BTC USD 50,792.1 Gold USD 1,838.20
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Wanted Quotation Pindah & Tukar Tangki Air

imlo151

Fun Poster
Joined
Feb 26, 2011
Messages
709
Reaction score
2
Points
15
Salam semua,

Nak tanya ada tak geng2 kat sini boleh bagi quotation untuk pindah tangki air dari dalam siling (atas ruang makan) ke bahagian luar rumah (belakang la kalau boleh)

rumah teres setingkat di Keramat.

Kalau boleh piping dari paip utama kat depan tarik ikut luar je.taknak lalu dalam. dah dua kali kejadian rumah banjir pasal tangki/paip atas siling buat masalah

PM ye kalau ada.TQ
 
Sponsored Post

Irwan De Gea

Active Member
Joined
Feb 8, 2012
Messages
2,135
Reaction score
26
Points
30
Salam semua,

Nak tanya ada tak geng2 kat sini boleh bagi quotation untuk pindah tangki air dari dalam siling (atas ruang makan) ke bahagian luar rumah (belakang la kalau boleh)

rumah teres setingkat di Keramat.

Kalau boleh piping dari paip utama kat depan tarik ikut luar je.taknak lalu dalam. dah dua kali kejadian rumah banjir pasal tangki/paip atas siling buat masalah

PM ye kalau ada.TQ

Dah dpt ker tt ?
 

MrBiz

Fun Poster
Joined
Apr 14, 2014
Messages
754
Reaction score
23
Points
30
Salam semua,

Nak tanya ada tak geng2 kat sini boleh bagi quotation untuk pindah tangki air dari dalam siling (atas ruang makan) ke bahagian luar rumah (belakang la kalau boleh)

rumah teres setingkat di Keramat.

Kalau boleh piping dari paip utama kat depan tarik ikut luar je.taknak lalu dalam. dah dua kali kejadian rumah banjir pasal tangki/paip atas siling buat masalah

PM ye kalau ada.TQ

kalau dpt share :) tgh survey harga tangki fibre :)
 

Muhammad_27

Super Active Member
Joined
Nov 8, 2007
Messages
7,914
Reaction score
86
Points
70
share juga kalo dh dpt.. kalo best ada sekali quotation utk tangki aluminium tu
 

magnesium

Legendary Member
Joined
Apr 18, 2010
Messages
10,544
Reaction score
308
Points
131
Kalau banjir sebab tangki, baik buat paip overflow.

Lebih jimat kos.
 

naning

Active+ Member
Joined
Mar 3, 2013
Messages
4,149
Reaction score
433
Points
41
Kalau banjir sebab tangki, baik buat paip overflow.

Lebih jimat kos.


Bukan developer mmng dah buat siap2 ke paip overflow tu. Rasanya benda tu wajib developer buat kan?
 

magnesium

Legendary Member
Joined
Apr 18, 2010
Messages
10,544
Reaction score
308
Points
131
Bukan developer mmng dah buat siap2 ke paip overflow tu. Rasanya benda tu wajib developer buat kan?

Sepatutnya memang ada.

Tapi kalau tangki problem air patut ikut paip overflow.

Kes tt kurang jelas.

Kalau nak pindah ke belakang kena buat platform tinggi untuk tangki bg ada pressure.
 

imlo151

Fun Poster
Joined
Feb 26, 2011
Messages
709
Reaction score
2
Points
15
Dah dpt ker tt ?

alhamdulillah, dapat dia bagi rm1.8 k je.cuma tak pindah blkg.dia pindah ke dapur..ok la pasal dapur ada lubang air n mmg dekat dgn bilik air. umah ambe dah lbh 30thn usia..mmg byk parts nak kena ganti...dah expired.hehehe
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register