BTC USD 47,284.4 Gold USD 1,754.20
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Quotation Barang Komputer/Laptop - Mencari Supplier

Gigahertz CS

Active Member
Joined
Sep 23, 2011
Messages
1,718
Reaction score
185
Points
48
tuan ada baca buku bisnes?
mungkin dia tak perasan
Terminal Bersepadu di Gombak tu dah nak siap.
Terminal tu menguntungkan warga Kelantan / Terengganu
yang menetap di sana atau yang menetap di Kuala Lumpur
utk balik ke sana. perjalanan normal 8 jam sehari
dengan Terminal tu akan pendek menjadi 4 jam .
 
Sponsored Post

MatDev

Fun Poster
Joined
Nov 9, 2016
Messages
347
Reaction score
76
Points
30
mungkin dia tak perasan
Terminal Bersepadu di Gombak tu dah nak siap.
Terminal tu menguntungkan warga Kelantan / Terengganu
yang menetap di sana atau yang menetap di Kuala Lumpur
utk balik ke sana. perjalanan normal 8 jam sehari
dengan Terminal tu akan pendek menjadi 4 jam .

Apa maksud bro.. sy x dapat baca
 

shafiq_

Fun Poster
Joined
Feb 26, 2013
Messages
929
Reaction score
99
Points
30
Margin jual aksesori komputer tak byk sgt sebab customer kebanyakkan search online dulu. Dtg kedai biasa jenis yg emergency nak guna.

Kalau servis repair baru boleh untung margin besar. Owner bisnes kena tahu cara2 repair pc,laptop, printer selain perlu ada technician yg mahir. Customer tak kisah harga asalkan dpt repair cepat je sekarang jadi kena cukup pekerja. Servis kena tip top.

Servis repair, customer takde pilihan harga sebab terpaksa betulkan juga. Takan nak hantar repair laptop online.
 

Gigahertz CS

Active Member
Joined
Sep 23, 2011
Messages
1,718
Reaction score
185
Points
48
Apa maksud bro.. sy x dapat baca
Kat Lowyat Plaza tu hari weekend mmg ada orang dari negeri
lain turun shoppiing kat situ. tapi bila siap terminal gombak tu nanti.
Weekdays pun dah boleh turun K.L
 

sopianothman

Fun Poster
Joined
Jan 22, 2009
Messages
953
Reaction score
20
Points
25
mungkin dia tak perasan
Terminal Bersepadu di Gombak tu dah nak siap.
Terminal tu menguntungkan warga Kelantan / Terengganu
yang menetap di sana atau yang menetap di Kuala Lumpur
utk balik ke sana. perjalanan normal 8 jam sehari
dengan Terminal tu akan pendek menjadi 4 jam .
Maaf Tuan X silap Perjalanan Dr KL ke Kelantan normal dlm 5 jam ke 4 jam kan kalau dr Johor mmg ambik masa dlm 8 jam
 

sopianothman

Fun Poster
Joined
Jan 22, 2009
Messages
953
Reaction score
20
Points
25
Maaf Pendapat saya TT x pasti nak jual apa dan maklumat x lengkap dan pendapat yang kita berikan hanya surface sahaja dan tidak dapat membantu TT dan maaf sekali lagi mungkin TT kena kena bantu CG utk maklumat lebih lengkap
 

MatDev

Fun Poster
Joined
Nov 9, 2016
Messages
347
Reaction score
76
Points
30
Maaf Pendapat saya TT x pasti nak jual apa dan maklumat x lengkap dan pendapat yang kita berikan hanya surface sahaja dan tidak dapat membantu TT dan maaf sekali lagi mungkin TT kena kena bantu CG utk maklumat lebih lengkap

Saya mencari list supplier. saya pm details
 

cariemas100

Fun Poster
Joined
Oct 24, 2020
Messages
889
Reaction score
311
Points
31
Cari direct je, skr shopee, lazada, aliexpress semua boleh direct kilang
direct kilang, kuantiti pon kena pukal, sikit2 kilang tarak layan. itu wang pon mau bayar pukal, banyak looo...

kalau modal besar, kasi onn sahaja. modal kecik, boleh pakat2 cari partner, beli barang pukal, kemudian distribute sesama partner, dapat harga pukal.

maksud partner adalah peniaga2 lain dalam niche yg sama.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register