BTC USD 58,807.7 Gold USD 1,796.80
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pakar2 pc tolong ak nk setting graphic lapt0p...

hanif_safuan

Freshie
Joined
Jul 13, 2010
Messages
9
Reaction score
0
Points
3
Salam n gud morning,,,ak di sini ad pr0blm ngn ak punya lapt0p..ak bru angkat acer aspire 4552 n ak xde la pakar dlm bab setting2 nie..ak mmg gile gamming res0luti0n tinggi Ubisoft pnye game..sebelum nie lapt0p ak xde pe2 pr0blem..lps ak f0rmat blk setting2 sume dh hancus..game yg slalu ak main skunk x blh nk supp0rt...

.Acer Asspire 4552
.AMD Athlon II X2 P340
.4 GB Ram.
.Ati Mobilty Radeon HD 4250
.Windows 7

>Adepter information<
.chip type: Ati display adapter (0x9712)
.DAC Type: Internal DAC(400Mhz)
.Adapter String: ATI Mobility Radeon HD 4200
.Bios Inforamation: BK-ATI VER010.094.001.046.036711

.Total Available Graphic Memory: 1407 MB
.Dedicated video memory: 256 MB
.System Video Memory: 0 MB
.Shared System Memory: 1151 MB

Pr0blem:
1)knpe aku pnye adapter type kt screen res0luti0n+advanced setting jd Ati Mobilty Radeon HD 4200??sedangkan ak punye graphic chip set Ati Mobilty Radeon HD 4250.macam mana nak ubah balik??
2)ap makne system video memory= 0MB??
3)macam mana nak setting graphic sume 2 balik 4 da best perfomance f0r gaming??C0z sbblm nie xde masalah utk game...
4)macam mana nak ubah dispay kt scren res0luti0n dari Mobile PC Display ke GEneric PnP Monitor(ATI)..coz skrng game sume dah fit jd screen kecik..hmmmmm..buntu2~X(Plz t0lng ak...
 
Sponsored Post

mr_turner

Active+ Member
Joined
Jan 15, 2010
Messages
3,107
Reaction score
11
Points
25
driver grfik ko tersalah install...
msk kt driver software,remove,dan install driver baru
 

m13jump

Active+ Member
Joined
Jul 23, 2006
Messages
2,854
Reaction score
9
Points
25
try uninstall driver graphic card tu dan install yang latest nyer
 

mr_turner

Active+ Member
Joined
Jan 15, 2010
Messages
3,107
Reaction score
11
Points
25
ko msk dalam compaq pnye web..carik model lappy ko..
die da sedia driver grafik ntuk ko
 

hanif_safuan

Freshie
Joined
Jul 13, 2010
Messages
9
Reaction score
0
Points
3
0K..thanks guys,,ak da d0wnload kt acer driver..for jns ati graphic diver 2 da xde masalah..skunk nie pr0blm n0 2 smpi 4 tu x settel lg..cmne ae..t0lng ak..plzzzz
 

fnf

Fun Poster
Joined
Nov 2, 2010
Messages
207
Reaction score
1
Points
15
laptop ko ni de 2 or 1 GPU? try cek kat bios
 

asstoash

Fun Poster
Joined
Jul 5, 2010
Messages
368
Reaction score
6
Points
15
Salam n gud morning,,,ak di sini ad pr0blm ngn ak punya lapt0p..ak bru angkat acer aspire 4552 n ak xde la pakar dlm bab setting2 nie..ak mmg gile gamming res0luti0n tinggi Ubisoft pnye game..sebelum nie lapt0p ak xde pe2 pr0blem..lps ak f0rmat blk setting2 sume dh hancus..game yg slalu ak main skunk x blh nk supp0rt...

.Acer Asspire 4552
.AMD Athlon II X2 P340
.4 GB Ram.
.Ati Mobilty Radeon HD 4250
.Windows 7

>Adepter information<
.chip type: Ati display adapter (0x9712)
.DAC Type: Internal DAC(400Mhz)
.Adapter String: ATI Mobility Radeon HD 4200
.Bios Inforamation: BK-ATI VER010.094.001.046.036711

.Total Available Graphic Memory: 1407 MB
.Dedicated video memory: 256 MB
.System Video Memory: 0 MB
.Shared System Memory: 1151 MB

Pr0blem:
1)knpe aku pnye adapter type kt screen res0luti0n+advanced setting jd Ati Mobilty Radeon HD 4200??sedangkan ak punye graphic chip set Ati Mobilty Radeon HD 4250.macam mana nak ubah balik??
2)ap makne system video memory= 0MB??
3)macam mana nak setting graphic sume 2 balik 4 da best perfomance f0r gaming??C0z sbblm nie xde masalah utk game...
4)macam mana nak ubah dispay kt scren res0luti0n dari Mobile PC Display ke GEneric PnP Monitor(ATI)..coz skrng game sume dah fit jd screen kecik..hmmmmm..buntu2~X(Plz t0lng ak...

1)Ati Mobilty Radeon HD 4250 adalah model spesifik utk Ati Mobilty Radeon HD 4200 series.so takde masalah kat situ.

2)pasal intel integrated graphic card kat motherboard takde dedicated memory.so die shared ngan system memory.that why 0.

3)masalah performance ngan grafik card nie bergantung ngan game yg ko main.mungkin skrang ko main game yg demand high spec graphic card.lagipun ATI radeon 4200 series dah lapuk.akunye ATI radeon 3600 pun tak lepas nak main Dirt:2.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register