Pertanyaan & Bantuan

CG Sponsors




taikunx

Active Member
Joined
Dec 21, 2007
Messages
1,395
Reaction score
9
Points
25
Salam,

Sahabat saya meminta Warga CG yg boleh membantu masalah berikut
Sahabat saya membeli rumah Flet(baru) RM50 ribu di Johor Bharu, Dan dlm jangka masa terdekat ini akan mendapat Kunci rumah tersebut
Masalah nya
1, Mendapat surat dari pemaju dan salah satu tuntutan bayaran yg kena bayar ialah"Total Late Payment Interest Outstanding RM873.97
Persoalan
1.Bayaran bulanan kpd Pihak Public Bank adalah tepat pada masanya,

Masalah nya Ke 2
2.Bayaran ke dua- Maintenance Charges( 3Years) rm1980.00
Persoalan
Bolehkah pemaju terus menuntut bayaran maintenance selama 3 tahun terus sedang kan Kuality Servicenya adalah tidak diketaui baik atau tidak

Adakah cara @ teknik @ undang-undang @ akta, yg membolehkan tidak memperlu @ dikecualikan membayar bayaran tersebut, Sila jawap kalau boleh membantu,
Terima kasih
 
Sponsored Post

fizex81

Fun Poster
Joined
Nov 24, 2008
Messages
440
Reaction score
71
Points
25
kes berat ni, depend pada servis lah. kalo mcm kurang je servis dia. elok tubuhkan komuniti kawasan flat.
 

ayip

Active Member
Joined
May 6, 2009
Messages
2,294
Reaction score
371
Points
41
Salam,

Sahabat saya meminta Warga CG yg boleh membantu masalah berikut
Sahabat saya membeli rumah Flet(baru) RM50 ribu di Johor Bharu, Dan dlm jangka masa terdekat ini akan mendapat Kunci rumah tersebut
Masalah nya
1, Mendapat surat dari pemaju dan salah satu tuntutan bayaran yg kena bayar ialah"Total Late Payment Interest Outstanding RM873.97
Persoalan
1.Bayaran bulanan kpd Pihak Public Bank adalah tepat pada masanya,

Masalah nya Ke 2
2.Bayaran ke dua- Maintenance Charges( 3Years) rm1980.00
Persoalan
Bolehkah pemaju terus menuntut bayaran maintenance selama 3 tahun terus sedang kan Kuality Servicenya adalah tidak diketaui baik atau tidak

Adakah cara @ teknik @ undang-undang @ akta, yg membolehkan tidak memperlu @ dikecualikan membayar bayaran tersebut, Sila jawap kalau boleh membantu,
Terima kasih
cuba rujuk SnP...dalam tu semua ada...klu takde menda nie...developer tak leh mintak..misti ada klause nya..

sekadar pandagn
 

taikunx

Active Member
Joined
Dec 21, 2007
Messages
1,395
Reaction score
9
Points
25
Ialah kan pembeli semacam disekik dan disembelih oleh pihak pemaju, walaupun bayaran bulanan baik @ cantik setiap bulan.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register