Proton Inspira (NEW) - Minta Pendapat & Review

Recommended Brokers


syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
8,903
Reaction score
1,867
Points
141
Salam..

ambe sebenarnya bercadang nak beli kereta baru..kereta first(first time atas nama sendiri)....
macam2 kereta da aku tgk..haha...tak tahu nak pilih yg mana..

range harga bawah RM70k ...

so kali ini aku tengok inspira...

inspira dari segi luaran mmg aku puas hati...
interior pun ok...
aku tengok review2 dalam internet pun, orang cakap tak banyak masalah..
kalau ada masalah pun, masalah2 kecik yang boleh setel sekejap je...bwk pi SC, terus setel...

tapi sesuai ke utk orang keje office je mcm aku ni?..ulang-alik office rumah sahaja...kalau jalan jauh pun, balik kampung je la kot...

apa pendapat CGrians?
apa pula pendapat yg dah berpengalaman memakai INSPIRA?

thanks
 
Sponsored Post

CyberMachine

CG Top Poster Club
Joined
Oct 1, 2009
Messages
21,717
Reaction score
206
Points
123
bole..takde masalah.

janji puas hati masa bawak....

kalau beli kereta kecik mcm myvi tapi hati tak syok, hati nak kete lagi sedap buat ape

janji feel tu ada....duit boleh dicari.
 

sepek

Active+ Member
Joined
Oct 1, 2009
Messages
4,774
Reaction score
8
Points
25
Salam..

ambe sebenarnya bercadang nak beli kereta baru..kereta first(first time atas nama sendiri)....
macam2 kereta da aku tgk..haha...tak tahu nak pilih yg mana..

range harga bawah RM70k ...

so kali ini aku tengok inspira...

inspira dari segi luaran mmg aku puas hati...
interior pun ok...
aku tengok review2 dalam internet pun, orang cakap tak banyak masalah..
kalau ada masalah pun, masalah2 kecik yang boleh setel sekejap je...bwk pi SC, terus setel...

tapi sesuai ke utk orang keje office je mcm aku ni?..ulang-alik office rumah sahaja...kalau jalan jauh pun, balik kampung je la kot...

apa pendapat CGrians?
apa pula pendapat yg dah berpengalaman memakai INSPIRA?

thanks
bukankah tujuan pembelian kereta, tanpa mengambilkira jenama, adalah sebagai kemudahan dan keperluan untuk berulang alik dari rumah ke tempat kerja dan sebaliknya. jadi soalan sesuai atau tidak bukan penentu-ukur.
 

miehensem

Legendary Member
Joined
Dec 22, 2007
Messages
14,697
Reaction score
998
Points
161
Aku haritu nyaris2 nak ambik inspira.. tp last tukar ke civic.. baca sekenhen value.. part availablity..

Time aku cari tu.. used inspira thn2011 dlm range 50-55k.. la ni dah turun 45k lebih... tu penurunan dl 6-7bulan..

Tp civic waktu aku beli 55k.. sampai sekarang masih harga sama dan ada yg lg mahal..

Utk org2 business mcm aku.. benda2 gini kena pikir juga.. kalau business masalah.. senang nak jual da dpt extra cash lg.. sebab aku buat loan pendek je.
 
Last edited:

hum

Super Active Member
Joined
Mar 9, 2009
Messages
5,476
Reaction score
88
Points
70
ada lagi ke inspira ni?
 

hum

Super Active Member
Joined
Mar 9, 2009
Messages
5,476
Reaction score
88
Points
70
Aku haritu nyaris2 nak ambik inspira.. tp last tukar ke civic.. baca sekenhen value.. part availablity..

Time aku cari tu.. used inspira thn2011 dlm range 50-55k.. la ni dah turun 45k lebih... tu penurunan dl 6-7bulan..

Tp civic waktu aku beli 55k.. sampai sekarang masih harga sama dan ada yg lg mahal..

Utk org2 business mcm aku.. benda2 gini kena pikir juga.. kalau business masalah.. senang nak jual da dpt extra cash lg.. sebab aku buat loan pendek je.
civic dgn inspira tu tahun yg sama ke?

macam pelik je kalau tahun yg sama sebab civic lebih 100k, inspira bawah 100k
 

oldskoolrocka

Legendary Member
Joined
Apr 14, 2008
Messages
18,273
Reaction score
507
Points
161
Aku haritu nyaris2 nak ambik inspira.. tp last tukar ke civic.. baca sekenhen value.. part availablity..

Time aku cari tu.. used inspira thn2011 dlm range 50-55k.. la ni dah turun 45k lebih... tu penurunan dl 6-7bulan..

Tp civic waktu aku beli 55k.. sampai sekarang masih harga sama dan ada yg lg mahal..

Utk org2 business mcm aku.. benda2 gini kena pikir juga.. kalau business masalah.. senang nak jual da dpt extra cash lg.. sebab aku buat loan pendek je.
civic taun berapa tu tuan?
 

miehensem

Legendary Member
Joined
Dec 22, 2007
Messages
14,697
Reaction score
998
Points
161
civic dgn inspira tu tahun yg sama ke?

macam pelik je kalau tahun yg sama sebab civic lebih 100k, inspira bawah 100k
Tak tuan.. civic thn lg lama la.. saya punya civic thn 08.. inspira saya tgk thn 2011 time tu..
 

miehensem

Legendary Member
Joined
Dec 22, 2007
Messages
14,697
Reaction score
998
Points
161
civic dgn inspira tu tahun yg sama ke?

macam pelik je kalau tahun yg sama sebab civic lebih 100k, inspira bawah 100k
Sori2 tuan.. civic model lama thn 08.. inspira thn 2011.. harga sama time tu..
 

looqui

Active Member
Joined
Jan 21, 2009
Messages
1,675
Reaction score
26
Points
30
bek angkat 4x4..kalau kena banjir kilat takdak la sangkut.tapi nak bayaq lotek pulak la yang penin..haha
 
Sponsored Post
Top
Log in Register