Peluang Profit kecil kecilan...

Recommended Brokers


jamtulenmurah

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Mar 11, 2009
Messages
25,458
Reaction score
7,721
Points
316
Salam semua,

Saya ingin menawarkan peluang kepada rakan2 CG yg BERPENDAPATAN RENDAH / SEDERHANA saja untuk bersama saya mendapatkan sedikit untung hasil bisnes kecilan saya sekarang ni.

Yg mana berpendapatan tinggi high income TIDAK DIBENARKAN turut serta dalam program ini.

Ini adalah pilot projek saya untuk share sedikit hasil untung niaga bersama rakan2 semua. Bisnes saya sekarang nie adalah led lighting consultant dan led lighting supplier. Setakat nie bisnes ada kemajuan sederhana saje. :)


Kenapa : Just pilot projek membantu rakan2 berpendapatan rendah share sedikit profit dari projek2 kecil saya. Pelaburan minima untuk sedikit untung (anggap mcm csr kecik dari saya... )

Profit? : Minima anda laburkan pada saya adalah RM500. Selepas 30 hari dari tarikh tersebut saya akan membayar anda separuh ganda profit RM250. So anda akan dapat RM750. RM500 modal + RM250 untung. Jika labur RM1k maka saya akan bayar untung RM500 = maka selepas 30 hari anda akan dapat RM1500.

SCAM? : Ini bukan skim labur lebur atau apapun. Spt saya nyatakan nie pilot projek saya untuk bantu share sdikit untung niaga saya. Duit anda akan saya laburkan dalam modal saya dalam niaga nie. Dan setakat nie steady income saya boleh katakan Alhamdulillah. Pasaran LED lighting di Malaysia amat memberangsangkan. Margin untung ada laa.:">


Apa faedah nya? : Saya just mahu share sedikit untung bersama rakan2. Nak bagi duit mcm tu saja tak bolehlah. Kepada golongan berpendatan rendah / sederhana yang ada duit lebihan dalam bank boleh lah labur sedikit dan sama2 kita kongsi untung niaga saya ni. Tawaran dibuka kepada golongan low middle income saje ye. Kepada high income harap tak payah lah join. Saya hanya nak bantu low middle incomer ni aje. Harap paham ok.



Apapun, PM saya jika berminat untuk melabur dan dapat sedikit untung. ;)


ps: anggap nie program pilot dari saya untuk membantu golongan low middle income kat cg nie. Kalau berjalan lancar saya akan kembangkan lagi. Tapi bergantung kepada bisnes saya ( sekarang ni Alhamdulillah menunjukkan perkembangan positip). :)
 
Sponsored Post

jamtulenmurah

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Mar 11, 2009
Messages
25,458
Reaction score
7,721
Points
316
menarik gak ni... mcm mana cara?
thanks for reply.

Minima awak labur RM500. Saya akan masukkan dalam akaun co saya. Sekarang nie ada run consultancy dan supplier led lighting. InsyaAllah cukup 30 hari dari date awak masukkan, saya akan bank in profit RM250 so awak dapat balik semua campur modal asal RM500 + RM250 profit = RM750.

Jangan tanya kenapa saya buat mcm nie. Anggap lah saya niat nak bantu rakan2 low med incomers dalam CG ni. Tu sebab saya tak mahu golongan high income join sebab nanti niat saya nak bantu dah rosak. #:-S

So konklusi nya. Anggap aje nie program untung sharing sdikit antara saya dan rakan2 cg. :)

Kena ada trust dan kena ada ikhtiar. Awak trust dan saya ikhtiar. Win-win situation. Ambil berkat. InsyaAllah saya dalam proses membesarkan bisnes saya. :)
 

PainKiller

Super Active Member
Joined
Jan 21, 2008
Messages
7,913
Reaction score
41
Points
70
ada sign agreement akur janji x nanti?
 

jamtulenmurah

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Mar 11, 2009
Messages
25,458
Reaction score
7,721
Points
316
ada bukti utk tunjuk x bos?
Salam.

Alamak. ni baru PILOT PROJEK saya je. Tak ada bukti nak provekan. Hanya terbuka kepada low med incomers saja yg mahu dapat sedikit untung yg saya mahu kongsikan.

Baru sebulan lepas saya terfikir cara ni dgn niat bantu org. Kalau saya bagi mcm tu saja duit tak berkembang. Dgn cara nie harap2 rakan2 CG sedikit sebanyak dapat la side income.

Tak banyak boleh saya bagi. Sedikit sharing aje. Niat semoga Allah SWT rahmati saya dan beri peluang saya berkembang. :) dan terus membantu org2 lain.
 

jamtulenmurah

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Mar 11, 2009
Messages
25,458
Reaction score
7,721
Points
316
ada sign agreement akur janji x nanti?
Salam.

Alamak. :">

takde laa bos. Ini konsep trust and ikhtiar. Anda trust saya dan saya ikhtiarkan. sebab tu minima RM500 aje. Kalau nak buat agrement apa bagai ambik buang masa saya dan awak saja. Sebab saya tak perlu pun nak share profit saya pun. Tapi niat saya ikhlas.

Anda perlu trust dan saya ikhtiarkan.

Bisnes saya pun kecik2 je pun. Tak mampu nak bagi lebih2. :">

Nanti saya update kat 1st page Minima RM500 Maksima RM2000. Not more than that.
 

samba75

Active Member
Joined
Jan 25, 2007
Messages
1,280
Reaction score
44
Points
30
tahniah tt
tapi untungnya 50% dlm 30hari dah kira banyak dan tinggi...
boleh jumpa f2f tak tt
ana ni minat ni..:)cgrock

Salam.

Alamak. ni baru PILOT PROJEK saya je. Tak ada bukti nak provekan. Hanya terbuka kepada low med incomers saja yg mahu dapat sedikit untung yg saya mahu kongsikan.

Baru sebulan lepas saya terfikir cara ni dgn niat bantu org. Kalau saya bagi mcm tu saja duit tak berkembang. Dgn cara nie harap2 rakan2 CG sedikit sebanyak dapat la side income.

Tak banyak boleh saya bagi. Sedikit sharing aje. Niat semoga Allah SWT rahmati saya dan beri peluang saya berkembang. :) dan terus membantu org2 lain.
 

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,090
Reaction score
780
Points
166
banyak sangat alamak ni.. tok doakan dapat funder..

p/s
pesan tok jangan ambik kesempatan pada mereka yang kesempitan wang dengan menjanjikan bulan dan bintang... jujur amanah dan bertanggungjawab
 

jamtulenmurah

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Mar 11, 2009
Messages
25,458
Reaction score
7,721
Points
316
Salam semua,

Saya ingin menawarkan peluang kepada rakan2 CG yg BERPENDAPATAN RENDAH / SEDERHANA saja untuk bersama saya mendapatkan sedikit untung hasil bisnes kecilan saya sekarang ni.

Yg mana berpendapatan tinggi high income TIDAK DIBENARKAN turut serta dalam program ini.

Ini adalah pilot projek saya untuk share sedikit hasil untung niaga bersama rakan2 semua. Bisnes saya sekarang nie adalah led lighting consultant dan led lighting supplier. Setakat nie bisnes ada kemajuan sederhana saje. :)


Kenapa : Just pilot projek membantu rakan2 berpendapatan rendah share sedikit profit dari projek2 kecil saya. Pelaburan minima untuk sedikit untung (anggap mcm csr kecik dari saya... )

Profit? : Minima anda laburkan pada saya adalah RM500. Selepas 30 hari dari tarikh tersebut saya akan membayar anda separuh ganda profit RM250. So anda akan dapat RM750. RM500 modal + RM250 untung. Jika labur RM1k maka saya akan bayar untung RM500 = maka selepas 30 hari anda akan dapat RM1500.

SCAM? : Ini bukan skim labur lebur atau apapun. Spt saya nyatakan nie pilot projek saya untuk bantu share sdikit untung niaga saya. Duit anda akan saya laburkan dalam modal saya dalam niaga nie. Dan setakat nie steady income saya boleh katakan Alhamdulillah. Pasaran LED lighting di Malaysia amat memberangsangkan. Margin untung ada laa.:">


Apa faedah nya? : Saya just mahu share sedikit untung bersama rakan2. Nak bagi duit mcm tu saja tak bolehlah. Kepada golongan berpendatan rendah / sederhana yang ada duit lebihan dalam bank boleh lah labur sedikit dan sama2 kita kongsi untung niaga saya ni. Tawaran dibuka kepada golongan low middle income saje ye. Kepada high income harap tak payah lah join. Saya hanya nak bantu low middle incomer ni aje. Harap paham ok.



Apapun, PM saya jika berminat untuk melabur dan dapat sedikit untung. ;)


ps: anggap nie program pilot dari saya untuk membantu golongan low middle income kat cg nie. Kalau berjalan lancar saya akan kembangkan lagi. Tapi bergantung kepada bisnes saya ( sekarang ni Alhamdulillah menunjukkan perkembangan positip). :)
UPDATE : Minima RM500. Maksima RM2000. Not more than that. Bisnes saya pun kecik2 aje. Just share sedikit dari projek2 saya sekarang ni.

Nak info lanjut pm saya.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register