pasal ccv2 credit card

CG Sponsors




GilerGold

Currently marked as Scammer, (until issue resolved
Joined
Apr 13, 2007
Messages
1,024
Reaction score
0
Points
20
hi sume,

smalam masa aku lps register online p1 wimax nak bayar via credit card, tup-tup payment bukan secara online....pastu staf dia tepon tnya nombor cc aku,nama,xpired date and cvv2 3digit number utk buat pembayaran:-?

korang rasa safety ke buat payment mcm tu??

bule komen bagi yg ade pngalaman sbelumnya..

thanks in advanced.
 
Sponsored Post

vedder9

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Sep 25, 2006
Messages
15,350
Reaction score
123
Points
123
Risiko memang ade bila buat pembayaran online ni..bergantung kepada kejujuran mamat yang dapatkan info CC kita tu actually...

kalau dia nak wat dajal...memang sakit aaa pemegang kad kredit...kalau boleh kurangkan lah bayaran online guna kad kredit ni....
:)
 

estacoco

Super Active Member
Joined
May 5, 2008
Messages
7,542
Reaction score
25
Points
70
kalao ko caya P1nye staff tu bgtau la cvv2 ko tuh. not advisable
 

GilerGold

Currently marked as Scammer, (until issue resolved
Joined
Apr 13, 2007
Messages
1,024
Reaction score
0
Points
20
tapi klu payment scara online pun(by web) cvv tu msuk dlm sistem diaorg jgak kan??
dianye web technical ble dpt jgak
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
29,200
Reaction score
1,100
Points
201
tapi klu payment scara online pun(by web) cvv tu msuk dlm sistem diaorg jgak kan??
dianye web technical ble dpt jgak
tak juga ... sebb semua transaksi dah di encrypted ... ape yg TT kata tu memang tak leh kasi cvv2 kt sape2 ... nak kasi no cc + name kt holder tu ok .. bagi kt ccv2 kt org lain tu memang tak dibenarkan ... :-? beter pikir dulu sebelum kene ...
 

mimie813

Super Active Member
Joined
Nov 26, 2009
Messages
6,534
Reaction score
290
Points
81
bkn ker klu nak byr apa2 bil online yg guna cc tu mesti ada security password......

so,x kan lah kite nk kena gtau dia security password tu gak...

hhehehehehe...klu cam gitu lah gaya nya.....x safety lansung....
 

GilerGold

Currently marked as Scammer, (until issue resolved
Joined
Apr 13, 2007
Messages
1,024
Reaction score
0
Points
20
bkn ker klu nak byr apa2 bil online yg guna cc tu mesti ada security password......

so,x kan lah kite nk kena gtau dia security password tu gak...

hhehehehehe...klu cam gitu lah gaya nya.....x safety lansung....
security password tu dpt katne ek??
 

badawidollah2

Active+ Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
4,237
Reaction score
33
Points
30
tak juga ... sebb semua transaksi dah di encrypted ... ape yg TT kata tu memang tak leh kasi cvv2 kt sape2 ... nak kasi no cc + name kt holder tu ok .. bagi kt ccv2 kt org lain tu memang tak dibenarkan ... :-? beter pikir dulu sebelum kene ...
bole decrypt tu
 

saxsor

Super Active Member
Joined
May 25, 2009
Messages
8,464
Reaction score
34
Points
70
seeloknya xyah laa...bahaya...
macam2 cara org nk scam skang ni...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register