Public Gold Marketing Sdn Bhd (930830-K) - www.publicgold.com.my

Recommended Brokers


kaizen17

Freshie
Joined
Nov 1, 2010
Messages
22
Reaction score
28
Points
0
Pelaburan Emas dgn Public Gold

Public Fine Gold International Gold Sdn. Bhd. (Public Gold) merupakan sebuah syarikat di Malaysia yang menawarkan gold bar untuk tujuan pelaburan.

Syarikat yang berpusat di Bukit Jambul, Pulau Pinang ini mengeluarkan gold bar dan syiling emas atas jenama Public Gold.

Laman web Public Gold boleh dilawati di www.publicgold.com.my



Emas yang dijual

Public Gold menawarkan syiling emas dan gold bar kepada pembeli.

Untuk syiling emas cuma terdapat 1 saiz iaitu 50 gram (emas 24K)

Bagi gold bar pula, ia terdapat dalam saiz 20 gram, 50 gram dan 1 Kg (emas 24K/999.9)




Gold bar 20 gram dan 50 gram (24K)


Syiling emas 50 gram, emas 24k


Setiap gold bar ada siri nombor dan certificate.

Bagi emas 916 pula..dinar emas Public Gold dikeluarkan di dalam 3 nilai iaitu:

- 1 dinar
- 5 dinar
- 10 dinar

Spesifikasi dinar emas Public Gold.

Ini adalah spesifikasi dinar-dinar tersebut:





KENAPA MEMILIH PUBLIC GOLD?

1. Syarikat yang kukuh. Walaupun baru 2 tahun bertapak, tapi kemana-mana saja dikenali ramai.

2. Dapat pengiktirafan dari " The Malaysia Book of Record": Public Gold menjadi syarikat pertama mencipta rekod di The Malaysia Book of Record sebagai pengeluar gold bar tempatan pertama yang dapat pengiktirafan ketulenan dari assayer dan mendapat kelulusan dari BNM.

3. Memberi spread yang rendah berbanding syarikat pengeluar emas yang lain iaitu hanya sekitar 5%-6% dari harga we sell.

4. Dapat sambutan hangat penggemar emas seluruh malaysia berbanding syarikat pengeluar emas yang lain.

5. Ketulenan emas PG dan PD telah disahkan oleh Assayer. Emas yang telah disahkan ketulenannya adalah gold bar 20g, 50g dan 100g. Dengan adanya Certificate Assayer ni, kita tak ragu-ragu lagi dengan ketulenannya. Kat bawah ni adalah contoh certificate dari assayer.

6. PG dan PD boleh digadaikan di mana-mana Ar-Rahnu

7. Mudah mengetahui harga semasa PG dan PD samada melalui website, sms dan melalui akhbar.

8. Public Gold memberi jaminan akan membeli kembali emas PG dan PD walaupun bercalar, bungkusan telah dibuka.

Cara-cara untuk membeli:

Public Gold mempunyai ramai agen di seluruh Malaysia (termasuk saya :)), so sgt mudah untuk mendapatkan emas PG & PD.Anda hanya perlu lockkn harga emas dengan mane2 agen PG di kawasan anda..buat pembayaran dan terima emas anda.

Ataupun..anda sendiri boleh pergi ke pejabat Public Gold di Bandar Sunway dan Penang utk mendapatkan emas PG & PD.
 
Sponsored Post

tjbumi

Active+ Member
Joined
Nov 24, 2007
Messages
2,579
Reaction score
8
Points
38
Rasanya kalau mengenai PUblic Gold, banyak yang dah tahu kat sini..
 

pentium5

Active+ Member
Joined
Sep 16, 2008
Messages
4,891
Reaction score
87
Points
0
kalau berurusniaga dgn dinar emas confirm nilai duit xjatuh.
 

lailawati

Fun Poster
Joined
Nov 6, 2010
Messages
268
Reaction score
3
Points
0
Duit tukar kpd share company yg involve dgn emas
1. dividen 10% bulanan
2. Trading platform 10% - jual beli emas dipasaran
3. Bonus referer 10% setiap bonus ahli
4.Modal boleh ditebus balik

lawat www.vgmc.com.pm 0195781533http://www.vgmc.com
 

razalkm

Freshie
Joined
Sep 11, 2006
Messages
25
Reaction score
2
Points
0
Public Gold - satu persoalan?

Salam semua..

Aku ni seorang yang ada menyimpan sekeping dua emas dari Public Gold..tetapi yang menjadi persoalan aku selama ni,kenapa aku x pernah jumpa seorang pon dealers/agents dari kaum cina exspecially nya(correct me if Im wrong)dari lists yg disediakan dlm website PG tu sedangkan kalo tgk Person incharge setiap branch PG ni dari Kaum Cina..xder plak org melayu kita yg diberi kepercayaan dr pihak PG..

Kalo di lihat kat CG ni pon boleh lihat ada melayu2 yg berkemampuan/berduit utk manage branch yg wujud terutama negeri2 yg majoritinya org Melayu.Kenapa PIC ni masih diberikan kepada kaum diorng.Mungkin( aku xtaw)PIC tersebut hanya dibayar gaji oleh pihak PG tetapi aku percaya kebanyakan customers PG ni terdiri dari org2 Melayu..Kenapa org Melayu tidak diberi keutamaan?

Aku belom lagi jumpa dlam mana2 forum setakat ni kaum2 cina membuat promosi jualan PG termasuk jugak menganjurkan seminar2 berkaitan dgn PG ni...hampir semua yg menganjurkan seminar2 tersebut adalah org melayu dan mereka akan dibantu oleh top-top management PG dari kaum Cina di dlm seminar tersebut.Adakah kaum mereka ini tidak minat menyimpan emas,hanya Melayu sahja yg berminat sedangkan kalo dilihat dari segi ekonomi..kaum inilah yg lebih berjaya dan berduit..adalah sangat mustahil mereka2 ini tidak berminat menyimpan emas

Untuk pengetahuan, aku bukanlah seorang dealer atau agent dari mana2 syarikat pesaing PG.Aku sampaiikan disini cuma menjawab persoalan aku selama ini.Tiada niat untuk menjatuhkan nama mana2 syarikat jualan emas..mungkin ada kengkawan disini boleh memberi maklumat sekiranya segala persoalan aku ini tidak benar dan aku tidak perlu luahkan disini serta aku memohon maaf sekiranya info yg aku berikan tidak tepat..
 

boblynn02

Active+ Member
Joined
Sep 8, 2007
Messages
3,457
Reaction score
81
Points
0
a'ah... aku pun terpikir... ermm...sapa2..leh beri penjelasan?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register