BTC USD 64,656.7 Gold USD 2,462.24
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Perginya seorang pendidik di UTHM

Kehidupan

CG Top Poster Club
gem
Messages
25,111
Paid Membership
Joined
Jan 11, 2008
Messages
25,111
Reaction score
218
Points
123
Batu Pahat,9 Nov - Lebih kurang 100 orang mahasiswa Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) menghadiri upacara solat jenazah untuk seorang pensyarah UTHM yang baru sahaja meninggal dunia petang tadi. Allahyarham Tengku Mohd Andri (50-an), seorang pensyarah subjek Matematik Kejuruteraan telah meninggal dunia akibat serangan sakit jantung.

Menurut sumber, beliau yang berasal dari Indonesia, meninggalkan seorang balu yang juga berasal di indonesia dan 3 orang anak. Selain mahir dalam bidang matematik, beliau juga merupakan seorang pensyarah yang pemurah dan berpengetahuan am yang tinggi. Dengan personalitinya yang peramah, beliau sentiasa bercerita kepada pelajarnya semasa di dalam kelas. Sesi pengajarannya yang selalu menunjukkan contoh penyelesaian soalan menggunakan OHP juga disenangi pelajarnya kerana ia dapat membantu dari segi kefahaman mereka.

Jenazah beliau bakal diterbangkan ke Medan, Indonesia pada esok pagi untuk dikebumikan disana. Semoga ahli keluarga beliau dapat menerima pemergiannya dengan tabah dan semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama golongan yang beriman.
 
Sponsored Post

Sponsored Post

Back
Top
Log in Register