BTC USD 47,577.5 Gold USD 1,754.19
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Quotation Barang Komputer/Laptop - Mencari Supplier

Sponsored Post

pelitaminyak

Active+ Member
Joined
Aug 13, 2008
Messages
4,799
Reaction score
1,383
Points
111
patut maju
Persaingan makin byk........ Bos tak tahu komputer, bila install online point of sale, udah pening harap pekerja yg operate, bila pekerja lari........ POS system jadi gajah putih
 

MatDev

Fun Poster
Joined
Nov 9, 2016
Messages
347
Reaction score
76
Points
30
Persaingan makin byk........ Bos tak tahu komputer, bila install online point of sale, udah pening harap pekerja yg operate, bila pekerja lari........ POS system jadi gajah putih
sayang..

skill dia grow bisnes tu mantap dah
 

pelitaminyak

Active+ Member
Joined
Aug 13, 2008
Messages
4,799
Reaction score
1,383
Points
111
sayang..

skill dia grow bisnes tu mantap dah
Dalam biz ni, perlu cari keberkatan juga, rugi sikit tak pe janji berkat, jgn sampai pekerja menyumpah/mendoakan yg buruk pada syarikat
 

i4u

Legendary Member
Joined
Sep 13, 2010
Messages
17,424
Reaction score
83
Points
130
mungkin blh try cari & collect part2 pc/laptop yg ade potensi hrga nk up mse akn dtg, cth graphic card,etc

kalo tgk us, kes covid da trun, bile open blk ekonomi, kadar inflasi makin naik..jd hrga brg pn naik

rsenye di sni lps abis pkp, mgkn akn terjadi jga kenaikan hrga, adakah skg mse yg terbaik utk stok brg2?
 

MatDev

Fun Poster
Joined
Nov 9, 2016
Messages
347
Reaction score
76
Points
30
mungkin blh try cari & collect part2 pc/laptop yg ade potensi hrga nk up mse akn dtg, cth graphic card,etc

kalo tgk us, kes covid da trun, bile open blk ekonomi, kadar inflasi makin naik..jd hrga brg pn naik

rsenye di sni lps abis pkp, mgkn akn terjadi jga kenaikan hrga, adakah skg mse yg terbaik utk stok brg2?

ok baik menarik ni.. timing sesuai dah ni
 

pelitaminyak

Active+ Member
Joined
Aug 13, 2008
Messages
4,799
Reaction score
1,383
Points
111
mungkin blh try cari & collect part2 pc/laptop yg ade potensi hrga nk up mse akn dtg, cth graphic card,etc

kalo tgk us, kes covid da trun, bile open blk ekonomi, kadar inflasi makin naik..jd hrga brg pn naik

rsenye di sni lps abis pkp, mgkn akn terjadi jga kenaikan hrga, adakah skg mse yg terbaik utk stok brg2?
Rasanya barang keperluan je naik, sebab stok dah habis kkat pasaran, barang komputer mungkin tak naik sebab org kurang duit dan kelas pdpr dah tak de
 

Gigahertz CS

Active Member
Joined
Sep 23, 2011
Messages
1,718
Reaction score
185
Points
48
betul tu sy setuju.. bab marketing memang penting

tapi kalau dapat supplier/kilang dapat bagi harga kaw2 murah tu sedap jugak nak main..

masalahnya kat mana nk dapat list ni?
supplier hanya akan respon bila kedai dah setup.
nak deal dengan diorang ada minimum order .
sekali order kena minima RM 500 . baru diorang hantar.
setiap supplier tak semua barang diorang ada.
tak semua supplier ada semua bende .
tu baru sembang bab supplier.
bab harga ?
Harga supplier LAGI MAHAL berbanding di lowyat.
beza dalam RM 5 ke RM 8 per unit .
Satu lagi bab warranty.
kalau barang di order tu ada problem.
nak warranty claim..kena buat order lagi dengan supplier.
supplier datang collect.
warranty dah siap. nak hantar balik tu . kena order lagi sekali
baru supplier hantar.

senang cakap. Nak List supplier ? ambil kat lowyat la senang.
tetapi tu kalau komponen mahal dann branded.
kalau supplier Accesories macam Keyboard / mouse
tu masih boleh ambil dengan supplier lagi.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register