Proton Arena Best ke Tak?

CG Sponsors




degaOne

Active+ Member
Joined
Sep 18, 2007
Messages
3,458
Reaction score
15
Points
25
Salam, ada sesiapa yg pernah guna proton arena untuk wat angkot barang? ok ke idak ye kondisi dia?... aku nak guna untuk angkot udang idop wat delivery dalam jarak jauh... kot2 ada yg berpengalaman sebelum aku beli sebijik arena leh la tolong kongsikan yer... nak beli 4x4 mcm blum berani lagi hehe ...

:D
 
Sponsored Post

notrexdame

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
76,139
Reaction score
63
Points
525
cari 4 x 4 2nd la bro
 

tokmat™

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Dec 23, 2005
Messages
33,932
Reaction score
274
Points
136
ambik hilux pun ok..... :D
 

clorox_bersih

Legendary Member
Joined
Jul 2, 2008
Messages
18,906
Reaction score
43
Points
120
arena pastu masuk enjin GSR 4G93 T,
kompom best :)):)):))
 

degaOne

Active+ Member
Joined
Sep 18, 2007
Messages
3,458
Reaction score
15
Points
25
Skrg ni partner sorg dah ada ford ranger tp biasanya kami wat delivery guna ranger tu utk kuantiti 40kg ke atas. lani pemintaan udang kolam makin kerap dan kuantiti sekali hantar hanya 5-20kg so rasanya klu guna ranger tu mcm tak bebaloi.. so sya rsa mcm nak ambik 1 lg pickup n nampak mcm proton arena ni ok jer kot... cuma sya xtau apa kelemahan proton arena ni dari segi saspensi ke, minyak ke... kot2 la kat sini ada sesapa yg penah guna... atau sya beli sebijik nissan vannete c22 je hehe...
 

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
Skrg ni partner sorg dah ada ford ranger tp biasanya kami wat delivery guna ranger tu utk kuantiti 40kg ke atas. lani pemintaan udang kolam makin kerap dan kuantiti sekali hantar hanya 5-20kg so rasanya klu guna ranger tu mcm tak bebaloi.. so sya rsa mcm nak ambik 1 lg pickup n nampak mcm proton arena ni ok jer kot... cuma sya xtau apa kelemahan proton arena ni dari segi saspensi ke, minyak ke... kot2 la kat sini ada sesapa yg penah guna... atau sya beli sebijik nissan vannete c22 je hehe...
Ada kemajuan...tak tau lak aku hang bela udang :D
 

KaZZ

Active+ Member
Joined
Jul 16, 2008
Messages
2,510
Reaction score
13
Points
25
Skrg ni partner sorg dah ada ford ranger tp biasanya kami wat delivery guna ranger tu utk kuantiti 40kg ke atas. lani pemintaan udang kolam makin kerap dan kuantiti sekali hantar hanya 5-20kg so rasanya klu guna ranger tu mcm tak bebaloi.. so sya rsa mcm nak ambik 1 lg pickup n nampak mcm proton arena ni ok jer kot... cuma sya xtau apa kelemahan proton arena ni dari segi saspensi ke, minyak ke... kot2 la kat sini ada sesapa yg penah guna... atau sya beli sebijik nissan vannete c22 je hehe...
salam,

sekadar nak kongsi pandangan untuk sesama peniaga,

minimumkan kos,
bagi saya, kalau partner dah ada kenderaan 4x4 yg boleh digunakan untuk logistik sepenuh masa, buat apa lagi beli yg lain, nanti menambah kos saja.. 4x4 biasanya boleh masuk sampai 800kg, daripada kita nak menambah kos beli yg lain,baik kita maksimumkan penggunaan 4x4 tu,
kalau sekarang cuma angkut 40kg,cuba tambahkan sale supaya setiap kali angkut tu sampai 100kg, baru la berbaloi-baloi

sekadar pandangan je, mungkin sedara ada sebab musabab lain
 

MrKacanG

Super Active Member
Joined
May 24, 2008
Messages
5,061
Reaction score
31
Points
70
Skrg ni partner sorg dah ada ford ranger tp biasanya kami wat delivery guna ranger tu utk kuantiti 40kg ke atas. lani pemintaan udang kolam makin kerap dan kuantiti sekali hantar hanya 5-20kg so rasanya klu guna ranger tu mcm tak bebaloi.. so sya rsa mcm nak ambik 1 lg pickup n nampak mcm proton arena ni ok jer kot... cuma sya xtau apa kelemahan proton arena ni dari segi saspensi ke, minyak ke... kot2 la kat sini ada sesapa yg penah guna... atau sya beli sebijik nissan vannete c22 je hehe...

ṉïṡṡαṉ ṿαṉετε lαģï сαṉτïќ
 

[email protected]

Active Member
Joined
Jan 13, 2010
Messages
1,801
Reaction score
2
Points
40
arena aku dgr2 citer ok..pickup n jimat minyak..kwn aku ade pakai arena ni sebijik..buat race pun besh woh
 
Sponsored Post
Top
Log in Register