BTC USD 23,593.2 Gold USD 1,766.40
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Perlu Ke Kena Ada Pembersih Udara Ni ?

BukanMain

Freshie
Messages
37
Joined
Oct 23, 2018
Messages
37
Reaction score
0
Points
6
Sejak kebelakangan ini, terdapat kebimbangan yang semakin meningkat terhadap tahap pencemaran udara di luar dan di dalam rumah. Menurut Agensi Perlindungan Alam Sekitar Amerika Syarikat (EPA), udara dalaman boleh tercemar lima kali ganda berbanding udara luar. Oleh kerana udara dalaman tidak beredar seperti udara luar, banyak bahan pencemar udara terus membiak di dalam rumah.

So perlu ke ada pembersih udara?
 
Sponsored Post

Emy_Ezra

Super Active Member
gem
Messages
6,741
Joined
Sep 2, 2012
Messages
6,741
Reaction score
597
Points
126
Tak perlu


Please enter a sdfsads 10 characters.
 

jaws_am

CG Top Poster Club
gem
Messages
20,912
Joined
May 29, 2008
Messages
20,912
Reaction score
9,172
Points
481
Awards
1
Produk menambah beban hutang bulanan..
Mula2 dengan water filter..

Water filter tu kira keperluan juga, tp aku x syor buat hutang selama 3-5 tahun untuk water filter. Baik Beli one off maintain sendiri je. Tak susah pun. One off dlm rm300~rm800, yearly maintain rm100++..

So ada tak produk pembersih udara one off ?

Ada.. Kena pandai cari.. Lepas tu maintain sendiri..

Namun kepada mereka yg suka service + money is not an issue.

Boleh ambil produk2 jenis gini.. Bayar montly.. Nnt ada orang tolong maintain kan.. Rosak apa2.. Waranty pun senang nk claim..

Memandangkan ramai yang keje cari rezeki gini, kita raikan..

Point penting ada customer suka service.. Ada customer x suka service2 gini, membazir katanya..

so pilihan masing2.. Jgn paksa semua orang.. Kenal pasti spe yg suka service dan mampu bayar.. Baru kita promote.. ( targeted customer )
 

kopirait

CG Top Poster Club
gem
Messages
40,312
Joined
Apr 18, 2010
Messages
40,312
Reaction score
3,272
Points
266
Awards
1
den bela poko lidah buaya je.
pembersih udara ada, tapi jarang buka. nasib bukan bayar bulan.
 

siamanggagapp

Super Active Member
gem
Messages
5,913
Joined
Jul 20, 2013
Messages
5,913
Reaction score
1,632
Points
151
konsep nya bagus filter udara di ruang tertutup. jugak bole tapis bau, dan klau yg guna filter HEPA tu bole tapis skali virus covid

cuma yg tak bagusnya klau hgpa kena tipu ja. actually air filter ni very simple technology. tk prlu pn beli kt coway kena bayaq bln2 tu.

aku beli air filter masa promosi kt shopee thn lps rm70 ja seunit dgn shipping siap ada HEPA filter tu. mmg banyak kebaikkan nya dlm rmh tmbh2 klau ada anak2 yg alergik dgn habuk. mem masak pn cepat bau hilang dlm rmh
 

Xploit Machine

CG Top Poster Club
gem
Messages
34,662
Joined
Nov 23, 2012
Messages
34,662
Reaction score
4,473
Points
296
Awards
1
lepas bukak tingkap, saya guna kipas je .. keluarkan udara kotor :D
 

maxpda

Legendary Member
gem
Messages
10,046
Joined
Jan 15, 2007
Messages
10,046
Reaction score
944
Points
171
Air purifier coway, cuccko ni overprice.. Cuba darab lima taun tu.. Sebulan rm75 la katakan... 5taun tu kita bayar rm4500.. Lepas tu kalau nak terminate kena bayar full... jadi dah jerat kat situ

Yang mmg byk duit boleh la beli macam ni sebab xpening dah nak service..

Yg kurang mampu boleh cari alternatif brand lain la.. Ade byk brand lain jual lagi murah..bawah 500 pun ada dgn hepa filter
 

siamanggagapp

Super Active Member
gem
Messages
5,913
Joined
Jul 20, 2013
Messages
5,913
Reaction score
1,632
Points
151
toksah kena kencing jd lah pengguna yg bijak study psl air filter purifier ni. benda simple kipas dgn tapis. coway tudepa nk bayaq komisen ja dh brp blm kira nk untung depa lg
 

QIPIDELANA

Legendary Member
gem
Messages
11,098
Joined
Dec 13, 2012
Messages
11,098
Reaction score
533
Points
176
Dah amek dah jenama coway ni dan apa yg bole disimpulkan adalah mcm xde function so aku pulang balik jer cancel akaun.Membazir
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register