To Sell Perkhidmatan Baikpulih Notebook/Netbook 50% Lebih Murah.

CG Sponsors




ratusanRM

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Apr 8, 2007
Messages
22,686
Reaction score
359
Points
131
Salam,



Majoriti rakyat Malaysia mempunyai sebuah notebook atau netbook tersendiri. Apabila rosak, kebanyakannya akan menghantar notebook/netbook ini ke kedai komputer.

Hampir 90% pelanggan tidak akan membaik pulih notebook mereka disebabkan kos yang amat tinggi :eek:

Tahukah anda, kebanyakan kedai melakukan aktiviti mencuri barangan di dalam notebook anda? :(scam

Kini, saya menawarkan servis membaik pulih notebook & netbook dengan harga 50% lebih murah dari kedai :)cgrock

Sekiranya anda berminat, hubungi :

No HP : 013-4666961
Lokasi : N.Sembilan & Melaka
Email : iem_79[at]yahoo.com
Kini anda boleh hubungi saya melalui whatsapp ke 019-3940467 :)cgrock



Nyatakan maklumat berikut :

Jenama :
Model :
Masalah :
Pernah dibaiki? :

Saya tidak mengenakan sebarang deposit. Saya juga tidak menerima kurier (risiko)

Segala urusan adalah menggunakan Ringgit Malaysia (RM) dan Tunai sahaja :">:">

Anggaran Harga Baikpulih :
Mother Board : RM1++.00
LCD & LED pelbagai size : RM2++.00


* Tertakluk kepada kerosakan sebenar.
Saya juga menawarkan perkhidmatan berikut :

- Membekal alat ganti notebook/netbook.
- Upgrade processor.
- Tukar casing.
- Menjual RAM notebook pada harga lebih rendah dari pasaran.
- Khidmat nasihat & rundingan PERCUMA mengenai pembelian notebook/netbook baru
- Format notebook/netbook : PERCUMA


 
Last edited:
Sponsored Post

ashz806

Active Member
Joined
Aug 26, 2010
Messages
1,100
Reaction score
0
Points
20
wah,,menarik ni..tp loc plk jauh..
 

ratusanRM

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Apr 8, 2007
Messages
22,686
Reaction score
359
Points
131
wah,,menarik ni..tp loc plk jauh..
Saya hanya cover N.Sembilan & Melaka. K.Lumpur boleh juga, tapi kena buat temujanji dahulu. Saya janji caj yang dikenakan 50% murah dari harga kedai :)cgrock

SENARAI URUSAN YANG BERJAYA!!


:)cgrock:)cgrock thumb up tuk TT..servis yg baik...laptop dah ok...:D:D
Cayalah TT...terima kasih kerana membaiki laptop saye...tq..
tapi laptop lagi satu pending la...hehehe...TT salah bawak size LCD..ehehe..apapun mmg saye tabik tt sbb sempoi..harge pun sempoi..tq tt..
tq bebanyak cikgu..laptop saya dah ok dah.huuhh mmg servis terbaik ..cepat lak tu...kedai lain terus terang dah saya tanyer.paling murah 800 atau 900 .dok pk baik beli baru jerk.kat cikgu.tengok2 hanya rm350huhu berbaloi mmg berbaloi..mari ngetest servis cikgu..mesti anda puas hati...tunggu laptop sampai lusa..tak sabar dah neh ngetest..
thanks... baru lepas deal dgn ratusan RM.. mmg boleh dipercayai.. :)paid:)paid
tuan.. acer aspire 5500z. cermin yang mengeluarkan imej rosak.. berapakah quotationnya....

lokasi saya kuala lumpur, sg besi
fuh laju giler tt,kejap kl..kejap umbai..kejap bukit katil...kejap port dickson..terbaik la..jgn lupe casing ek
acer aspire 3620
processor celeron...
batri kong. cepat panas. kalo panas hang.
nak upgrade processor ngn batri...berapa bole?
Last2 jumpa jugak dgn doktor laptop ni kelmarin...
tapi malang x dpt selamat kan juga laptop dinosor aku..:((

niway..thanks sebab dtg TT..

bump satu kali..:)cgrock:)cgrock
tq Bro.. Best service..alhamdullillah presario CQ40 dah tukar screen baru..nice deal..no SCAMM..
bump tk TT..kmptr dh ok..thks....perkhdmatan terbaekkk...:)cgrock:)cgrock:)cgrock
lupa nak gtow...laptop tu dah sampai..huhu...terima kasih banyak2..mmg cek banyak bebenar ar yang hilang..rasanyer diaorg delete ar..susah biler kasi kat org..diaorg buat mcm harta diaorg nyer..kasi pecah tk nak ganti plak.kekeke

ustaz saya idah trf ke acc dah masuk ker?kang mati ker mane tow..terhutang jenuh saya...terima kasih bebanyak yer..kalau tow tk de ape dlm nie baikformat ajer w7 tu mudah.kekeke.masalahnyer tk tow n nak tengok dulu ade ape.kekeke
timo kasih,ustaz:)cgrock
memang terbaik..setengah jam dh siap:)cgrock:)cgrock:)cgrock
tukar LCD:)cgrock:)cgrock
sgt puas hati dgn LCD yg baru ditukar

servis TT pantas & harga berpatutan

macam2 ilmu dia kongsi bersama :D

recommend utk servis / repair laptop dgn TT :)cgrock

anak murid yg dah 10 tahun x jumpa, jumpa jugak dlm CG. hehe

ni gambar yg LCD baru yg dah diganti

dh try guna dh dell aku tu...

keyboard berfungsi dgn baik...

servis terbaekkkk !!! :D :D
terbaik tt... smalam hanta harini siap.... tt simpan dulu balik dlm stor... den takdo kek smenanjung.... nanti den rojer.... tqtq..
pernah sekali dapat servis dari t.t .....up !!!! :D
TESTIMONI IKHLAS DARI AKU.. :

1. perkhidmatan ustaz (ustaz tuuuuu, jgn main2 k) memang terbaaaaik! laptop toshiba aku yang 2 tahun duk dlm stor (memang niat nak lupus je) pun dapat diselamatkan !

2. siap bagi tips2 penjagaan lagi utk aku yang newbie ni

3. KUALITI dengan HARGA MURAH ! siyeees beb! aku da tanya kedai, problem laptop aku ni mau2 dorang nak makan RM900 beb! dgn TT dia caj RM150 siap service lg...

MEMANG AKU REKEMEN LAH !
 
Last edited:

ratusanRM

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Apr 8, 2007
Messages
22,686
Reaction score
359
Points
131
Kebanyakan notebook yang mengalami masalah adalah dari jenama ACER dan COMPAQ.

Masalah yang selalu dihadapi adalah :

- Motherboard rosak
- LCD terbelah/gambar berjalur/gambar bertukar jadi 'pink'
- Keyboard kena umpil

Selain dari perkhidmatan membaik pulih, saya juga boleh UPGRADE processor atau casing. Bergantung pada chipset dan motherboard (jika bersesuaian) :D:D


LCD 14.0 WXGA Baclit yang telah dibaik pulih :

Jenama : ASUS
Model : A42N
Kerosakan : LCD Pecah

Sebelum



Selepas


 
Last edited:

brickbob

Active Member
Joined
Nov 19, 2009
Messages
1,130
Reaction score
12
Points
25
Bro Dell D600.

masalah tekan power on led menyala pastu padam.

Boleh repair?
 

ratusanRM

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Apr 8, 2007
Messages
22,686
Reaction score
359
Points
131
Bro Dell D600.

masalah tekan power on led menyala pastu padam.

Boleh repair?

Dah pernah repair sebelum ini? Kemungkinan Mobo atau Display problem. Apa-apa hal kena tengok laptop dahulu :D
 

ratusanRM

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Apr 8, 2007
Messages
22,686
Reaction score
359
Points
131
Mka kat mana...nanti aku balik mka bleh jumpa..:D
Sebenarnya saya tinggal di Gemencheh, N.Sembilan. Tapi kalau ada pelanggan yang ingin berurusan dengan saya di Melaka, saya akan datang. Bergantung pada temujanji.

p/s : Apa-apa hal just SMS :D
 

ratusanRM

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Apr 8, 2007
Messages
22,686
Reaction score
359
Points
131
Bump untuk thread mmber :)

Terima kasih, ini otai komputer ni. :">:">

Sama-sama kita tawarkan perkhidmatan baik pulih notebook. Kawasan sahaja yang berbeza :D:D


caya la tt..
bump tuk tt..
harga terbaek nie..
Saya cuba tawarkan harga baik pulih yang 50% lebih murah dari pasaran/kedai :)cgrock
 

vious7

Active+ Member
Joined
Jun 27, 2008
Messages
3,417
Reaction score
0
Points
20
salam sahabat

bump gak utk mber...
lama tak dgr biter..chat..

harga terbaik ni...
lau nak cari part boleh ke dpt murah2..
mcm lcd ke keyboard ke?


tq
 
Sponsored Post
Top
Log in Register