BTC USD 17,088.6 Gold USD 1,798.34
Time now: Jun 1, 12:00 AM

PM baru Mesir arah Polis Guna Kekerasan dipecat

hiroshi

Fun Poster
Messages
590
Joined
Aug 25, 2007
Messages
590
Reaction score
4
Points
15
9319587.jpg


KAHERAH - Perdana Menteri Mesir, Essam Sharaf, kelmarin mengarahkan anggota polis yang menggunakan kekerasan dan menyebabkan kematian penunjuk perasaan semasa kebangkitan revolusi untuk menggulingkan bekas presiden, Hosni Mubarak supaya dipecat.

Dalam ucapan disiarkan stesen televisyen tempatan sehari selepas ribuan penunjuk perasaan berhimpun di Dataran Tahrir, Sharaf menyatakan bahawa beliau telah mengeluarkan arahan itu kepada Menteri Dalam Negeri.

Kumpulan penunjuk perasaan bertindak mengadakan demonstrasi terbaru untuk menuntut perubahan pimpinan politik agar segera dilaksanakan bagi menggantikan pemerintahan tertinggi tentera pada masa ini.

Perdana Menteri Mesir itu juga berjanji mengarahkan pembentukan ahli jawatan kuasa untuk menyiasat semula kejadian penunjuk perasaan yang terkorban akibat tindakan kekerasan pihak berkuasa dan siasatan dakwaan rasuah dalam kalangan pemimpin di bawah pemerintahan Mubarak dalam tempoh terdekat.
 
Sponsored Post

akunobita

Super Active Member
Messages
6,825
Joined
Nov 28, 2009
Messages
6,825
Reaction score
108
Points
73
aku dah agak dah mesti berita luar negara,
:))
baru semalam pak cik puji cara polis malaysia surai perusuh,
 

Sue

Active+ Member
Messages
2,810
Joined
Dec 10, 2007
Messages
2,810
Reaction score
13
Points
25
aku dah agak dah mesti berita luar negara,
:))
baru semalam pak cik puji cara polis malaysia surai perusuh,

Sape PERUSUH?????orang berjalan tanpa senjata perusuh....yang aku nampak POLIS bagero yang merusuh...hambat, pijak,tendang,belasah,tembak water cannon, lontar tear gas kat rakyat yang minta SPR buat koje lebih baik....kalau ko anggap 88 nama dalam satu rumah(contoh)tu baik koje jujur ko memang pu..ki..mak.........:mad:
 

ayie206

Legendary Member
gem
Messages
16,425
Joined
Apr 7, 2008
Messages
16,425
Reaction score
106
Points
123
kasi link tt.. nak share kat FB.. :)cgrock
 

LilinSticks

Active+ Member
Messages
3,487
Joined
Mar 20, 2008
Messages
3,487
Reaction score
3
Points
25
Kat Malaysia Polis lagi Kejam lagi kena puji, Lagi byk rasuah lagi naik gaji, Lagi cover boss besar lagi perut boroi...kehkeh :)
 

sahabat-shirt

Active+ Member
Messages
2,921
Joined
Feb 21, 2009
Messages
2,921
Reaction score
17
Points
25
Sape PERUSUH?????orang berjalan tanpa senjata perusuh....yang aku nampak POLIS bagero yang merusuh...hambat, pijak,tendang,belasah,tembak water cannon, lontar tear gas kat rakyat yang minta SPR buat koje lebih baik....kalau ko anggap 88 nama dalam satu rumah(contoh)tu baik koje jujur ko memang pu..ki..mak.........:mad:

amboi..betul betul marah ni..gi amek wudhu dulu... :D
 
Sponsored Post

Top
Log in Register