BTC USD 60,934.3 Gold USD 4,328.60
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Protes burger dan thosai batal

fuhhh..rugi 200k...kalau dapat untung betul camtu ,nape xbukak kedai je...nie gerai lak..
 
KUALA LUMPUR - Anggota kumpulan Pertubuhan Ikatan Usahawan Kecil dan Sederhana Malaysia (Ikhlas) membatalkan hasrat untuk mengadakan protes di luar rumah Datuk S. Ambiga Sreenivasan di Bukit Damansara di sini pada 24 Mei ini.

Satu lagi kumpulan yang menggelar diri sebagai WargaAMAN, turut membatalkan hasrat membuka gerai thosai dan mengadakan demonstrasi membuat thosai di hadapan rumah Timbalan Ketua Polis Negara Datuk Seri Khalid Abu Bakar pada Ahad ini.

Presiden Ikhlas Mohd Ridzuan Abdullah ketika dihubungi mengesahkan 'protes burger' itu dibatalkan setelah pihaknya berpendapat berjaya 'mengajar' Ambiga yang mengetuai perhimpunan Bersih 3.0 pada 28 April.

"Sehubungan itu, tidak akan ada satu lagi protes susulan. Kami tidak akan buka gerai di hadapan rumah Ambiga," katanya.

Pada 10 Mei lalu, beberapa ahli Ikhlas mengadakan 'protes burger' dengan mengedarkan burger daging percuma kepada orang ramai di luar rumah Ambiga setelah mendakwa mengalami kerugian pendapatan berjumlah RM200,000 berikutan perhimpunan Bersih 3.0.

Pengerusi WargaAMAN, A. Rajaretinam ketika dihubungi Bernama berkata: "Ya, kami akan batalkan setelah mengambil kira pandangan Ambiga dan beberapa pemimpin politik supaya tidak berbuat demikian." -- Bernama


Habis, dapat ke kutip RM200K selama berkampung depan rumah Ambiga tu?
 
Sehari RM200,000.00
Sebulan RM6,000,000.00
Setahun RM72,000,000.00
15 tahun RM1.08 Billion

Berniaga burger sahaja income RM72juta setahun.
 
ke batal ada sebab lain...sponsor x cukup? atau takut senjata makan tuan?
 
200k?
gile bapak menipu nye..
member aku jual beger biasa standard depan 7e 4 bijik kedai x sampai pon rm200k sehari untung..
hebatttt...
berger ganja inti dalam ke bos?:))
 
dah kata rugi pastu pegi edar burger percuma pulak..2 kali rugi la ni..cerdik ke tak cerdik meniaga mcm ni :))
 
saja menunjukkan kebow dohan sendiri.. tongggoonnggg!!
 
Back
Top
Log in Register