BTC USD 83,386.3 Gold USD 4,129.86
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pelabur risau, internet M'sia lembab

67. Kerajaan telah juga mengenal pasti projek pelaburan bernilai RM5 bilion yang akan dilaksanakan secara off-budget. Antara projek-projek dalam kategori ini adalah seperti berikut:

Pertama: Terminal Kos Rendah (LCCT) di KLIA dan pembesaran lapangan terbang Pulau Pinang yang masing-masing dianggarkan RM2 bilion dan RM250 juta.

Kedua: Projek peningkatan infrastruktur telekomunikasi, termasuk perpustakaan jalur lebar, Pusat Jalur Lebar Komuniti serta penyediaan telefoni asas di 89 daerah di kawasan luar bandar, sebanyak RM2.4 bilion oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia; dan

Ketiga: Pembinaan jejantas dan laluan berbumbung antara bangunan terutama di kawasan Golden Triangle, Kuala Lumpur dengan kos sebanyak RM100 juta.


ni yg terbaru najib top up lagi RM2.4billion,hujung bulan ni bentang bajet baru entah berapa billion lg nk top up..perkhidmatan still takuk lama:o
 
mesti best nk trade klu internet laju...negara lain dh siap leh tgok tv live streaming jer...dh la laju xde sangkut2 plak...bengong...hapus monopoli telekom!! biar sykt luar masuk bersaing
 
dorang pedulik ape klu org xnk melabur kat sini..jnji duit masok lebat, perot kasi buncit sampai pecah..rasuah x habis2..
mmg hangin betul aku
 
lembap tahap cipan....cipan pon laju lg :(scam
 
Back
Top
Log in Register