Penjagaan Mesin Basuh Samsung

CG Sponsors




armmar

Active Member
Joined
Jun 2, 2011
Messages
1,139
Reaction score
0
Points
20
Apesal kalau setting WASH air x masuk pun..
 
Sponsored Post

neo_laguna

Fun Poster
Joined
May 20, 2007
Messages
910
Reaction score
19
Points
25
bila wash pernh sekali dua juga mesen spin Berjaya..tiada f9....xlama lepas tu control panel xbernyala...washing machine tidak boleh on..pastu tukar board baru.....sekara boleh on n running..tapi masalah f9 masih terjadi..ada sapa2 yg boleh bg info
Klu mesin sy pon ade kes camni.brand samsung.bile trouble shoot tgk mslh pd spring yg grip shaft motor (fungsi utk pusingkan drum bile spin) bile basuh spring ni release grip.bile spin,start je keadaan laju die akan grip shaft drum,tu yg buat drum pusing..sy pon blom tkr.cume skrg ni..time nak spin tekan sket baju kedlm bg compact..

2016 kes ko ni..sy expect mgkin tn dah beli mesin baru gak eh..haha
 

cre8tive

Legendary Member
Joined
Oct 14, 2008
Messages
17,159
Reaction score
612
Points
161
Air tak masuk ni mgkin sbb solenoid valve yg kontrol air masuk rosak.blh ganti part saje.
Aku pakai brand toshiba pun pernah ada masalah camni. Bila restart balik ok plak. Pastu nak spin tak boleh. Restart balik ok plak. Belum smpai 2 thn mesin ni.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register