Prosedur terminate Loan ASB (MAYBANK)?

CG Sponsors




SumPiT

Fun Poster
Joined
Feb 25, 2009
Messages
283
Reaction score
8
Points
15
salam...
sekarang ini saya ada buat loan ASB RM100,000 dengan Maybank. Mula bayar pada bulan Jun 2010 dengan bayaran bulanan pada masa itu dalam RM550 sebulan di mana saya separate kepada dua dokumen RM50,000 setiap satu...

sekarang ini saya berniat nak terminate dijangka hujung bulan ini (Oktober 2012). jadi bagaimana prosedurnya?
Berapa banyak yang saya dapat baliknya duitnya?
Bila boleh dapat duitnya?

harap ada teman2 yang membantu di sini...

P/S : nak terminate loan ASB, nak buang komitmen ASB loan, sebab nak sambar satu lagi rumah lepas ini :)paid:)paid
 
Sponsored Post

slayerz

Fun Poster
Joined
Jan 30, 2011
Messages
662
Reaction score
1
Points
15
terbaik tu.... saya pun nk tau jugak....
 

alphaOne

Super Active Member
Joined
Apr 19, 2012
Messages
7,693
Reaction score
2,056
Points
176
salam...
sekarang ini saya ada buat loan ASB RM100,000 dengan Maybank. Mula bayar pada bulan Jun 2010 dengan bayaran bulanan pada masa itu dalam RM550 sebulan di mana saya separate kepada dua dokumen RM50,000 setiap satu...

sekarang ini saya berniat nak terminate dijangka hujung bulan ini (Oktober 2012). jadi bagaimana prosedurnya?
Berapa banyak yang saya dapat baliknya duitnya?
Bila boleh dapat duitnya?

harap ada teman2 yang membantu di sini...

P/S : nak terminate loan ASB, nak buang komitmen ASB loan, sebab nak sambar satu lagi rumah lepas ini :)paid:)paid
pergi je mana2 cawangan maybank cakap nk terminate asb loan..

isi form surrender pastu tgu dalam 2 minggu duit masuk acc..

jgn lupa claim semula insurans selalunya akan lewat sikit masuk dlm sebulan lepas terminate acc selesai..

satu acc asb 50k bole dapat dlm 1900++
jadi 100k lebih kurang 3800++ la kl ikut pengalaman..

nk lebih details kena refer pihak bank..
 
Last edited:

HakuLar

Active Member
Joined
Feb 5, 2011
Messages
1,116
Reaction score
27
Points
40
klau asb loan rasanya bank tak pandang sgt sbgai komitment.. kena tanya dulu bank..
 

copy left

CG Top Poster Club
Joined
Jun 25, 2008
Messages
26,143
Reaction score
302
Points
131
kalau x abis kontrak lagi kena bayar denda kalo x silap.
 

hornarq

Active Member
Joined
Mar 25, 2010
Messages
2,324
Reaction score
24
Points
25
klau asb loan rasanya bank tak pandang sgt sbgai komitment.. kena tanya dulu bank..
skang nih bank dh pandang bro...mungkin arahan dari bnm kot...
aku baru je buat loan dan tak lepas sbbnya ada komitmen asb loan...
so kena wat kt mana yg boleh je...
 

alphaOne

Super Active Member
Joined
Apr 19, 2012
Messages
7,693
Reaction score
2,056
Points
176
klau asb loan rasanya bank tak pandang sgt sbgai komitment.. kena tanya dulu bank..
ade bank pandang2..
ade bank x pandang2.. mcm RHB.. Sbb bole twist sbg income jgk..
juga bergantung pd arahan BNM..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register