Pengiklanan di internet.

CG Sponsors




azmi_tshirt

Super Active Member
Joined
Nov 2, 2007
Messages
5,624
Reaction score
19
Points
65
Salam,

Nak mintak pendapat warga CG. Apa cara paling berkesan untuk mengiklankan perniagaan kita di internet? target market takda la sampai satu dunia. malaysia je pun dah ok.

Minta beri pendapatnya?

tq.
 
Sponsored Post

asby

Legendary Member
Platinum Member
Joined
May 8, 2009
Messages
11,810
Reaction score
14
Points
120
wah optai tshirt neh...famous saudara azmi ni member2 saya pun ramai yang hadir ke kursus saudara.harap saya pun dapat ilmu.

ok pasal yang saudara timbulkan isu tu saya hampir 2 tahun ceburi bidang im ni dah banyak cara yang saya cuba untuk promosi.
email,iklan berbayar,forum,laman sosial dan macam2 lagi.
contohla beribu hantar email dan iklan tapi yang prospek reply hanya 20 orang lebih kurang atau mungkin kesilapan saya.Tapi satu hari saya gunakan sistem sms daripada kawan saya.Itupun saya hanya share minta bantuan dari beliau untuk gunakan system hyprosms yang dia beli untuk promosi.1000sms yang saya labur tapi dekat 500 yang reply respon.saya sungguh terkejut.mungkin zaman sekarang ni sms sungguh senang dan handset kemana saja kita bawa bila2 masa kita dapat baca.
Bermula dari hari tu la saya sedar sms ni begitu taksub di malaysia.TAPI sistem yang kawan saya beli tu dekat RM500.TERLALU MAHAL bagi saya yang masih baru untuk mengeluarkan modal sebanyak itu.

Minggu lepas saya ada terbaca paper KOSMOada 1 company menawarkan sistem sms ni dengan hanya RM50.Pelancarannya tinggal 4hari lagi pada 15hbFEB ni.Jadi 2hari lepas saya tanpa melengahkan masa terus ambil peluang dan menunggu untuk dapatkan sistem pada 15hb ni.

Untuk maklumat lanjut tentang sistem sms ni saudara boleh rujuk dekat siggy saya dekat bawah bagaimana sistem ini berfungsi dan kegunaannya membantu kita dalam promosi.

Diharap perkongsian saya membantu saudara azmi.Jika ada ahli lain ada cadangan lain saya pun sudi mencuba.
 

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,189
Reaction score
821
Points
176
wah optai tshirt neh...famous saudara azmi ni member2 saya pun ramai yang hadir ke kursus saudara.harap saya pun dapat ilmu.

ok pasal yang saudara timbulkan isu tu saya hampir 2 tahun ceburi bidang im ni dah banyak cara yang saya cuba untuk promosi.
email,iklan berbayar,forum,laman sosial dan macam2 lagi.
contohla beribu hantar email dan iklan tapi yang prospek reply hanya 20 orang lebih kurang atau mungkin kesilapan saya.Tapi satu hari saya gunakan sistem sms daripada kawan saya.Itupun saya hanya share minta bantuan dari beliau untuk gunakan system hyprosms yang dia beli untuk promosi.1000sms yang saya labur tapi dekat 500 yang reply respon.saya sungguh terkejut.mungkin zaman sekarang ni sms sungguh senang dan handset kemana saja kita bawa bila2 masa kita dapat baca.
Bermula dari hari tu la saya sedar sms ni begitu taksub di malaysia.TAPI sistem yang kawan saya beli tu dekat RM500.TERLALU MAHAL bagi saya yang masih baru untuk mengeluarkan modal sebanyak itu.

Minggu lepas saya ada terbaca paper KOSMOada 1 company menawarkan sistem sms ni dengan hanya RM50.Pelancarannya tinggal 4hari lagi pada 15hbFEB ni.Jadi 2hari lepas saya tanpa melengahkan masa terus ambil peluang dan menunggu untuk dapatkan sistem pada 15hb ni.

Untuk maklumat lanjut tentang sistem sms ni saudara boleh rujuk dekat siggy saya dekat bawah bagaimana sistem ini berfungsi dan kegunaannya membantu kita dalam promosi.

Diharap perkongsian saya membantu saudara azmi.Jika ada ahli lain ada cadangan lain saya pun sudi mencuba.
tu dia macam-macam bulk sistem sms yang ada... but marketting plan dia biasa-biasa jer.... :) good luck bro
 

aes

Super Active Member
Joined
Apr 12, 2008
Messages
9,557
Reaction score
19
Points
65
tu dia macam-macam bulk sistem sms yang ada... but marketting plan dia biasa-biasa jer.... :) good luck bro
mcm2 ada .... nak crk tools marketing yg betul je skang ni
 

azmi_tshirt

Super Active Member
Joined
Nov 2, 2007
Messages
5,624
Reaction score
19
Points
65
pembetulan, aku bukan azmi tshirt yg buat kursus printing tshirt tu. aku pun murid dia dulu..

cuma skang ni nak tambah lagi marketing utk bisness aku nih... nak cari cara terbaik, berkesan, gemilang dan terbilang.. he he... tu nak mintak pendapat korang yg hebat2 kat sini...
 

fizex81

Fun Poster
Joined
Nov 24, 2008
Messages
440
Reaction score
71
Points
25
cubalah promosi CG nilah, warga CG ni pun ramai gak. pastu promosi kat iklan percuma kat promosi4u.com, dindingiklan.com ok gak. satu lg cuba buat sistem affiliate. confirm ramai yang nak jadi ahli komisyen.



 

apeng8264

Active+ Member
Joined
Mar 2, 2009
Messages
2,890
Reaction score
0
Points
20
iklan jer kad google adwords... gerenti meletop punya..
 

razif1224

Super Active Member
Joined
Oct 29, 2006
Messages
5,113
Reaction score
38
Points
70
Salam...

Sedikit pandangan...

Jika mahu melakukan pengiklanan di internet ianya
ada hampir 90% asas sama seperti pasaran offline.

Tetapi 10% lagi ada benda wajib untuk anda kuasai
dalam pemasaran internet. Siapa pun anda, apa jua produk anda,
kepercayaaan pelanggan adalah penting.

Jadi, anda perlu berhubung selalu dengan bakal pelanggan anda.
Ingat, secara faktanya "mereka" membeli apabila 3 kali anda
menjual kepada mereka.. Kali pertama mereka hanya melihat,
kali kedua mereka berfikir, dan kali ketiga barulah mereka
membuat keputusan.. beli atau tidak... :)

keyword: follow up adalah perkara penting...

Anda boleh juga menyertai perbincangan yang lebih berilmiah di:
http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=126648

Moga sukses...
 

azmi_tshirt

Super Active Member
Joined
Nov 2, 2007
Messages
5,624
Reaction score
19
Points
65
tima kasih atas cadangan. malam tadi saya letak iklan di facebook. tunggu seminggu dua ni hasilnya...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register