke, apa apa ke .. tulah hakikatnya . Fikir fikirkanlah ... ini testimoni aku utk hari ini.