Pelaris Kedai Makan ???

CG Sponsors




emoney

Super Active Member
Joined
Feb 13, 2007
Messages
8,574
Reaction score
86
Points
70
Salam buat semua.

Setelah membaca kisah melawat jenazah...ni pakcik nak kongsi pulak kisah pasal pelaris kedai makan.

Peristiwa ni berlaku masa pakcik bertugas kat Kedah. Malam tu kami sekeluarga pi makan kat kedai makan area Mergong. Masa tu baby Pakcik baru berumur 2 bulan...sesampai saja kat kedai tu..ramai sgt org kat situ (mesti food dia best nihh)..kedai tomyam la katakan. Masa dalam keta baby pakcik ni ok jer...bila dah masuk kedai & amik order jer terus menangis tak henti-henti...jenuh mywife nak pujuk...bagi susu ler..apa ler semua tak makan saman..menangis tak henti. Sampai riuh satu kedai...segan pun ada.(nanti org kata tak pandai jaga anak.) So pakcik pun dah tak jadi nak makan. Lepas dah abis iktiar pakcik pun bawah masuk dalam keta...masuk jer dalam keta terus diam. Sampai pakcik pun naik heran...setelah dipikior2..:-? mak mertua Pakcik cakap kedai tu mungkin ada guna "pelaris". Coz dalam keta ni ada lah Surah Yasin & ayat Al Quran...so syaitan & iblis tak dapat masuk. Wallahulam.

Perkara yg sama berlaku bila pakcik on the way blk Kg kat Kelantan. Masa tu kat area Merapuh...biasala kita berhenti nak lunch..masuk jer kedai makan tu menangis tak henti2 baby pakcik nih....so dah faham ler. Alhamdulillah skrng.. dah berumur 5 tahun dak anak pakcik nih.

Mungkin perkara ni secara kebetulan. Apa-apa pun itu semua kuasa dari Allah SWT.
 
Sponsored Post

kamal_kampong

Legendary Member
Joined
Apr 30, 2007
Messages
16,675
Reaction score
839
Points
171
baby pun mcm bapak dia kot..

teror serba serbi..:D(gurau jer)
 

snowhazel_orange

Legendary Member
Joined
May 13, 2008
Messages
10,685
Reaction score
4
Points
115
aah selalu sgt dengar cite camtu..
ade kedai pakai pelaris2 camtu..
 

badrush

Super Active Member
Joined
Sep 4, 2008
Messages
5,519
Reaction score
18
Points
65
aku pernah makan kat kedai makan..

tempat dirahsiakan...

aku oder teh ais..kawan aku limau ais..

sekali oder sampai.

kwn aku bc doa makan sebelum minum...

sekali cawan pecah da..padahal cawan plastik tu..

menggigil kawan aku...demam seminggu...
 

alonso

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 1, 2008
Messages
62,520
Reaction score
426
Points
531
aku pernah makan kat kedai makan..

tempat dirahsiakan...

aku oder teh ais..kawan aku limau ais..

sekali oder sampai.

kwn aku bc doa makan sebelum minum...

sekali cawan pecah da..padahal cawan plastik tu..

menggigil kawan aku...demam seminggu...
doa ape dia baca sampai efek camtu skali??
 

emoney

Super Active Member
Joined
Feb 13, 2007
Messages
8,574
Reaction score
86
Points
70
aku pernah makan kat kedai makan..

tempat dirahsiakan...

aku oder teh ais..kawan aku limau ais..

sekali oder sampai.

kwn aku bc doa makan sebelum minum...

sekali cawan pecah da..padahal cawan plastik tu..

menggigil kawan aku...demam seminggu...
Fuhhh dasattt kawang hang tu..:eek:
 

Any1

Fun Poster
Joined
Jul 17, 2008
Messages
779
Reaction score
0
Points
10
kat tmpt aku ade gak jdk cam tu..
skrng da ttp kdi tu..pelaris kdi tu,
da di mansurkn oleh seorng ustz...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register