BTC USD 59,182.5 Gold USD 1,801.61
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Prucash + ASB

remy82

Fun Poster
Joined
May 26, 2006
Messages
783
Reaction score
18
Points
15
Salam,
just nak berkongsi salah satu produk Prudential
Saving+protection PRUCASH

plan ni sangat sesuai utk org yg nak bonus yg stabil n tiada resiko
dalam masa yg sama ada perlindungan.

paling bagus digabungkan dgn plan ASB
sbb asb tiada perlindungan dan yg paling org takut bila berlaku kematian duit lambat sampai kat family n susah nak buat tuntutan..
tapi kebaikan asb bonus dan dividen yg stabil kelemahan prucash tiada kecairan..

so gabungkan kedua2nya utk kebaikan anda:)cgrock

ni saya bagi contoh minimum plan utk lelaki age 30 tidak merokok


pc.jpg


PCFLY.jpg


*For illustration purpose only. For any details information please refer to policy document and the cover benefit.
Untuk huraian ringkas sahaja. Info teliti sila rujuk pada dokumen polisi.

kepada yg tgh pikir nak buat apa dgn bonus asb tahun ni, boleh la create satu lagi asset kat prucash ni



PROMO sesiapa yg simpan dlm plan ni yearly n rekemen plan ni pada kawan2 dan saudara dapat hadiah SSP bernilai RM400 :eek: utk setiap case yg approved (payment yearly):)cgrock
 
Last edited:
Sponsored Post

ICDeadPeople

Freshie
Joined
Sep 30, 2010
Messages
17
Reaction score
0
Points
3
Saya rasa kalau ambik asb loan dgn mbb dah ada insurans. So kalau ada apa2 berlaku, keluarga tak payah risau nak bayar balik loan tu.
Semalam sembang2 dgn ejen insurans saya. Dia tunjukkan prucash ni. minimum dividen ialah 4% gerenti, average sekarang 5~7%. Tempoh matang ialah 10 tahun. Dan kita hanya perlu bayar sampai tahun ke 10 saja. Agak menarik, cuma saya kena kaji betul2 sebelum buat keputusan.
 

ayip

Active Member
Joined
May 6, 2009
Messages
2,294
Reaction score
371
Points
41
tak jelas nie...kendian pampasan plak hanya cover kematian dan hilang upaya kekal...klu yg nak amik insuran kemalangan atau berpenyakit...pampasan ini tidak diambil kira..

tang asb lak..kurang jelas...

jadual yg diberi pong kurang jelas..
simpan 41,468 + bonus 12K

sepatutnya dapek RM 53648
kenapa kurang? mana pegi lagi RM4K?
 

remy82

Fun Poster
Joined
May 26, 2006
Messages
783
Reaction score
18
Points
15
ooo plan ni setia dua tahun akan dapat bonus min RM1200
so guna duit tu la invest semula dalam ASB

klau dah ada ASB pla dapat bonus ambik la RM2082 utk simpanan yearly dalam prucash


gabungkan Prucash > ASB atau ASB > Prucash :)cgrock
 

remy82

Fun Poster
Joined
May 26, 2006
Messages
783
Reaction score
18
Points
15
tak jelas nie...kendian pampasan plak hanya cover kematian dan hilang upaya kekal...klu yg nak amik insuran kemalangan atau berpenyakit...pampasan ini tidak diambil kira..

tang asb lak..kurang jelas...

jadual yg diberi pong kurang jelas..
simpan 41,468 + bonus 12K

sepatutnya dapek RM 53648
kenapa kurang? mana pegi lagi RM4K?

ini plan basic, klau nak cover utk kemalangan, penyakit kritikal yg tu boleh add on, klau nak madical card pun bleh add tapi bila masuk bnyak rider nanti premium jadi tinggi...

jadual ni utk ilustrasi je bukan penerangan, kita simpan 41468 tapi yg dapat 49494.. pegiraannya awak kena tgk kat bahagian simpanan matang bukan terus campung jumlah simpanan dgn bonus
 

had_stylez

Active+ Member
Joined
Oct 11, 2010
Messages
3,325
Reaction score
2
Points
25
contoh klau terminate tahun ke-3 simpanan capital kte dpt full x??
or ade caj2 tetntu?? :-?
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register